Ook de OBA maakt zich sterk voor mediawijsheid

Gepubliceerd op: 23 oktober 2019 11:00

De Week van de Mediawijsheid staat voor de deur: ook de OBA maakt zich sterk voor mediawijsheid. Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november wordt iedereen de vraag gesteld: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

Zelfredzaamheid

Ondanks dat er steeds meer senioren online actief zijn, hebben nog veel mensen moeite met het gebruik van online media. Zo ervaren zij problemen met het doen van bijvoorbeeld online bankzaken of benutten zij niet alle mogelijkheden die het internet bieden. Online media bieden senioren veel kansen die ervoor kunnen zorgen dat zij zelfredzamer zijn en actiever kunnen deelnemen aan de maatschappij.

De OBA organiseert daarom praktische bijeenkomsten voor senioren over bijvoorbeeld sociale media of het gebruik van computer, tablet of smartphone. Deze bijeenkomsten hebben naast een informatief, ook een sociaal karakter. Meer informatie over het aanbod senioren vind je op: oba.nl/senioren.

Tabletcafé

Tijdens het Tabletcafé kun je ervaringen uitwisselen en kennis delen over tablets en iPads. Bijvoorbeeld over het installeren van apps en handige tips en trucs.

Computervaardigheden

Leer hoe je met een computer omgaat, e-mails te versturen, hoe je een DigiD aanvraagt en meer.