Stages

Stage lopen bij de OBA

Ben je op zoek naar een stageplek bij de OBA? De OBA (Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam) is een maatschappelijk-culturele instelling met circa 300 medewerkers die als missie heeft om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken.

Inmiddels is de OBA al 100 jaar de plek waar Amsterdammers samenkomen voor hun persoonlijke ontwikkeling. In de 20ste eeuw ging het met name om boeken. De 21ste eeuw vraagt om vrije toegang tot alle denkbare informatiebronnen, meer leervormen en een breed cultureel aanbod.

Je vindt dit terug in onder meer de tentoonstellingen, voorstellingen, debatten, workshops, game-events, cursussen, leescafés, leeskringen etc. De OBA trekt daarmee jaarlijks zo’n 3,5 miljoen bezoekers.

Op dit moment is de OBA op zoek naar:

Stagiair Service medewerker Dienstverlening (2 tot 3 dagen per week)

In deze dynamische, afwisselende functie in de frontoffice ben je het visitekaartje van de OBA. Met de positieve klantbeleving als uitgangspunt draag je bij aan een goede service en dienstverlening. Je ondersteunt als gastheer/gastvrouw activiteiten en behandelt veel voorkomende vragen en meldingen die spelen binnen de OBA. Ook assisteer je bij verschillende activiteiten die in de vestiging plaatsvinden, help je klanten bij het gebruik van de faciliteiten die de OBA biedt, geef je algemene informatie over onze producten en diensten en verricht je opruimwerkzaamheden.

Stagiair Marketingcommunicatie Jeugd & Jongeren (36 uur per week)

Wij zijn op zoek naar iemand die met plezier meedraait in het marcom-team én het team dat verantwoordelijk is voor de programma’s voor de doelgroep Jeugd & Jongeren. Onder begeleiding van de adviseur Marketingcommunicatie Jeugd & Jongeren krijg je alle facetten van het marcom-vak mee. Via (digitale) campagnes open je de deuren van de OBA voor een zo groot en divers mogelijk jeugdpubliek. We zijn op zoek naar iemand die kennis heeft van marketing & communicatie met een studie in die richting. Je bent thuis in de wereld van social media. Je schrijft graag en bent communicatief vaardig. Maar het belangrijkst is: je bent leergierig, proactief en gemotiveerd.

Vragen?

Neem contact op met Marga Bos via sollicitaties@oba.nl of 020 5230 734

Op zoek naar iets anders?