Primair onderwijs

Welkom bij OBA School!

OBA School biedt programma’s in de OBA-vestigingen én op school op het gebied van leesbevordering en leesmotivatie, digitale vaardigheden. Voor de leerlingen, professionals en ouders. Via de webshop kun je de programma’s, workshops, trainingen en collecties bestellen. Wil je meer informatie of advies bij het maken van een keuze? Neem contact op via school@oba.nl.

Webshop

ga naar de webshop van OBA School

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s en collecties en advies voor professionals. Sommige programma’s hebben een beperkte capaciteit, daarom adviseren wij ruim van tevoren te bestellen. 

ga naar de webshop van OBA School

OBA op School

ga naar OBA op School

Om meer structureel de school te ondersteunen bij het vergroten van de leesmotivatie, en zo te werken aan meer leesplezier, begrijpend lezen en woordenschatuitbreiding, biedt OBA School de aanpak OBA op School.

ga naar OBA op School

Maakplaats 021 op school

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

Maakonderwijs geeft leerlingen digitale vaardigheden mee waarmee ze vorm kunnen geven aan hun toekomst. Om bij jou op school met maakonderwijs aan de slag te gaan, heeft Maakplaats 021 een aanbod speciaal samengesteld. 

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

Creatieve Taalcolleges

creatieve taalcolleges

De OBA, De Schoolschrijver en Stichting Taalvorming organiseren dit schooljaar een serie Creatieve Taal Colleges voor leerkrachten primair onderwijs in de OBA in Amsterdam. De Creatieve Taal Colleges geven theoretische onderbouwing en praktische ideeën om met meer aandacht te lezen, praten en schrijven.

Er wordt komende schooljaar weer een nieuwe serie taalcolleges georganiseerd. Het eerste college is een inspiratiebijeenkomst over de Kinderboekenweek, en vindt plaats op woensdagmiddag 20 september. Meer informatie volgt later.

Meer informatie en inschrijven

HackShield in de OBA

Hackshield

Samen met hoofdpersoon Lux en de Cyber Agents van HackShield leren jonge spelers hoe je desinformatie herkent en omgaat met nepnieuws. Zo leren kinderen spelenderwijs digitaal weerbaar worden. Dit programma wordt via OBA School aangeboden aan PO scholen in Amsterdam.

Wil je thuis aan de slag met HackShield? Dat kan via de app! Leer als een echte Cyber Agent alles over hackers en veilig internetten. Speel de game en bescherm je familie, vrienden en jezelf tegen online boeven.

lees verder

Leestips van Mathilda

download de leestips van Mathilda

'Matilda presenteert’ geeft informatie over de nieuwste boeken en andere media voor kinderen, hun ouders en in de klas. Elk seizoen verschijnt er een nieuwe lijst. 

download de leestips van Matilda voor kind en ouder

bekijk de leestips van Matilda voor op school

Onderzoek en publicaties

ga naar de website van Leesmonitor

Op de website van Leesmonitor vind je interessante onderzoeken over het leesgedrag, leesbevordering en leesplezier. Beeld: Jørgen Koopmanschap

ga naar de website van Leesmonitor

Vragen?

Wil je meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op via school@oba.nl