Persberichten

De afdeling communicatie voorziet de pers van het laatste nieuws over de OBA. Neem contact op via T: 06-13 22 60 62  / E: communicatie@oba.nl

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • Lodewijk Asscher nieuwe voorzitter raad van toezicht OBA Bekijk details

  23 december 2021

  Lodewijk Asscher is per 1 februari 2022 voorzitter van de raad van toezicht van de OBA. Hij volgt Job Cohen op, die twee termijnen heeft vervuld. Cohen: “Als ik ruim 8 jaar OBA zou moeten samenvatten, is er maar een woord dat bij me opkomt: verandering! Mét een uitroepteken!”

  Bekijk details van Lodewijk Asscher nieuwe voorzitter raad van toezicht OBA

 • Drie internationale teams uitgenodigd voor ontwerp OBA NEXT Bekijk details

  21 december 2021

  Deze week is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van OBA NEXT. Als onderdeel van de aanbesteding zijn drie internationale bouwconsortia uitgenodigd om een ontwerp te maken voor de invulling van het nieuwe bibliotheek- en bedrijvengebouw op de Zuidas.

  Bekijk details van Drie internationale teams uitgenodigd voor ontwerp OBA NEXT

 • Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” bekrachtigen partnership Bekijk details

  4 november 2021

  De Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” (STAIJ) slaan de handen ineen. Woensdag 3 november werd deze samenwerking bekrachtigd door directeur Martin Berendse (OBA) en bestuurder Arnold Jonk (STAIJ). Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verbinding tussen de OBA (initiatiefnemer van de Mokum Maakcoalitie) en het Amsterdams onderwijs.

  Bekijk details van Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” bekrachtigen partnership

 • The Glass Room in OBA Oosterdok Bekijk details

  29 oktober 2021

  De internationale tentoonstelling The Glass Room staat van 6 november t/m 16 januari 2022 in OBA Oosterdok. Deze unieke expositie laat 14 kunstwerken zien over data en privacy. Hiermee onderzoek je de reis van jouw persoonlijke gegevens op het internet. Hoeveel (persoonlijke) data worden er verzameld en wat gebeurt daarmee? De verschillende kunstwerken dagen je uit, stellen lastige vragen en geven daarmee een kijkje in je online leven.

  Bekijk details van The Glass Room in OBA Oosterdok

 • Gemeente Amsterdam en de OBA samen in de strijd tegen desinformatie Bekijk details

  27 oktober 2021

  Spelenderwijs digitaal weerbaar worden, dat is de bedoeling van het interactieve spel HackShield in de Bieb. Op dinsdag 9 november lanceren de OBA, ProBiblio, HackShield en de gemeente Amsterdam deze nieuwe AR-game voor kinderen van 8-12 jaar. Samen met hoofdpersoon Lux en de Cyber Agents van HackShield leren jonge spelers hoe je desinformatie herkent en omgaat met nepnieuws.

  Bekijk details van Gemeente Amsterdam en de OBA samen in de strijd tegen desinformatie

 • Eerste paal geslagen voor uitbreiding Theater de Omval en OBA Diemen Bekijk details

  21 oktober 2021

  Woensdag 20 oktober is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van Theater de Omval en OBA Diemen. Wethouder Jeroen Klaasse van Kunst en Cultuur deed dat in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Theater de Omval, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het bouwteam van SBB Ontwikkelen en Bouwen. Met de uitbreiding van Theater de Omval ontstaat een bruisend cultureel centrum waarin de twee grootste cultuuraanbieders in Diemen: het theater en de bibliotheek (OBA Diemen), samen te vinden zijn...

  Bekijk details van Eerste paal geslagen voor uitbreiding Theater de Omval en OBA Diemen

 • OBA in oktober: extra veel kinderactiviteiten Bekijk details

  8 oktober 2021

  Tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) en de herfstvakantie (16 oktober t/m 24 oktober) zijn er extra veel jeugdactiviteiten bij de OBA voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo zijn er jeugdtheatervoorstellingen, allerlei workshops en kun je een bezoek brengen aan de eerste Amsterdamse KinderKunstBiennale. De meeste activiteiten zijn gratis.

  Bekijk details van OBA in oktober: extra veel kinderactiviteiten

 • Workshops en livetoernooi voor Amsterdamse thuisschakers Bekijk details

  28 september 2021

  OBA, OSCAM en TNO zijn alle drie partijen die ruimte geven aan creatieve makers, kunst en nieuwe verhalenvertellers, maar ook de verbinding tussen mensen makkelijker willen maken. Schaken is een spel dat mensen van allerlei verschillende achtergronden en communities samenbrengt. Een spel waarbij mensen elkaar leren kennen en van elkaar kunnen leren.

  Bekijk details van Workshops en livetoernooi voor Amsterdamse thuisschakers

 • Mokum Maakcoalitie wil lerarentekort aanpakken Bekijk details

  21 september 2021

  Twaalf Amsterdamse organisaties die zich inzetten voor maakonderwijs lanceren op woensdag 29 september in aanwezigheid van wethouder Meliani (Kunst, Cultuur en Digitale Stad) de Mokum Maakcoalitie. De Maakcoalitie biedt gerichte (school)programma’s en activiteiten op het vakgebied van techniek, wetenschap, burgerschap en kunst. Met een structureel aanbod draagt de Mokum Maakcoalitie bij aan werkdrukverlaging in verband met het lerarentekort.

  Bekijk details van Mokum Maakcoalitie wil lerarentekort aanpakken

 • Queer Theater Festival nieuw in de OBA Bekijk details

  13 juli 2021

  Tijdens de Pride vindt voor de eerste keer in Amsterdam het Queer Theater Festival plaats. Met diverse theaterproducties worden vanuit verschillende perspectieven verhalen van de queer community verteld. Het festival wordt gehouden van 28 juli t/m 8 augustus 2021 in het OBA Theater. Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Theater van de Heelheid, Het Zuidelijk Toneel en Studio 52nd.

  Bekijk details van Queer Theater Festival nieuw in de OBA