Persberichten

De afdeling communicatie voorziet de pers van het laatste nieuws over de OBA. Neem contact op via T: 06-13 22 60 62  / E: communicatie@oba.nl

Resultaat 1 - 10 (van 19)

 • Wethouder Onderwijs Marjolein Moorman heropent OBA en buurtteam in Molenwijk Bekijk details

  11 mei 2023

  Na een grondige verbouwing is OBA Molenwijk vandaag officieel heropend. De totaal vernieuwde bibliotheek in Amsterdam-Noord heeft onder meer een glazen entree en een eigen koffiehuis gekregen. Daarnaast heeft Buurtteam Molenwijk van De Sociale Maatschap zich gevestigd als nieuwe bewoner in het verbouwde pand.

 • De OBA, AT5 en SALTO gaan inniger samenwerken Bekijk details

  26 april 2023

  De Publieke Omroep Amsterdam is in december ingetrokken op de eerste etage van OBA Oosterdok. Vanaf 2023 wonen we niet alleen samen met AT5 en SALTO, maar werken we ook aan een duurzame, gezamenlijke programmering. Het motto is ‘informeren en leren door te doen’.

 • Verhuizing OBA Diemen naar gloednieuwe locatie in De Omval gestart Bekijk details

  13 april 2023

  De Diemense vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) verhuist deze week naar haar nieuwe locatie. De bibliotheek, die voorheen gehuisvest was aan het Wilhelminaplantsoen, krijgt een plek in de gloednieuwe uitbouw van ‘De Omval’: een modern pand in het hart van Diemen waar ook Theater De Omval en andere culturele instellingen gevestigd zijn.

 • Speciale valentijnsactie: samen gratis naar de film met je nieuwe OBA-pas Bekijk details

  31 januari 2023

  Als je vriend, tante of Valentijn een OBA-lidmaatschap afsluit, kunnen jullie samen gratis naar de film. En niet zomaar een, maar romantische klassieker 'The Age of Innocence'. Word nu lid en maak je klaar voor een avond vol romantiek, livemuziek en heel veel leuke gasten 🍿

 • Hulp bij geldzaken in de OBA Bekijk details

  16 januari 2023

  Het afgelopen jaar zijn alle kosten behoorlijk gestegen. De inkomsten kunnen alleen nog wel eens achterblijven. Soms is het fijn als iemand je kan helpen het overzicht te bewaren. Deze week start de OBA daarom de campagne voor ons programma Hulp bij geldzaken. Drie weken lang vertellen wij dat je in de OBA gratis terecht kan met jouw vragen over geld.

 • Een stukje verwondering op Blauwe Maandag Bekijk details

  16 januari 2023

  Vandaag is het Blue Monday, de zogenoemd ‘meest depressieve dag van het jaar’. Gelukkig is het ook de dag dat de derde editie van De Blauwe Maandag verschijnt, de krant die eens per jaar de poëzie van het alledaagse tot headlines verheft. Om je een portie poëzie en verwondering te geven deze donkere dagen, bieden wij de krant in 16 filialen door de hele stad gratis aan. Aan deze editie werkten onder anderen Kees van Kooten, Froukje, Oek de Jong en Ester Naomi Perquin mee. De perfecte namen om jouw...

 • Terugblikken op een sociaal betrokken 2022 Bekijk details

  13 december 2022

  Bezoekersaantallen herstellen en 'Ik ga leven' van Lale Gül meest geleende boek dit jaar

 • Amsterdamse lokale omroepen AT5 en SALTO trekken in bij OBA Oosterdok Bekijk details

  8 december 2022

  Superleuk nieuws! Samen met de Publieke Omroep Amsterdam (AT5 en SALTO) gaan we in 2023 een duurzame samenwerking aan. Zo krijgen inwoners van Amsterdam de kans om hun mediatalenten te ontwikkelen, digitaal- en mediawijzer te worden en zelf verhalen te vertellen en te delen.

 • Meer dan 4000 lidmaatschapspassen voor leerlingen in Zuidoost Bekijk details

  31 oktober 2022

  De komende tijd krijgen alle basisschoolleerlingen in Amsterdam Zuidoost een eigen lidmaatschapspas van de OBA aangeboden. Al meer dan 4000 leerlingen uit dit stadsdeel zijn geïnteresseerd in ontvangst van een eigen pas. We trapten af met drie scholen die hun pasje feestelijk overhandigd kregen. Hiermee blijven ze tot en met 18 jaar automatisch lid van de OBA en kunnen ze direct naar een OBA-vestiging in de buurt.

 • OBA's Spacebeest op Dutch Design Week in Eindhoven Bekijk details

  19 oktober 2022

  Digitaliseren, uploaden en coderen. Allemaal handelingen waarmee we onze digitale wereld vormgeven. Door ermee te spelen in onze Spacebeestinstallatie, ontdek je hoe het werkt en raak je ermee vertrouwd. De makers van het Ontwerplab brengen deze avontuurlijke activiteit naar alle bibliotheken van hun stad, en tijdens de Dutch Design Week van 22 t/m 30 oktober ook naar de Bibliotheek Eindhoven!

Paginanavigatie