Computergebruik en wifi

Alle OBA-vestigingen hebben computers en werkplekken. OBA-leden kunnen gratis gebruikmaken van de computers (met internet) en het wifi-netwerk. Niet-leden betalen voor het gebruik van de computers € 1,10 per half uur in alle vestigingen.

In de OBA kan iedereen gebruikmaken van gratis Wifi.

Gebruikmaken van wifi met OBA-pas

OBA-leden kunnen onbeperkt gratis gebruik maken van het wifi-netwerk in de bibliotheek. 

• Kies bij je wifi-instelling voor het netwerk ‘OBA Wireless’

• Vul je lidnummer (bijvoorbeeld 22000001234567) en wachtwoord (je geboortedatum, ddmmjjjj) in op de pagina die verschijnt

• Je kan nu gebruikmaken van het gratis wifi-netwerk van de OBA

Indien de pas geblokkeerd is, of als de vervaldatum van het lidmaatschap verlopen is, kunt je geen gebruikmaken van gratis wifi in de bibliotheek. Je kunt een openstaand bedrag betalen bij de betaalautomaat om de pas te deblokkeren.

Gebruikmaken van wifi zonder OBA-pas

Geen lid van de OBA? Je kunt gebruikmaken van het open wifi-netwerk van de OBA. 

•Kies bij je wifi-instelling voor het netwerk ‘OBA Wireless’

• Klik op de pagina die verschijnt op ‘ik ben geen lid’ en vul vervolgens de velden in

• Per sms ontvang je een inlogcode & wachtwoord, vul deze gegevens in op de pagina.

• Je kunt nu gebruikmaken van het wifi-netwerk van de OBA

Wist je dat…

Je voor 15 euro per jaar al een OBA PC-abonnement afsluit? Je kan hier geen boeken mee lenen, maar wel gebruikmaken van de pc’s in de OBA en het Wifi-netwerk!  Klik voor meer informatie hier.

Gebruikmaken van de computers met OBA-pas

OBA-leden kunnen, drie uur per dag in de Centrale OBA of een uur per dag in de andere vestigingen, gratis gebruikmaken van de computers (met internet) in de bibliotheek.

Zodra je start, krijg je een inlogscherm te zien. Vul je lenersnummer (bijvoorbeeld 22000001234567) en wachtwoord (geboortedatum, ddmmjjjj) in. Nadat het systeem de status van je pas heeft gecontroleerd, wordt de verbinding tot stand gebracht.

Indien de pas geblokkeerd is, of als de vervaldatum van het lidmaatschap verlopen is, is het niet mogelijk om gratis gebruik te maken van de computers in de bibliotheek. Je kunt een openstaand bedrag betalen bij de betaalautomaat om de pas te deblokkeren.

Gebruikmaken van computers zonder OBA-pas

Niet-leden kunnen bij de betaalautomaat in de OBA een internettegoedbon aanschaffen. Je betaalt € 1,10 per 30 minuten en kunt zelf bepalen hoe lang je wilt internetten. 

Computergebruik wordt berekend per 30 minuten

Computergebruik wordt berekend in blokken van 30 minuten. Als je bijvoorbeeld na 15 minuten werken uitlogt, worden 30 minuten in mindering gebracht.

Geen garantie

Zowel een tegoedbon als een OBA-pas geven helaas geen garantie op een beschikbare computer, wifi-verbinding of werkplek. De OBA werkt op basis van een inspanningsverplichting. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het feit dat internet- en wifi-gebruik tegen betaling is.

Lees ook de Algemene Voorwaarden voor gebruik van wifi bij de OBA.