Senioren

Aanbod voor senioren


Ontdek de mooiste e-books en luisterboeken

Wist u dat u via de OBA website ook toegang heeft tot ruim 28.000 e-books en allerlei prachtige luisterboeken? Zo kunt u luisteren en digitaal lezen naar hartenlust.

Mocht u vragen hebben, bel dan naar 020-52 30 900. We helpen u graag! 


E-books

lees meer over e-books lenen

Wist u dat u als OBA-lid toegang hebt tot maar liefst 28.000 digitale boeken? Die leest u gewoon op uw telefoon, e-reader of tablet. 

Luisterboeken

lees meer over luisterboeken lenen

Lekker lui op de bank of tijdens het schoonmaken, een luisterboek is heel handig. Een deel van de luisterboeken is ook beschikbaar voor niet-leden!

OBA Bezorgservice 67+

lees meer over de bezorgservice

Leden van 67 en ouder worden sinds eind maart gebeld door de OBA met de vraag of zij een boekenpakket willen ontvangen. 

Passend lezen

meer over passend lezen

Passend Lezen biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

Top 10 | Grootletterboek

bekijk de top 10 grootletterboeken

Voor wie moeite heeft met het lezen van boeken in gewone druk bestaan er grootletterboeken, die gedrukt zijn met grotere letters.

OBA Plus op Facebook

https://www.facebook.com/obaplus/

Op de Facebookpagina OBA Plus vindt u informatie over diensten van de OBA, nieuwtjes en meer relevante zaken voor de oudere OBA-leden. 


Nostalgie

Online wasrollen beluisteren

wasrollen beluisteren via Muziekweb

Via Muziekweb beluister je gratis meer dan 500 wasrollen uit de periode 1902-1925. De collectie bestaat voornamelijk uit (instrumentale) licht klassieke en populaire muziek.

De straten van Amsterdam

een stukje nostalgie

Ben je benieuwd hoe jouw straat er vroeger uit zag? Of wil je graag terugblikken op hoe je wijk vroeger was? Start met zoeken en laat de herinneringen naar boven komen...


Boekendienst aan huis

meer informatie over Boekendienst aan huis

De Boekendienst aan Huis is speciaal voor leners, jong of oud, die door chronische ziekte of immobiliteit niet meer zelf naar een vestiging van de OBA kunnen komen voor boeken.  

OBA Maatje

lees verder over OBA maatje

Met OBA Maatje krijgen mensen die het huis niet makkelijk kunnen verlaten, een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger.

OBA Geheugenkabinet

meer informatie over het Geheugenkabinet

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

Nieuwe mensen ontmoeten

Heeft u ook al zin om straks weer gewoon naar buiten te kunnen? En misschien ook wel om nieuwe mensen te leren kennen? Om mee te doen met gezellige activiteiten of iets nieuws leren? We hopen u binnenkort weer in verschillende OBA-vestigingen te kunnen ontvangen voor lezingen, tablet- of computerles, teken- of schilderworkshops of voorlichtingsbijeenkomsten. 
Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie!

In je Uppie aan de lijn

lees meer over de nieuwe dienst van UP!

Voelt u zich alleen nu u door de coronacrisis binnen zit en geen bezoek kunt ontvangen? Totdat de programma's van de OBA worden hervat is er 'In je Uppie aan de lijn', een nieuwe dienst waarmee ouderen uit het hele land elkaar kunnen ontmoeten via telefonische groepsgesprekken.