Top 10 woonboeken

Gepubliceerd op: 25 oktober 2016 10:40

Het is herfst, en dat betekent voor veel mensen dat ze het binnen weer extra gezellig maken. In de OBA vind je een heleboel woonboeken om inspiratie uit te halen of gewoon lekker in te bladeren.

1.

Balthazar Taschen | 100 interiors around the world

In dit boek vind je een fotoselectie van 100 bijzonder ingerichte huizen over de hele wereld. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd, van minimalisme tot stedelijk eclecticisme. 

2.

Will Taylor | Bright Bazaar

Will Taylor heeft een eigen blog waarop hij zijn liefde en passie voor kleur deelt. In zijn boek helpt hij je om kleuren in je interieur te mixen en matchen, verwacht mooie foto’s, goede tips en veel inspiratie.

3.

Piet Boon | Piet Boon 3

Bekijk de meest spraakmakende projecten van de studio van Piet Boon, die inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd lifestyle luxury brand met een wereldwijd portfolio. 

 

4.

Kevin McCloud | Kleuren kiezen

Hoe kies je de juiste kleur voor je huis? En welke kleuren staan goed bij elkaar? De Britse ontwerper Kevin McCloud helpt je op weg in dit uitgebreide boek over kleurgebruik in je huis.

5.

Reto Guntli | Living in Japan

Hedendaagse Japanse ontwerpers en architecten blijven inspiratie vinden in de  traditionele Japanse architectuur. De slimme ontwerpen en warme materialen van vroeger worden op innovatieve wijze weer toegepast in moderne appartementen.

6.

Tricia Guild | De wereld van Tricia Guild

Voor het eerst zijn de interieurs van 14 woningen die door Tricia Guild werden ontworpen in hun geheel in beeld gebracht, van een moderne loft in New York en een Frans chateau, tot een strak huis met uitzicht op een baai en een landhuis op het Engelse platteland.

7.

Dominic Bradbury | Superieur interieur

100 van ’s werelds belangrijkste en meest invloedrijke interieurs ontworpen door de grote talenten van de 20ste en 21ste eeuw komen in dit boek aan bod. Deze stilistische odyssee, door designauteur Dominic Bradbury en interieurfotograaf Richard Powers, geef volop inspiratie voor het inrichten van uw huis.

8.

Cristy Brandriet | Interieurbasics

Dit boek leert je hoe je een stijlvol, persoonlijk en functioneel interieur kunt maken als je rekening houdt met de effecten van kleur, proporties, ruimte-indeling én je eigen levensstijl en behoeften. Een bijzonder praktisch en inspirerend boek over de basisprincipes van interieurinrichting. Ook zeer geschikt voor gebruik tijdens studie of cursus. 

9.

Christine van der Hoff | Enjoy your home

In een nieuw huis is alles mogelijk. En het goede nieuws: in een niet-zo-nieuw huis eigenlijk ook. Allemaal een kwestie van de fantasie de vrije loop laten. Muren wegdenken. Erbij verzinnen wat er nog ontbreekt: dat vrijstaande bad. Die espressobar in de keuken. Die enorme eettafel waar nu geen plaats voor is - of toch wel? 

10.

Tom Cole | Woonboek

In het Woonboek brengen Britt en Tom het beste van hun blog samen. Ze bezochten 15 interieurs vol vintage en leuke deco-ideeën waarin meubeltjes van de kringloopwinkel moeiteloos gecombineerd worden met Scandinavisch design.Daarnaast delen ze hun favoriete winkeladresjes.