Computergebruik en Wifi

Alle OBA-vestigingen hebben computers en werkplekken. OBA-leden kunnen gratis gebruikmaken van de computers (met internet) en het wifi-netwerk. Niet-leden betalen voor het gebruik van de computers of wifi € 1,- per half uur in alle vestigingen.

Bent u nog geen lid van de OBA, en wilt u wel gratis gebruikmaken van de computers of wifi in de bibliotheek? Word dan nu lid. Dit kan al vanaf € 12,00 per jaar, in alle OBA-vestigingen en online, klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

Gebruikmaken van de computers met OBA-pas

OBA-leden kunnen, drie uur per dag in de Centrale OBA of een uur per dag in de andere vestigingen, gratis gebruikmaken van de computers (met internet) in de bibliotheek.

Zodra u start, krijgt u een inlogscherm te zien. Hier voert u uw lenersnummer (bijvoorbeeld 22000001234567) en uw wachtwoord (dit is uw geboortedatum, ddmmjjjj) in. Via de knop ‘Betaald internet’ rechtsonder kunt u uw gebruikersoverzicht aanvragen. Nadat het systeem de status van uw pas heeft gecontroleerd, wordt de verbinding tot stand gebracht. Indien uw pas geblokkeerd is, of als de vervaldatum van uw lidmaatschap verlopen is, is het niet mogelijk om gratis gebruik te maken van de computers in de bibliotheek. U kunt een openstaand bedrag betalen bij de betaalautomaat om uw pas te deblokkeren.

Als uw gratis limiet verstreken is, kunt u tegen vergoeding langer gebruik maken van de computer. U kunt hiervoor een tegoed op uw OBA-pas zetten of een tegoedbon kopen bij de betaalautomaat in de OBA. U betaalt € 1,- per 30 minuten en kunt zelf bepalen hoe lang u op de computer wilt werken.

Gebruikmaken van wifi met OBA-pas

OBA-leden kunnen onbeperkt gratis gebruik maken van wifi in de bibliotheek. Eerst maakt u verbinding met het OBA wifi-netwerk door OBA-hotspot als verbinding te selecteren. Daarna krijgt u het scherm ‘Inloggen op het wifi-netwerk’ scherm te zien. In dit scherm voert u uw lenersnummer (bijvoorbeeld 22000001234567) en uw wachtwoord (dit is uw geboortedatum, ddmmjjjj) in. Nadat het systeem de status van uw pas heeft gecontroleerd, wordt de verbinding tot stand gebracht. Voor het gebruik van wifi geldt dat u met één pasnummer op één mobiel apparaat tegelijk kan inloggen. Zie voor een uitgebreide inloginstructie het document onderaan deze pagina.

Indien uw pas geblokkeerd is, of als de vervaldatum van uw lidmaatschap verlopen is, kunt u geen gebruikmaken van gratis wifi in de bibliotheek. U kunt een openstaand bedrag betalen bij de betaalautomaat om uw pas te deblokkeren.

De OBA heeft een beveiligd en een onbeveiligd wifi-netwerk. In dit document leest u meer over beide.

Gebruikmaken van (internet)computers of wifi zonder OBA-pas

Niet-leden kunnen bij de betaalautomaat in de OBA een internettegoedbon aanschaffen. U betaalt € 1,- per 30 minuten en kunt zelf bepalen hoe lang u wilt internetten. Eerst maakt u verbinding met het OBA wifi-netwerk door OBA-hotspot als verbinding te selecteren. Daarna krijgt u het scherm ‘Inloggen op het wifi-netwerk’ scherm te zien. In dit scherm voert u het bonnummer en het wachtwoord van de tegoedbon in. U kunt op één mobiel apparaat tegelijk inloggen. 

Geen garantie

Zowel een tegoedbon als een OBA-pas geven helaas geen garantie op een beschikbare computer, wifi-verbinding of werkplek. De OBA werkt op basis van een inspanningsverplichting. U kunt geen rechten ontlenen aan het feit dat internet- en wifi-gebruik tegen betaling is.

Computergebruik en wifi worden berekend per 30 minuten

Computergebruik en wifi worden berekend in blokken van 30 minuten. Als u bijvoorbeeld na 15 minuten werken uitlogt, worden 30 minuten in mindering gebracht.

Lees ook de Algemene Voorwaarden voor gebruik van wifi bij de OBA.