OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Wees welkom bij de feestelijke start van OBA & FlexBieb

Gepubliceerd op: 1 mei 2019 15:52

FlexBieb op IJburg en de OBA gaan samenwerken. Deze twee organisaties zetten zich voortaan samen in voor meer gemeenschapszin en persoonlijke ontwikkeling op IJburg en Zeeburgereiland.

De start van deze samenwerking wordt op maandag 6 mei gevierd in de FlexBieb met bewoners en mensen uit het netwerk. Je bent van harte welkom vanaf 20.00 uur in de FlexBieb, Talbotstraat 46. Ben je erbij? Stuur dan een mail naar ijburg@flexbieb.nl

Inhoud samenwerking

OBA en FlexBieb gaan hun aanbod voor volwassenen verbreden en verdiepen. Zo wordt de collectie boeken in de FlexBieb aangevuld met OBA-collectie en het aanbod van culturele en educatieve activiteiten uitgebreid. Door deze mooie samenwerking kunnen inwoners van IJburg en Zeeburgereiland nog meer samen leren en lezen. 

De uitbouw van samenwerkingen in en met de buurten van Amsterdam is een belangrijke ontwikkeling voor de OBA. Martin Berendse: “We willen bijdragen aan een inclusieve, betrokken stad, waar iedereen gelijke kansen heeft en volledig deel kan nemen aan het maatschappelijke leven. We doen dat inmiddels samen met educatieve, maatschappelijke en culturele organisaties. De samenwerking met FlexBieb is hier een mooi voorbeeld van.”

Joris Vermeulen, initiatiefnemer van de FlexBieb: “Sinds de komst van de OBA naar IJburg, zo’n vijf jaar geleden, hebben we af en toe op projectbasis samengewerkt. Dat die samenwerking nu vaste vormen aanneemt sluit naadloos aan op ons motto ‘Ont-moeten, delen, versterken’.”

Programma 6 mei

Wist je dat de OBA net als de FlexBieb ooit begon als burgerinitiatief, dit jaar precies honderd jaar geleden? De FlexBieb is een stuk jonger; die bestaat net zes jaar. Op 6 mei hoor je hier alles over:

Martin Berendse gaat aan de hand van ons jubileumboek het gesprek aan over de bijzondere geschiedenis en hoe de Amsterdamse openbare bibliotheek meegaat met de tijdsgeest. Joris Vermeulen, initiatiefnemer van de FlexBieb, is natuurlijk ook aanwezig. Net als Ellen Weers, participatiemakelaar van stadsdeel Oost. Zij was vanuit de lokale overheid betrokken bij de start van de FlexBieb en ook daarna. Ellen deelt haar inzichten en ervaringen op het vlak van burgerinitiatieven.

Wees welkom en praat en denk mee! Over wonen, werken en ontspannen op IJburg en omgeving; hoe houden we contact met elkaar, hoe betrekken we buurtgenoten en hoe zorgen we voor een geweldig cultureel en educatief aanbod?

Kortom: we hopen je op 6 mei te zien. Ben je erbij? Bevestig dan alstublieft je aanwezigheid door een mail te sturen naar: ijburg@flexbieb.nl.