Senioren

 • 'Je bent er even lekker uit; een prettige verpozing.'

  Sylvia Mastenbroek-Ziegler (69)

 • 'De OBA is voor mij een leuk uitstapje met veel praten en gezelligheid.'

  Mohamed Hassan (66)

 • 'Ik leer veel nieuwe dingen en maak kennis met nieuwe mensen.'

  Anne Schijffers (72)

 • 'Leuke meiden, zegels sparen, een laptopcursus volgen... Ja, ik kom hier graag.'

  Herman Herders (80)

 • 'Ik ben en blijf een enorm fan van bibliotheken. We hebben hier een gezellige seniorengroep met veel culturen.'

  Rose Berl (69)

 • 'Via de bibliotheek leer ik mijn buurtgenoten kennen.'

  George Madanli (70)

 • 'Als Française lees ik graag mijn krant in de OBA, maar eigenlijk heb ik overal interesse in. De OBA doet me goed.'

  Christiane Wolff (82)

Over Ouderen in de Wijk

Ouderen in de Wijk richt zich op senioren die graag nieuwe mensen willen leren kennen, dingen willen leren, mee willen doen aan activiteiten als schilderen of meedoen aan een spelochtend, bijspijkeren van digitale vaardigheden en nog veel meer. 

Vestigingen

Ouderen in de Wijk vindt plaats in de volgende OBA-vestigingen:

Agenda

agenda

Van lezingen tot creatieve workshops en gezellig koffiedrinken, elke week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje in de agenda!

In je Uppie

Soms loop je in je eentje te piekeren over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen, om je uit te spreken of te luisteren naar hoe anderen het aanpakken.

lees verder over 'In je Uppie'

OBA Geheugenkabinet

oudere man

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

Muziek op Maat

mensen

Muziek op Maat is ontwikkeld voor mensen met dementie. Muziek heeft vaak een zeer positieve uitwerking op het humeur en levensgenot van iemand met dementie.

OBA Maatje

oba maatje

Met OBA Maatje krijgen mensen die het huis niet makkelijk kunnen verlaten, een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger.

Boekendienst aan huis

oudere dame

De Boekendienst aan Huis is speciaal voor leners, jong of oud, die door chronische ziekte of immobiliteit niet meer zelf naar een vestiging van de OBA kunnen komen voor boeken.  

Voor zorginstellingen

oba logo

Verschillende zorgcentra in de stad hebben een ‘collectief abonnement’ bij de OBA. Dit houdt in dat OBA-medewerkers eens per week of één keer per twee weken op een vast tijdstip naar het zorgcentrum gaan om er boeken uit te lenen aan bewoners en buurtgenoten.

OBA Plus op Facebook

dame met boek

Op de Facebookpagina OBA Plus vindt u informatie over diensten van de OBA, nieuwtjes en meer relevante zaken voor de oudere OBA-leden. 

Passend Lezen

Passend Lezen biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

OBA Servicepunten

In elf buurtcentra in het centrum van Amsterdam en in Amsterdam-Oost heeft de OBA een servicepunt. Een OBA servicepunt biedt een leestafel met diverse abonnementen op kranten en tijdschriften óf een wisselcollectie.

Top 10 | Grootletterboek

Voor iedereen die moeite heeft met het lezen van boeken in gewone druk bestaan er grootletterboeken, boeken die gedrukt zijn met grotere letters.