Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

VoorleesExpress

Al 10 jaar lang zetten OBA en VoorleesExpress Amsterdam zich in om (voor)leesplezier te vergroten bij honderden kinderen én hun ouders in Amsterdam. Lees wat dit inhoudt en hoe jij ook voorlezer kunt worden.

Het is heel leuk om kinderen en ouders mee te mogen nemen in de wereld van verhalen en kinderboeken. En een gezin beter te leren kennen.

— Vrijwilliger, 29 jaar

Wat doet de voorlezer?

Voorlezers komen bij gezinnen met een (risico op) taalachterstand thuis en gaan met kind(eren) én hun ouders aan de slag met boeken, spelletjes en leuke voorleestips. De voorlezer doet dit 20 weken lang, 1 uur per week. De voorlezer ontvangt een speciale training, een vergoeding en een eigen OBA-pas om boeken te kunnen lenen.

Waarom?

Het doel van de OBA en de VoorleesExpress is om leesplezier en de woordenschat bij kinderen te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van voorlezen. Zo pakken we samen taalachterstand in de stad aan. 

Aanmelden

Graag maken we nog meer gezinnen enthousiast over (voor)lezen. Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Meld je aan via de website van de VoorleesExpress. 

Bekijk de video: