Zevende editie VRDays Europe strijkt neer in Amsterdam

Gepubliceerd op: 10 november 2021 11:19

Van 13 tot 17 november is Amsterdam voor het zevende jaar op rij de locatie voor VRDays Europe. Het is het grootste Virtual & Augmented Reality festival van Europa en staat dit jaar in het teken van Immersive Tech. Op elk van de vijf dagen van de ‘Immersive Tech Week’ staat een ander thema centraal, met aandacht voor de impact die nieuwe technologieën hebben. Met onderwerpen van ethiek tot educatie en van wetenschap tot kunst, richt het event zich op verbinden, inspireren en het verder ontwikkelen van het XR-ecosysteem.

Deze editie van VRDays Europe vindt plaats in OBA Oosterdok en is internationaler dan ooit, met partnerevenementen en een indrukwekkend virtueel programma waarvan de details later bekend worden gemaakt. Tickets zijn verkrijgbaar op vrdays.co.  

Wereldwijd event in eigen land

Immersive Tech Week (ITW) bewijst dat het mogelijk is om een wereldwijd evenement te organiseren, zonder het land te verlaten. Het festival vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Oosterdok, online in de Laval Virtual World en op verschillende plekken ter wereld via Global Partner Events. Dit jaar is VRDays Europe behalve voor professionals ook toegankelijk voor publiek en wordt aandacht besteed aan verantwoordelijk omgaan met nieuwe technieken. Elke dag staat een ander thema centraal: 

  • Dag 1: Werk, leven en ethiek  
  • Dag 2: Educatie, veiligheid en diversiteit  
  • Dag 3: Industrie, marketing en commercie 
  • Dag 4: Wetenschap, onderzoek en gezondheidszorg  
  • Dag 5: Kunst  

Serieuze impact

Dutch Virtual Reality Days is opgericht in 2015 en organiseert jaarlijks het VRDays Europe festival in Amsterdam. Doel van de stichting is het stimuleren van de productie van VR-content, het bieden van een platform voor VR-professionals en het faciliteren van kennisdeling in Europa. De eerste VRDays in oktober 2015 waren meteen een groot succes: het event was uitverkocht en er was veel media-aandacht. VRDays brengt makers samen met verschillende sectoren en investeerders om bedrijven en content in deze opkomende industrie een boost te geven. De stichting heeft een internationale focus en richt zicht op het benutten van het potentieel van de Europese VR/AR/MR-industrie op wereldniveau. Zie voor meer informatie ook vrdays.co.   

Over Laval Virtual

In de 23 jaar van haar bestaan heeft Laval Virtual zich ontwikkeld tot belangrijke facilitator voor organisaties in de VR/AR- en immersive tech-sector. Het bedrijf leidt en verbindt professionals door het organiseren van evenementen en conferenties in Europa en Azië en fungeert daarnaast als kenniscentrum. Laval Virtual organiseert een jaarlijkse internationale expositie over vitual en augmented reality, de laatste hybride editie vond plaats van 7-9 juli 2021. Zie ook laval-virtual.com.