Persberichten

De afdeling communicatie voorziet de pers van het laatste nieuws over de OBA. Neem contact op via T: 06-13 22 60 62  / E: communicatie@oba.nl

Resultaat 1 - 10 (van 39)

 • Hulp bij geldzaken in de OBA Bekijk details

  16 januari 2023

  Het afgelopen jaar zijn alle kosten behoorlijk gestegen. De inkomsten kunnen alleen nog wel eens achterblijven. Soms is het fijn als iemand je kan helpen het overzicht te bewaren. Deze week start de OBA daarom de campagne voor ons programma Hulp bij geldzaken. Drie weken lang vertellen wij dat je in de OBA gratis terecht kan met jouw vragen over geld.

 • Een stukje verwondering op Blauwe Maandag Bekijk details

  16 januari 2023

  Vandaag is het Blue Monday, de zogenoemd ‘meest depressieve dag van het jaar’. Gelukkig is het ook de dag dat de derde editie van De Blauwe Maandag verschijnt, de krant die eens per jaar de poëzie van het alledaagse tot headlines verheft. Om je een portie poëzie en verwondering te geven deze donkere dagen, bieden wij de krant in 16 filialen door de hele stad gratis aan. Aan deze editie werkten onder anderen Kees van Kooten, Froukje, Oek de Jong en Ester Naomi Perquin mee. De perfecte namen om jouw...

 • Terugblikken op een sociaal betrokken 2022 Bekijk details

  13 december 2022

  Bezoekersaantallen herstellen en 'Ik ga leven' van Lale Gül meest geleende boek dit jaar

 • Amsterdamse lokale omroepen AT5 en SALTO trekken in bij OBA Oosterdok Bekijk details

  8 december 2022

  Superleuk nieuws! Samen met de Publieke Omroep Amsterdam (AT5 en SALTO) gaan we in 2023 een duurzame samenwerking aan. Zo krijgen inwoners van Amsterdam de kans om hun mediatalenten te ontwikkelen, digitaal- en mediawijzer te worden en zelf verhalen te vertellen en te delen.

 • Meer dan 4000 lidmaatschapspassen voor leerlingen in Zuidoost Bekijk details

  31 oktober 2022

  De komende tijd krijgen alle basisschoolleerlingen in Amsterdam Zuidoost een eigen lidmaatschapspas van de OBA aangeboden. Al meer dan 4000 leerlingen uit dit stadsdeel zijn geïnteresseerd in ontvangst van een eigen pas. We trapten af met drie scholen die hun pasje feestelijk overhandigd kregen. Hiermee blijven ze tot en met 18 jaar automatisch lid van de OBA en kunnen ze direct naar een OBA-vestiging in de buurt.

 • OBA's Spacebeest op Dutch Design Week in Eindhoven Bekijk details

  19 oktober 2022

  Digitaliseren, uploaden en coderen. Allemaal handelingen waarmee we onze digitale wereld vormgeven. Door ermee te spelen in onze Spacebeestinstallatie, ontdek je hoe het werkt en raak je ermee vertrouwd. De makers van het Ontwerplab brengen deze avontuurlijke activiteit naar alle bibliotheken van hun stad, en tijdens de Dutch Design Week van 22 t/m 30 oktober ook naar de Bibliotheek Eindhoven!

 • Mini-symposium over de toekomst van de bibliotheek Bekijk details

  14 september 2022

  De OBA en het Bloomberg Center for Public Innovation (John Hopkins University) nodigen je met veel plezier uit om deel te nemen aan het mini-symposium over de toekomst van de bibliotheek in OBA Oosterdok. Een inspiratie talk waarin we zullen ingaan op internationale trends, geleerde lessen en mogelijke uitdagingen als bijdrage voor ons denken over de potentiële rol van de bibliotheek in de huidige samenleving.

 • Zomerlezen in de OBA Bekijk details

  28 juni 2022

  Vanwege de zomervakantie leen je van zaterdag 9 juli tot en met zondag 28 augustus alle materialen automatisch zes weken. Deze zomeractie geldt voor boeken, dvd's, cd's, games en bladmuziek.

 • Ons statement over het nieuwe coalitieakkoord Bekijk details

  25 mei 2022

  Vandaag is het nieuwe Amsterdamse coalitieakkoord gepresenteerd. Daarin is veel aandacht voor de OBA. Lees hier ons statement.

 • Publicroam in de OBA Bekijk details

  26 april 2022

  De OBA is gestart met publicroam. In alle OBA-vestigingen kunnen bezoekers vanaf nu gratis het wifi-netwerk gebruiken met behulp van publicroam naast het eigen wifi-netwerk OBA Wireless.

Paginanavigatie