Persberichten

De afdeling communicatie voorziet de pers van het laatste nieuws over de OBA. Neem contact op via T: 06-13 22 60 62  / E: communicatie@oba.nl

Resultaat 1 - 10 (van 32)

 • Zomerlezen in de OBA Bekijk details

  28 juni 2022

  Vanwege de zomervakantie leen je van zaterdag 16 juli tot en met zondag 28 augustus alle materialen automatisch zes weken. Deze zomeractie geldt voor boeken, dvd's, cd's, games en bladmuziek.

  Bekijk details van Zomerlezen in de OBA

 • Ons statement over het nieuwe coalitieakkoord Bekijk details

  25 mei 2022

  Vandaag is het nieuwe Amsterdamse coalitieakkoord gepresenteerd. Daarin is veel aandacht voor de OBA. Lees hier ons statement.

  Bekijk details van Ons statement over het nieuwe coalitieakkoord

 • Publicroam in de OBA Bekijk details

  26 april 2022

  De OBA is gestart met publicroam. In alle OBA-vestigingen kunnen bezoekers vanaf nu gratis het wifi-netwerk gebruiken met behulp van publicroam naast het eigen wifi-netwerk OBA Wireless.

  Bekijk details van Publicroam in de OBA

 • Praat Nederlands en ontmoet mensen in het taalcafé Bekijk details

  22 april 2022

  Het OBA online taalcafé gaat open. Heb je een smartphone, tablet of computer met camera en microfoon? Dan kun je meedoen. Je praat met vier of vijf mensen. En een vrijwilliger die goed Nederlands spreekt.

  Bekijk details van Praat Nederlands en ontmoet mensen in het taalcafé

 • Nieuwe mijlpaal voor ontwikkeling Verhalenhuis in Nieuw-West Bekijk details

  28 maart 2022

  Het Verhalenhuis, het nieuwe kunst- en cultuurcentrum voor Nieuw-West, is een stap dichterbij gekomen. De gemeente Amsterdam en ontwikkelaar MRP hebben een voorlopig koopcontract getekend voor het Verhalenhuis, dat in de plint van het nieuwbouwproject MIX aan het Osdorpplein komt. Ook is het ontwerp voor het totale project gereed, waarbij het Verhalenhuis als nieuwe openbare plek in Nieuw-West een uitnodigende uitstraling heeft gekregen.

  Bekijk details van Nieuwe mijlpaal voor ontwikkeling Verhalenhuis in Nieuw-West

 • Samenwerking met Buurtteam Buitenveldert in vernieuwde OBA-vestiging Bekijk details

  15 maart 2022

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Buurtteam Amsterdam gaan in Buitenveldert nauw samenwerken. De OBA-vestiging aan de Willem van Weldammelaan bij het Gelderlandplein wordt hiervoor verbouwd. Samen met andere buurtorganisaties zullen hier meer gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd. De start van de verbouwing van de nieuwe vestiging staat gepland in het najaar.

  Bekijk details van Samenwerking met Buurtteam Buitenveldert in vernieuwde OBA-vestiging

 • Lodewijk Asscher nieuwe voorzitter raad van toezicht OBA Bekijk details

  23 december 2021

  Lodewijk Asscher is per 1 februari 2022 voorzitter van de raad van toezicht van de OBA. Hij volgt Job Cohen op, die twee termijnen heeft vervuld. Cohen: “Als ik ruim 8 jaar OBA zou moeten samenvatten, is er maar een woord dat bij me opkomt: verandering! Mét een uitroepteken!”

  Bekijk details van Lodewijk Asscher nieuwe voorzitter raad van toezicht OBA

 • Drie internationale teams uitgenodigd voor ontwerp OBA NEXT Bekijk details

  21 december 2021

  Deze week is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van OBA NEXT. Als onderdeel van de aanbesteding zijn drie internationale bouwconsortia uitgenodigd om een ontwerp te maken voor de invulling van het nieuwe bibliotheek- en bedrijvengebouw op de Zuidas.

  Bekijk details van Drie internationale teams uitgenodigd voor ontwerp OBA NEXT

 • Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” bekrachtigen partnership Bekijk details

  4 november 2021

  De Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” (STAIJ) slaan de handen ineen. Woensdag 3 november werd deze samenwerking bekrachtigd door directeur Martin Berendse (OBA) en bestuurder Arnold Jonk (STAIJ). Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verbinding tussen de OBA (initiatiefnemer van de Mokum Maakcoalitie) en het Amsterdams onderwijs.

  Bekijk details van Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” bekrachtigen partnership

 • The Glass Room in OBA Oosterdok Bekijk details

  29 oktober 2021

  De internationale tentoonstelling The Glass Room staat van 6 november t/m 16 januari 2022 in OBA Oosterdok. Deze unieke expositie laat 14 kunstwerken zien over data en privacy. Hiermee onderzoek je de reis van jouw persoonlijke gegevens op het internet. Hoeveel (persoonlijke) data worden er verzameld en wat gebeurt daarmee? De verschillende kunstwerken dagen je uit, stellen lastige vragen en geven daarmee een kijkje in je online leven.

  Bekijk details van The Glass Room in OBA Oosterdok

Paginanavigatie