Top 10 World Vegan Day

Gepubliceerd op: 1 november 2016 12:05

Veganistisch koken moeilijk? Nee hoor, en al helemaal niet met deze tien mooie kookboeken. Misschien probeer je het vanavond nog, het is tenslotte World Vegan Day!

1.

Lisa Steltenpool | De vegarevolutie

Als alle Nederlanders één dag per week geen dierlijke producten eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald. Maar hoe doe je dat, een dagje zonder vlees en zuivel, zonder in te leveren op smaak? Door de vega-uitdaging aan te gaan!

2.

Lisette Kreischer | Plant power

Lijkt het je te lastig om 100% plantaardig te eten, krijg je veel negatieve reacties uit je omgeving als je vertelt dat je geen vlees meer eet, ben je lui, denk je dat het niets uitmaakt, dat het duurder is, dat het te veel tijd kost, dat het niet gezond is of wat dan ook? Lisette Kreischer helpt je op weg.

3.

Boele P. Ytsma | Ik ben een planteneter

Boele Ytsma neemt je mee op een spannende tocht naar een nieuwe levensstijl, die tegelijk een oplossing biedt voor grote problemen van deze tijd: dierenwelzijn, klimaat en voedselschaarste.

4.

Jolijn Pelgrum | Vegadutchie

Zelfs de meest doorgewinterde vleeseters zijn blij verrast na het proeven van een brownie met zoete kokosslagroom, kerriehumus met pastinaakchips, peer & basilicum-smoothie of een kruidige linzensalade. Stuk voor stuk lekkere recepten van Jolijn Pelgrum van het blog Vegadutchie.nl.

5.

Adele McConnell | Het vegan kookboek

In dit kookboek vind je frisse, extra gezonde varianten van de plantaardige keuken, die nog altijd even smaakvol en afwisselend zijn. Adele McConnell belooft dat een plantaardig dieet ook makkelijk en lekker kan zijn.

6.

Sue Quinn | Vegan

Dit kookboek leert je hoe gemakkelijk het is om dierlijke producten te vervangen. Gebruik esdoorn- of agavesiroop in plaats van honing, maak je eigen plantaardige melk, kaas of mayonaise en leer hoe je een taartbodem zonder gebruik van boter kunt maken. Van de basis tot en met prachtige hoofdgerechten en salades, van gezonde sappen en soepen tot en met lekkere desserts.

7.

Stijn Bruers | Weet wie je eet

Volgens Stijn Bruers hoeven we geen vlees, geen dieren, geen dierlijke producten te eten en kan het ook anders. Hij ontleedt en weerlegt alle – emotionele en rationele – argumenten van de bourgondische omnivoor om toch maar zijn steak te kunnen blijven eten. 

8.

Neal D. Barnard | 21 dagen vegan!

Neal Barnard laat je zien welke voedingsstoffen een welkome vervanging zijn voor vlees en vis, maar ook voor zuivelproducten zoals melk, kaas en eieren. Niet alleen neemt Barnard je bij de hand om de 21 dagen goed door te komen en de reset met succes te voltooien, hij helpt je ook met een goede voorbereiding.

9.

Celine Steen | Veganistisch koken

Hoe je een traditioneel recept kunt veranderen in een veganistisch recept wordt in dit boek uitgelegd. Verder ook gezonde alternatieven voor gluten, suiker, vet en soja. Inclusief recepten.

10.

Lisa Steltenpool | Kickstart

Lisa Steltenpool helpt je zonder dieetgedoe een gezondere eet- en leefstijl te ontwikkelen om op een gezond gewicht te komen, met uitsluitend veganistische recepten.