over ons

Over ons

De Openbare Bibliotheek Amsterdam is van, voor en door Amsterdammers en al meer dan honderd jaar een onmisbare basisvoorziening in de regio Amsterdam. Met 29 vestigingen vormt de OBA gastvrije, laagdrempelige en veilige plekken in alle wijken waar mensen elkaar ontmoeten en iedereen vrij toegang heeft tot kennis, informatie en cultuur.

Bestuur en toezicht, missie

De OBA zet zich in voor een Amsterdam waar iedereen gelijke kansen heeft. In de beleidsvisie Koers 2030 staat op welke wijze deze missie in de toekomst vorm krijgt. 

Maak kennis met de directeur en de Raad van Toezicht van de OBA.

Naar bestuur en toezicht

Naar de missie en visie

Naar bestuursverslag en jaarrekening

Voor de pers

De afdeling communicatie voorziet de pers van het laatste nieuws over de OBA en neemt aanvragen voor foto- of filmopnamen in de vestigingen in behandeling. 

Naar de perspagina

OBA Next

OBA Next is een innovatieprogramma van de OBA. Hier onderzoeken we de bibliotheek van de toekomst. Hoe moet die eruit zien? Wat kun je er doen? Wie ga je ontmoeten? Onze ambitie is om Amsterdammers te helpen hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, op een manier die bij ze past. Ook als dat niet met boeken is. 

Lees meer over OBA Next

Steun ons

De OBA is al meer dan 100 jaar een onmisbare basisvoorziening in de regio Amsterdam. We kunnen alle steun goed gebruiken, zowel van particulieren als van bedrijven. 

Lees meer over de mogelijkheden om OBA te steunen

Werken bij de OBA

De OBA streeft naar meer bezoekers, meer activiteiten en meer digitale mogelijkheden voor ons publiek. Daarom werken we met en zijn we op zoek naar deskundige, gedreven en enthousiaste collega‚Äôs. 

Naar de vacatures

Partners

De OBA werkt samen met diverse partijen in de stad en daarbuiten. Hierdoor ontstaat een netwerk van samenwerkingspartners en geven we met elkaar vorm en inhoud aan onze service en dienstverlening.

Lees meer over partnerschappen

Verhuur

De zalen en vergaderruimtes in OBA Oosterdok lenen zich uitstekend voor presentaties, vergaderingen, workshops, congressen, voorstellingen en private dining.

Meer over OBA Congres

Historie

De eerste Amsterdamse Openbare Leeszaal en Bibliotheek ging open op 8 februari 1919. 

Lees over de geschiedenis van de OBA

Contact

Heb je vragen over reserveren, abonnementen, activiteiten, e-books of betalingen? Onze klantenservice helpt je graag verder. Ook voor andere vragen, tips, opmerkingen en suggesties kan je bij de klantenservice terecht.

Telefoon: 020-523 0 900
E-mail: klantenservice@oba.nl

Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer contactinformatie