Uitmarkt op het Oosterdok

Gepubliceerd op: 24 mei 2017 10:18

Dit jaar bestaat de Uitmarkt 40 jaar. Het jubileum wordt op 25, 26 en 27 augustus gevierd op een nieuwe locatie in de stad: rond het Oosterdok bij de Centrale OBA.

De Uitmarkt is de aftrap van het culturele seizoen. Op verschillende podia zijn gratis optredens te zien. Tijdens dit weekend geeft ook de Centrale OBA in het OBA Theater een voorproefje van het aankomende seizoen met activiteiten voor de jeugd en volwassenen. 

Konijnen en muizen

Voor de jeugd zal Stout Konijn komen, de uit de kluiten gewassen lievelingsknuffel van kinderboekenschrijver Douwe-Sjoerd Boschman en illustrator Ricardo Markosi. Het is een indrukwekkende vier meter hoge kunstinstallatie. Ook geeft Muizenhuis een preview van hun voorstelling en voor de creatieven is er Maakplaats 021, een plek waar techniek en creativiteit samenkomen. 

Storytellers

In het OBA Theater is er zaterdag en zondag een uitgebreid programma, waarvan de details later bekend zullen worden gemaakt op deze site. Vlak voor de OBA varen bootjes met daarop storytellers. Deze bootjes varen tussen de samenwerkende culturele instellingen rond het Oosterdok. Tijdens een van de drie vaarroutes kun je luisteren naar de indrukwekkende verhalen over de OBA en het Oosterdok. Op de steiger voor de Centrale OBA vertrekken de bootjes naar het Marineterrein, vlakbij het Scheepvaartmuseum.

Meer informatie volgt op deze pagina.