Senioren

  • 'Een rijkdom aan ideeën is de OBA voor mij'

    Trudy Mol (70+)

  • 'Inmiddels is de OBA mijn favoriete plek'

    Debjani Paul-Gupta (76)

Over Ouderen in de Wijk

Ouderen in de Wijk richt zich op oudere mensen die graag nieuwe mensen willen leren kennen, dingen willen leren, mee willen doen aan activiteiten als schilderen of meedoen aan een spelochtend, bijspijkeren van digitale vaardigheden en nog veel meer. 

Vestigingen

Ouderen in de Wijk vindt plaats in de volgende OBA-vestigingen:

Agenda

Van lezingen tot creatieve workshops en gezellig koffiedrinken, elke week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje in de agenda!

OBA Geheugenkabinet

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

Muziek op Maat

Muziek op Maat is ontwikkeld voor mensen met dementie. Muziek heeft vaak een zeer positieve uitwerking op het humeur en levensgenot van iemand met dementie.

OBA Maatje

Met OBA Maatje krijgen mensen die het huis niet makkelijk kunnen verlaten, een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger.

Boekendienst aan huis

De Boekendienst aan Huis is speciaal voor leners, jong of oud, die door chronische ziekte of immobiliteit niet meer zelf naar een vestiging van de OBA kunnen komen voor boeken.  

Voor zorginstellingen

Verschillende zorgcentra in de stad hebben een ‘collectief abonnement’ bij de OBA. Dit houdt in dat OBA-medewerkers eens per week of één keer per twee weken op een vast tijdstip naar het zorgcentrum gaan om er boeken uit te lenen aan bewoners en buurtgenoten.

OBA Plus op Facebook

Op de Facebookpagina OBA Plus vindt u informatie over diensten van de OBA, nieuwtjes en meer relevante zaken voor de oudere OBA-leden. 

Passend Lezen

Passend Lezen biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

lees meer over Passend Lezen