Word online (media)wijzer met de OBA

Gepubliceerd op: 9 november 2020 16:06

De landelijke Week van de Mediawijsheid (van 6 tot en met 13 november) is van start gegaan. Het thema is digitale balans en gezondheid. Ondanks de coronamaatregelen is er nog steeds wel online van alles te leren! Zo heeft de OBA een ruime (e)collectie rondom mediawijsheid. Boeken met tips over het vinden van een gezonde balans, maar ook fictie- en non-fictie verhalen rondom (social) mediagebruik. Kijk op oba.nl/mediawijs en word wijzer.

Word wijzer met de OBA

Maar wat nu als je niet weet hoe je moet videobellen of Whatsappen. Of überhaupt niet snapt hoe je een computer gebruikt of online iets kunt vinden? Het bevorderen van mediawijsheid is onderdeel van een breder aanbod van de OBA. Zo is de OBA zeer trots dat het spreekuur EHBO: Eerste Hulp Bij Online vorige maand de Omarmprijs in de categorie 'Iedereen digitaal' in de wacht heeft gesleept. Tijdens dit spreekuur krijgen deelnemers gratis 1-op-1 hulp bij alle computervragen. Op oba.nl/computer vind je alle (gratis) mogelijkheden voor (online) computerhulp. 

OBA School

Naast aanbod voor algemeen publiek biedt de OBA onder de noemer OBA School educatieve programma’s voor het onderwijs, waaronder programma's ter bevordering van digitale geletterdheid. Zo ontwikkelen kinderen 21st century skills in Maakplaats 021 met programma’s zoals Future Monster Lab, Creatief Programmeren en De baas op internet. Kijk op oba.nl/school voor ons educatief aanbod.