Stages

Stage lopen bij de OBA

Ben je op zoek naar een stageplek bij de OBA? De OBA (Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam) is een maatschappelijk-culturele instelling met circa 300 medewerkers die als missie heeft om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken.

Inmiddels is de OBA al 100 jaar de plek waar Amsterdammers samenkomen voor hun persoonlijke ontwikkeling. In de 20ste eeuw ging het met name om boeken. De 21ste eeuw vraagt om vrije toegang tot alle denkbare informatiebronnen, meer leervormen en een breed cultureel aanbod.

Je vindt dit terug in onder meer de tentoonstellingen, voorstellingen, debatten, workshops, game-events, cursussen, leescafés, leeskringen etc. De OBA trekt daarmee jaarlijks zo’n 3,5 miljoen bezoekers.

Op dit moment is de OBA op zoek naar:

Stagiair Facilitaire Dienstverlening

Als stagiair Facilitaire Dienstverlening leer je verschillende kanten van
het vakgebied kennen door te ondersteunen bij operationele zaken rond project ‘Wayfinding’, invoering Facility Management Information System (fmis) en het optimaliseren van het contractbeheersysteem. Daarnaast zul een bijdrag leveren aan het uitwerken van opleverdocumenten voor verbouwingen en vluchtroutes in kaart brengen voor vestigingen.

Stagiair Personeel & Organisatie

Als stagiair bij de afdeling P&O ondersteun je de P&O-medewerkers bij de
werving en selectie en de personeelsadministratie. Je wordt betrokken bij de verdere implementatie van het HR-zelfbedieningsportaal. Daarnaast beantwoord je vragen van leidinggevenden en medewerkers per mail en telefoon en help je mee bij de maandelijkse salarisverwerking. Zo leer je de verschillende kanten van het vakgebied snel beter kennen.

Stagiair Contentmarketing

Als contentredacteur ben je onderdeel van het content team dat valt onder de afdeling Marketing & Communicatie. Je beweegt binnen bekende social media platforms als Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn maar ook weet je vlot je weg te vinden in verschillende web-based software applicaties en CMS-systemen. Je bent een digitale duizendpoot. Je werkt veel samen met onder andere onze contentredacteuren en online communicatiespecialist.

Stagiair Marketingcommunicatie

Als allround stagiair Marketingcommunicatie draai je mee met onze collega’s van het Marcom-team. Je werkt mee met het onder de aandacht brengen van het zeer gevarieerde aanbod voor diverse doelgroepen van de OBA.Wat ga je doen
Onder begeleiding van een adviseur Marketingcommunicatie krijg je alle facetten van het Marcom-vak mee. Via (digitale) campagnes open je de deuren van de OBA voor een zo groot en divers mogelijk publiek.

Vragen?

Neem contact op met Marga Bos via sollicitaties@oba.nl of 020 5230 734

Op zoek naar iets anders?