De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnenlopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Informatie en contact

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de mogelijkheden om de OBA te steunen? Neem dan contact op of maak een afspraak.

Particuliere gevers en Vrienden: Mirjam van der Velde
Fondsen, bedrijven en partners: Maarten Lammers 

Culturele ANBI status

De OBA heeft sinds 2012 de culturele ANBI status. Om aangewezen te worden als ANBI moet een instelling aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Periodieke begunstigers van de OBA hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

Over de OBA

De Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. De missie en visie van de OBA vormen het uitgangspunt voor alle activiteiten. Klik hier voor meer informatie over de OBA