OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Viering twee jaar Maakplaats 021

Gepubliceerd op: 18 april 2019 09:19

maandag 6 mei 2019 Maakplaats Meet Up in Pakhuis de Zwijger

Maakplaats 021 bestaat 2 jaar! Op maandag 6 mei blikken we terug én kijken we vooruit tijdens een speciale Maakplaats Meet Up in Pakhuis de Zwijger. Samen met OBA Kinderdirecteur Lucy Ibrahim, de maakplaats-coaches en het ontwikkelteam.

Wat betekent het project Maakplaats 021 voor de kinderen, de buurten en de culturele infrastructuur van Amsterdam? Wat worden de volgende stappen? En welke nieuwe Maakplaatsen komen er dit jaar bij?

Samen ontdekken

Leren door te maken, dat is waar Maakplaats 021 op inzet. In de Maakplaatsen, gevestigd in de OBA, leren kinderen en jongeren ontwerpen, creëren en experimenteren met de nieuwste technologieën, zoals 3D-printers. Samen ontdekken kinderen, maar ook leerkrachten en andere ‘makers’, zo de vaardigheden die noodzakelijk zijn voor de 21ste eeuw. De OBA-vestigingen waar een Maakplaats gevestigd is, worden op deze manier omgetoverd tot plekken in de buurt waar iedereen de kans krijgt de vaardigheden te ontwikkelen die passen bij deze tijd.

Door de hele stad

Op 3 februari 2017 werd de eerste Maakplaats 021 geopend in OBA Waterlandplein in Amsterdam-Noord. Sindsdien is Maakplaats 021 doorontwikkeld tot een netwerk van zes locaties in diverse OBA-vestigingen verspreid over de stad. 

Op maandag 6 mei worden de plannen onthuld voor 5 nieuwe Maakplaatsen, te openen in 2019 en 2020. Ook kijkt het ontwikkelteam samen met het publiek hoe het ecosysteem rondom de Maakplaatsen nog meer geactiveerd kan worden, en hoe Amsterdammers nog beter kunnen worden betrokken bij het project.

Luisteren

Beluister hier alvast de podcast over dit evenement met Sacha van Tongeren, projectleider van Maakplaats 021. Zij praat o.a. over waar die ‘021’ eigenlijk voor staat, wat er allemaal bereikt is de afgelopen twee jaar en wat de toekomstplannen voor de Maakplaats zijn.

Het evenement is vrij toegankelijk, wel een gratis ticket reserveren via de website van Pakhuis de Zwijger

Bekijk meer informatie over Maakplaats 021 op www.maakplaats021.nl

Foto: Jimena Gauna.