Steun ons

Geven aan de OBA is geven om de stad

De Openbare Bibliotheek Amsterdam is al meer dan honderd jaar een onmisbare basisvoorziening in de regio Amsterdam. Met 28 vestigingen vormt de OBA gastvrije, laagdrempelige en veilige plekken in alle wijken waar mensen elkaar ontmoeten en iedereen toegang heeft tot kennis, informatie en cultuur. De OBA is van, voor en door Amsterdammers.

Meer weten over de mogelijkheden ons te steunen?

Neem dan contact met ons op:
Particuliere gevers en Vrienden: Farida Span-Aazani f.span@oba.nl
Fondsen, bedrijven en partners: Mayssa Joni m.joni@oba.nl

Word Vriend van de OBA

Voor  € 110, - per jaar ben je Vriend van de OBA en heb je meteen het meest complete lidmaatschap. 

Word Vriend

Doneer aan ons fonds

Als maatschappelijke bibliotheek willen we dicht bij de Amsterdammers zijn, door nauw samen te werken met bezoekers, buurtgenoten en partners. Zodat we nóg vaker en beter informatie, kennis en culturele activiteiten kunnen bieden aan, voor en met mensen uit de buurt. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Met het OBA Jitta fonds, opgericht in 2019 ter ere van de 100ste verjaardag van de OBA, maken wij meer mogelijk.

Onze gegevens:

Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam

ING: NL59INGB0000 0136 05

BTW-nummer: NL 0030.58.086.B.01

KvK-nummer: 41197851

ANBI-status

De OBA heeft de culturele ANBI status en dat levert belastingvoordeel op voor u als schenker. Periodieke begunstigers hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Lees erover op de website van de Belastingsdienst

Nalaten

Veel mensen doneren bij het leven, maar vinden het ook een prettig idee als ze na hun overlijden een goed doel kunnen blijven steunen. Met uw bijdrage kan de OBA voor meer mensen het verschil maken. 

lees meer over nalaten aan de OBA

Meer over het Josephus Jitta fonds

Met het fonds wordt het leven herdacht van Joseph Alfred Josephus Jitta; voorzitter van de Openbare Leeszaal en Bibliotheek van 1934 tot 1940. De Joodse Amsterdammer was sociaal bewogen en droeg de ontwikkeling van kinderen en van de stad een warm hart toe.

lees meer