De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Verbouwing OBA Olympisch Kwartier van start

Gepubliceerd op: 31 maart 2021 15:50

De verbouwing van OBA Olympische Kwartier is van start gegaan. De sleutels zijn overhandigd aan de aannemer en in de vestiging zijn de kantoren en de afgesloten ruimte al leeggehaald voor een nieuwe gebruiker. De collectie is al van 18.000 items naar 12.000 teruggebracht, de faciliteiten voor bezoekers blijven en een aantal wordt ook verbeterd. We hopen voor 1 september de deuren weer te kunnen openen.

Geen sluiting of verhuizing

Door deze verbouwing kan OBA Olympisch Kwartier op de huidige locatie aan de Laan der Hesperiden‚ÄĮblijven. Eerder was sprake van verhuizing vanwege de hoge huurkosten en het aflopen van het huurcontract en even dreigde zelfs sluiting vanwege de extra bezuinigingen die de gemeente Amsterdam aankondigde. Ondertussen is de situatie veranderd; de gemeente stelt de bezuinigingen uit en door de verkleining zijn de huurvoorwaarden gunstiger. 

Boeken bestellen

Alle OBA-vestigingen zijn vanwege de lockdown op dit moment nog gesloten maar achter de schermen werken OBA-medewerkers gewoon door om alle Amsterdammers van dienst te zijn. Het lenen van boeken en andere materialen is nog steeds mogelijk met de OBA Bestelservice. Je kan een boekenpakket naar wens laten samenstellen of zelf titels reserveren en die vervolgens op afspraak afhalen onder andere bij OBA Buitenveldert en OBA Roelof Hartplein. 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over de heropening van onze vestigingen in Zuid? Houd dan deze pagina, onze nieuwsbrieven en/of social mediakanalen in de gaten.