Self service-uren

Tijdens de self service-uren is het mogelijk om zelfstandig gebruik maken van de bibliotheek. Er zijn medewerkers van de OBA aanwezig, deze voeren op dat moment andere taken uit. Vanaf 10 uur op Oosterdok en 14 uur in de andere vestigingen staan de medewerkers weer klaar. Op deze manier kunnen de vestigingen langer open zijn.

Op de website oba.nl/vestigingen en bij de ingang van de vestigingen kunt u zien op welke dagen er self service is.  

Tijdens deze uren kunt u:
  • zelf (luister)boeken, dvd’s en cd-roms lenen en terugbrengen,
  • gebruik maken van wifi en internetpc’s met uw OBA-pas of tegoedbon,
  • ophalen van gereserveerde materialen (m.u.v. cd’s Muziekweb),
  • kranten of tijdschriften lezen,
  • werken en studeren.

Wat kunt u nog meer zelf doen?

Er zijn natuurlijk een heleboel zaken die u zelfstandig online kunt regelen. We hebben ze hier voor u op een rijtje gezet.

OBA app
Met de OBA-app regelt u veel dingen zelf. Denk daarbij aan reserveren, verlengen, zoeken en openingstijden checken. Ook kunt u zich aanmelden voor het automatisch ontvangen van berichten over uw reserveringen en over materialen waarvan de vervaldatum nadert. Kijk op oba.nl/app voor meer informatie en de downloadlinks. 

Reserveren 
In drie stappen reserveert u materialen online:

  1. Vul in de zoekbalk boven aan de pagina het item dat u wilt reserveren en klik op vind.
  2. Selecteer het zoekresultaat van uw keuze.
  3. Klik op de reserveerknop om een reservering te plaatsen. U wordt gevraagd om bij 'Mijn Bibliotheek' in te loggen om daarna de reservering af te ronden.

Zodra de reservering geplaatst is, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Aan reserveren zijn kosten verbonden, die altijd automatisch in rekening gebracht worden op het moment van plaatsen. U kunt ook reserveren via de OBA-app.

Verlengen
Log in bij Mijn Bibliotheek met uw pasnummer (dat begint met 2200000…..) als gebruikersnaam en uw geboortedatum als wachtwoord. Nadat u ingelogd bent, kiest u voor de optie 'uitleningen en verlengen' om uw materialen te verlengen (met uitzondering van gereserveerde materialen). Het verlengen van materialen is gebonden aan een aantal regels. U kunt deze vinden bij de verlengoptie in 'Mijn Bibliotheek'. Er zijn geen kosten verbonden aan verlengen, anders dan het gebruikelijke leengeld of boete. U kunt ook verlengen via de OBA-app. 

Openstaand bedrag betalen
Log in bij Mijn Bibliotheek met uw pasnummer (dat begint met 2200000…..) als gebruikersnaam en uw geboortedatum als wachtwoord. Nadat u ingelogd bent, kiest u voor de optie 'deposito’s'. Hier kunt u via iDeal een tegoed op uw pas zetten. Dit tegoed kunt u gebruiken voor te laat gelden, reserveringskosten of om te printen. 

Internet en wifi
Een uitgebreide handleiding om in te loggen op internet of wifi bij de OBA vindt u hier.