Voor elke kwaal een boek

Gepubliceerd op: 20 maart 2017 09:00

Last van liefdesverdriet, keuzestress of een hoge werkdruk? Kom tijdens de Boekenweek naar het inloopspreekuur van De Culturele Apotheek voor een persoonlijk boekenrecept.

Cultureel antropoloog Akke Visser en journalist Marije Wilmink zijn de initiatiefnemers van de Culturele Apotheek. Ze lezen graag en veel en hebben er lol in om hun vonsten te delen met anderen. Met hun spreekuur Boeken op recept leggen zij een link tussen literatuur, kunst en cultuur en het alledaagse leven.De patiënt stort zijn of haar hart uit en krijgt vervolgens literaire medicatie voorgeschreven, inclusief de juiste dosering, het beste tijdstip van inname en eventuele bijwerkingen.

Menens met een knipoog

Wie het spreekuur binnenstapt, ontmoet de dames in witte doktersjassen met stethoscopen. De culturele apothekers brengen hun boodschap met een dikke knipoog, maar heb je eenmaal je kwaal gedeeld, dan wordt het menens. Akke en Marije luisteren aandachtig naar hun patiënten en zorgen dat hun voorgeschreven (dikke) pillen doel zullen treffen. Zo zei journalist Joost Zonneveld na zijn spreekuurervaring: 'Je krijgt een fijn lijstje met leestips die bij je interesses passen, maar de manier waarop zij het literaire gesprek voeren, is misschien nog wel waardevoller. Wanneer neemt iemand nou de tijd om met je te praten over de boeken die jij interessant vindt?'

Met je neus in de boekenapotheek

Nieuwsgierig? Neem alvast een voorproefje en neus rond op cultureleapotheek.nl waar je in de Zelfzorghoek recepten vindt voor uiteenlopend leed; van babyblues tot sociale mediamoeheid.

Zondag 26 maart, 14:00 - 17:00 in de entreehal van de Centrale OBA. 

Behandeling op volgorde van aanmelding.