Windbeestenfeest

Gepubliceerd op: 4 april 2017 14:59

Vliegerspektakel aan het Oeverpark. De nieuwe OBA vestiging Van der Pek in Amsterdam-Noord organiseert vrijdag 21 april het Windbeestenfeest. Een kunstzinnig vliegerspektakel aan het Oeverpark bij het EYE Filmmuseum.

Meer dan 250 jongeren en scholieren uit Amsterdam-Noord van o.a. OBS Overhoeks, St. Rosaschool, Hyperion Lyceum en de Nieuwe Havo hebben afgelopen maand gewerkt aan de kleurrijke vliegende objecten geïnspireerd door wereldwijde vliegertradities en rituelen. Zo schreven ze poëtische boodschappen met dichters tijdens poëzielessen vanuit de OBA en componeerden ze windmuziek in samenwerking met A’DAM Music School.

Buitenfestival
Op de dag van het Windbeestenfeest komen de vliegende objecten, poëzie en muziek allemaal samen in één choreografie, onder leiding van scenografe Elian Smits. Ook de toeschouwers kunnen ter plekke hun eigen windobject bouwen en meedoen aan fotografieworkshops van FOAM Fotografiemuseum Amsterdam en Amsterdam 021. Kortom, het Windbeestenfeest is een buitenfestival en creatief vliegerfeest voor iedereen uit Amsterdam-Noord en omgeving. Het Windbeestenfeest duurt van 15.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Over de OBA
De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) bestaat uit een Centrale OBA en 25 vestigingen in de gemeente Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Met ruim 175.000 leden, bijna vier miljoen bezoekers en ruim 7.500 activiteiten per jaar is de OBA de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in Amsterdam.

Vrijdag 21 april, 15.00 tot 17.00, Oeverpark, Amsterdam Noord