Computergebruik en wifi

Op deze pagina vind je alle informatie over wifi en computergebruik in de OBA. In de OBA kan iedereen gebruikmaken van gratis wifi en werkplekken zonder computer. Het gebruik van de computers (inclusief internet) is gratis voor OBA-leden, niet-leden betalen hiervoor.

Wifi bij de OBA

OBA-bezoekers kunnen gratis gebruikmaken van wifi in de OBA op hun eigen telefoon, tablet of laptop. Dat werkt als volgt:

Vraag (via je eigen netwerk of op een publiekspc van de OBA) eenmalig een Publicroam-account aan. Dat doe je door de app Publicroam te downloaden voor Android of Apple. Wil je geen app? Je kunt je ook registreren door hier je gegevens in te vullen. Je krijgt dan een sms met een activiatiecode: https://publicroam.nl/stuur-mij-een-sms/

Kies vervolgens in de OBA bij je wifi-instelling voor het netwerk ‘Publicroam’.

Hulp nodig? Vraag een van de OBA-medewerkers op locatie. Er zijn ook flyers aanwezig op onze vestigingen met instructies.

  • Handig: met hetzelfde Publicroam-account kun je ook gebruikmaken van gratis wifi op een groot aantal andere plekken in de stad, o.a. bij alle stadsdeelkantoren van de gemeente Amsterdam. Een overzicht van alle locaties staat op www.publicroam.nl.
  • Let op: om publicroam te kunnen gebruiken heb je een mobiel nummer nodig.
  • Uitleg per apparaat vind je op www.publicroam.nl/support.

OBA PC-abonnement

Wist je dat je ook een OBA PC-abonnement kunt afsluiten? Je kan hier geen boeken mee lenen, maar wel gebruikmaken van de pc’s in de OBA.

lees meer over het OBA PC-abonnement

Zowel een tegoedbon als een OBA-pas geven helaas geen garantie op een beschikbare computer of werkplek. De OBA werkt op basis van een inspanningsverplichting. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het feit dat internet- en wifi-gebruik tegen betaling is. Lees ook de Algemene Voorwaarden voor gebruik van wifi bij de OBA.