OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 9 september 2019 09:37

Van 9 t/m 15 september is het de Week van de Alfabetisering, de week waarin aandacht wordt gevraagd voor het probleem van laaggeletterdheid.

Ook binnen Amsterdam zijn er naar schatting 90.000 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en daardoor minder goed mee kunnen doen in de maatschappij. En dat levert veel problemen op. Daarom is er deze week ook binnen de OBA extra aandacht voor laaggeletterdheid.

Activiteiten in de OBA

Er worden op diverse vestigingen tal van leuke activiteiten georganiseerd in samenwerking met Leef en leer!, zoals een High Tea en een Taallunch met taalquiz, om onder het genot van een lekker broodje de Nederlandse taal te oefenen. 

Leef en leer!

Leef en leer! is er voor alle Amsterdammers die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of de computer gebruiken. Leef en leer! wijst de weg. Bijvoorbeeld naar een oefenprogramma op internet of een cursus in de buurt. De OBA is één van de initiatiefnemers van Leef en leer!

Taalliedjes

In het kader van de Week van de Alfabetisering maakte Muziekweb deze playlist met liedjes over letters, woorden en lezen. Ken je bijvoorbeeld ABC van Michael Jackson en The Jackson 5 nog? Of I Can't Read van David Bowie?

Leestips

Ben je taalvrijwilliger of wil je graag als taalmaatje aan de slag? Met deze leestips zijn van Coos Lohman en Barbara Meeuwig (taaladviseurs van Leef en leer!) heb je de leukste oefen- en leesboeken te pakken.