Van Amharic tot Zulu: lever nu je Afrikaanse boeken in!

Gepubliceerd op: 20 mei 2021 16:35

Heb jij nog boeken van Afrikaanse schrijvers of uit Afrikaanse landen in de boekenkast staan? En wil je anderen ook de kans geven om deze te lezen? Dat kan! Afro-Bieb zamelt boeken in over Afrika en Afrikaanse landen. Van 2 t/m 5 juni kan je boeken doneren in OBA Bijlmerplein. Deze boeken worden onderdeel van de tweede Afro-Bieb-collectie, een kast gevuld met literatuur uit en over Afrika. Hierdoor krijgen alle Amsterdammers de kans om meer te leren over het continent, haar landen en schrijvers.

If you want to know a country, read its writers

— Aminatta Forna

We zoeken boeken:

  • geschreven in Afrikaanse talen
  • over de Afrikaanse mode
  • over de Afrikaanse geschiedenis
  • over Afrikaanse literatuur
  • kinderboeken
  • over Kunst
  • over de Afrikaanse Cultuur

Daarbij hopen we boeken te ontvangen in verschillende talen. Natuurlijk in het Nederlands en in het Engels, maar we hebben ook heel graag boeken uit de Afrikaanse talen, van Amharic tot Zulu!

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over de inzameling van Afrikaanse boeken? Stel ze aan Afro-Bieb via Facebook.

Over Afro-Bieb

De Afro-Bieb is een Amsterdams centrum voor Afrikaanse kunsten, talen, literatuur en cultureel erfgoed. De bieb is een initiatief van coördinator Kibret Mekonnen in samenwerking met de OBA. De collectie heeft vier regionale interessegebieden, dat wil zeggen Noord, West, Oost en Zuid- Afrika, naast het continent Afrika in het algemeen.

De boekencollectie omvat werken met een focus op cultuur, geschiedenis, literatuur, fotoboeken (Professionele) en kinderboeken. In onze collectie hebben we boeken in de taal van een van de Afrikaanse landen, in het Nederlands en het Engels.