Gastlenen bij de OBA

Ik wil gastlenen bij de OBA. Bent u lid van een andere bibliotheek en wilt u materialen lenen van de OBA? Dit is nu mogelijk. De OBA is dan uw gastbibliotheek. Als u leent bij de OBA gelden de leenvoorwaarden van de OBA. Wij verzoeken u het geleende materiaal ook in te leveren bij de OBA.

Gastlenen aanvragen

Het aanvragen van een gastlidmaatschap kan in alle 26 vestigingen van de OBA (m.u.v. OBA van der Pek, OBA Bijlmerplein en OBA CC Amstel). Neem bij uw eerste bezoek aan de OBA uw bibliotheekpas en persoonslegitimatie mee. De baliemedewerker controleert of uw pas geschikt is voor gastlenen en maakt een OBA-pas voor u aan. U betaalt een eenmalige bijdrage voor deze pas van € 2,00. Met uw OBA-pas kunt u vervolgens lenen in al onze 26 vestigingen.

Lenen in gastbibliotheek

Voor het lenen in de OBA gelden de voorwaarden van de OBA Basis en de leengelden van de OBA. De materialen die u bij de OBA leent, dient u ook bij de OBA in te leveren.

Gastlenen verlengen en opzeggen

Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang uw thuisbibliotheeklidmaatschap geldig is.

Als u uw gastlidmaatschap van de OBA wilt opzeggen, kunt u dit schriftelijk doen via klantenservice@oba.nl. Zorg dan dat alle geleende materialen van de OBA zijn ingeleverd. Ook mogen er geen boetes openstaan.

Meer informatie...

Lees meer over gastlenen bij de oba, klik hier voor het document.

Ik ben OBA-lid en wil gastlenen bij een andere bibliotheek in Nederland

Wilt u als OBA-lid in een andere bibliotheek materialen lenen? Bijvoorbeeld in de plaats waar u werkt, studeert of sport? Dan kunt u als OBA-lid nu gastlenen in een bibliotheek buiten Amsterdam. Dit kan als u een geldig lidmaatschap voor volwassenen heeft.

Gastlenen aanvragen

Neem bij uw eerste bezoek aan de gastbibliotheek uw OBA-pas en een geldig legitimatiebewijs mee. De baliemedewerker controleert of uw pas geschikt is voor gastlenen en maakt de gastleenpas voor u aan. Hier kunnen eenmalige kosten aan verbonden zijn.

Lenen in gastbibliotheek

Voor het lenen in de gastbibliotheek gelden de leenvoorwaarden van die bibliotheek. De materialen die u daar leent, dient u ook daar weer in te leveren. U kunt die materialen van de gastbibliotheek niet bij de OBA inleveren.

Gastlenen verlengen en opzeggen

Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang uw OBA-lidmaatschap geldig is. Als u uw gastlidmaatschap wilt opzeggen, doet u dit zelf bij de gastbibliotheek. Zorg dan dat alle geleende materialen van de gastbibliotheek zijn ingeleverd. Ook mogen er geen boetes openstaan.