Weekend van de wetenschap in de OBA

Gepubliceerd op: 3 oktober 2017 14:07

Op 7 en 8 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Ook in de Centrale OBA staat de wetenschap zaterdag 7 oktober centraal. Ga aan de slag met nieuwe technieken, leer coderen of ga op expeditie met een team wetenschappers.

Wil je meer lezen over wetenschap met je kinderen? Er zijn interessante boeken te leen bij de OBA, neem eens een kijkje in onze catalogus.

Expeditie Moendoes (10-14)

Tijdens een spannend spel ga je samen met je teamgenoten een onbekende planeet in kaart brengen. Hoe zit het hier met de zwaartekracht, en met de seizoenen? Zijn de lokale dieren gevaarlijk? Hoe zit de taal van de bewoners in elkaar? En wat betekenen die gele driehoekjes? Informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: je gaat te werk als een team echte wetenschappers. 

De natuur als uitvinder (10+)

De natuur zit vol met dieren en planten waar de wetenschap met bewondering naar kijkt, omdat ze fantastische eigenschappen hebben. Denk maar eens aan de plakkerige pootjes van gekko’s. Wetenschapper Marleen Kamperman vertelt over nieuwe materialen die zij maakt door goed te kijken hoe de natuur in elkaar zit.

CodeTeam (12-18)

Wil jij leren coderen? Dat kan! Je mag meedoen met CodeTeam en kijken of je het leuk vindt. CodeTeam is een club waarin jongeren van experts én van elkaar leren programmeren. Sommigen zijn net begonnen en leren de basis, anderen zijn al bezig een eigen game te bouwen.

Maakplaats 021 (12-18)

Iedereen is een maker bij Maakplaats 021!

Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar je op een laagdrempelige manier je creativiteit en digitale vaardigheden kunt ontplooien. Zélf ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologieën. Elke week kun je in Maakplaats 021 Oosterdok aan de slag met de lasersnijder, 3D-printers en meer. Kom zélf ontwerpen en bouwen met nieuwe technologieën.  1e etage Centrale OBA, 14.00-16.00, vrije inloop.