OBA & HvA

Samenwerking OBA en Hogeschool van Amsterdam (HvA)

We werken al jaren samen met studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Zo organiseren we samen de Belastingdagen, ontmoeten we elkaar in de Maakplaats en werken we aan slimme digitale producten (webdevelopment). Benieuwd welke projecten de OBA en de HvA samen uitvoeren? Bekijk ze hieronder: 

Wijzer.amsterdam

oudere dame gebruikt wijzer.amsterdam op ipad

De OBA en de gemeente Amsterdam lanceerden wijzer.amsterdam, een digitale wegwijzer voor Amsterdammers op zoek naar contact, hulp en informatie. 

Belastingdagen

vrouw krijgt hulp met belastingaangifte

Samen met de HvA organiseert de OBA sinds 2017 speciale Belastingdagen voor mensen die moeite hebben met hun invullen van hun belastingaangifte. 

Nostalgie-app

hva-studenten Max en Suus van de nostalgie-app

Hoe zag mijn straat er vroeger uit? Wat is er gebeurd met dat ene mooie gebouw? De webapplicatie ‘Een stukje nostalgie’ brengt je terug naar het oude Amsterdam.

Meesterproef

prototypes linked open data

HvA CMD 'Meesterproef' is de afsluiting van de minor web development. De prototypes zijn gebaseerd op de OBA-API, Adamlink LOD of data uit de stad. De opdrachten bevinden zicht op het snijvlak van maatschappij, kennisoverdracht en development. De studenten ontwikkelen een prototype in opdracht van de OBA. check de voorgaande jaren

2020 Digi-weet

HvA CMD Meesterproef 2020 heeft als thema digitale zelfredzaamheid, weerbaarheid en privacy. Studenten ontwikkelen Digi-weet een digitale tocht door Amsterdam waarbij de Amsterdammer in aanraking komt met phishing, online fraude en welke data o.a. de bibliotheek van je bijhoudt.

2020 digitale zelfredzaamheid

Prototypes van HvA CMD obv de OBA-API. Hoe maak je Amsterdammers bewust van privacy en bevorder je digitale zelfredzaamheid? 
Check de prototypes

2018 project LOD Adamlink

prototypes

Prototypes van HvA CMD met LOD Adamlink en Sparql. Het verhaal van Amsterdam aan de hand van nieuwe verbindingen.
check de prototypes
lees meer over de projectweek

2019 project NEXT

prototypes

Prototypes van HvA CMD obv de OBA-API. Nieuwe manieren van zoeken, vinden en tonen. Afgestemd op verschillende doelgroepen.
check de prototypes

2018 datavis OBA-API

prototypes

CMD'ers ontwikkelen interactieve datavisualisaties van de digitale OBA-catalogus met gebruik van de OBA-API.
lees meer over datavisualisaties
check de prototypes