OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Senioren

Activiteiten voor senioren

 • 'Je bent er even lekker uit; een prettige verpozing.'

  Sylvia Mastenbroek-Ziegler (69)

 • 'De OBA is voor mij een leuk uitstapje met veel praten en gezelligheid.'

  Mohamed Hassan (66)

 • 'Ik leer veel nieuwe dingen en maak kennis met nieuwe mensen.'

  Anne Schijffers (72)

 • 'Leuke meiden, zegels sparen, een laptopcursus volgen... Ja, ik kom hier graag.'

  Herman Herders (80)

 • 'Ik ben en blijf een enorm fan van bibliotheken. We hebben hier een gezellige seniorengroep met veel culturen.'

  Rose Berl (69)

 • 'Via de bibliotheek leer ik mijn buurtgenoten kennen.'

  George Madanli (70)

 • 'Als Française lees ik graag mijn krant in de OBA, maar eigenlijk heb ik overal interesse in. De OBA doet me goed.'

  Christiane Wolff (82)Activiteiten voor senioren

Lees meer over activiteiten voor senioren

Bent u 66+ en wilt u graag nieuwe mensen leren kennen? De OBA organiseert elke week leuke activiteiten voor senioren op diverse vestigingen.  

Vestigingen

De activiteiten voor senioren vinden plaats in de volgende OBA-vestigingen:

Agenda

agenda

Van lezingen tot creatieve workshops en gezellig koffiedrinken, elke week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje in de agenda!

Meer doen met internet? Gratis hulp bij de OBA

Kijken hoeveel AOW u krijgt? Uw donor registratie regelen? Contact houden met uw kleinkind? Met internet is dat een stuk gemakkelijker. Misschien gebruikt u al internet, maar wilt u daar nog wat handiger in worden. Kom naar de OBA voor gratis hulp en krijg antwoord op al uw vragen! Iedereen is welkom. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

lees verder over computerhulp

OBA Geheugenkabinet

oudere man

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

Oud Geleerd Jong Gedaan

Een bijzonder gewaardeerd onderdeel van het OBA aanbod voor senioren in Amsterdam zijn de colleges van Oud Geleerd Jong Gedaan. Studenten geven lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

OBA Maatje

oba maatje

Met OBA Maatje krijgen mensen die het huis niet makkelijk kunnen verlaten, een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger.

In je Uppie: themagesprekken

in je uppie

Soms loop je in je eentje te piekeren over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan.

Nieuw donorregister: kies zelf!

lees meer over het nieuwe donorregister

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. U kiest toch liever zelf of u donor wordt? Kom naar de informatiebijeenkomsten in een vestiging bij u in de buurt.

Luister naar wasrollen via Muziekweb

Muziekweb heeft een collectie van meer dan 500 wasrollen uit de periode 1902-1925. De collectie bestaat voornamelijk uit (instrumentale) licht klassieke en populaire muziek.

naar Muziekweb

Boekendienst aan huis

oudere dame

De Boekendienst aan Huis is speciaal voor leners, jong of oud, die door chronische ziekte of immobiliteit niet meer zelf naar een vestiging van de OBA kunnen komen voor boeken.  

Voor zorginstellingen

oba logo

Verschillende zorgcentra in de stad hebben een ‘collectief abonnement’ bij de OBA. Dit houdt in dat OBA-medewerkers eens per week of één keer per twee weken op een vast tijdstip naar het zorgcentrum gaan om er boeken uit te lenen aan bewoners en buurtgenoten.

OBA Plus op Facebook

dame met boek

Op de Facebookpagina OBA Plus vindt u informatie over diensten van de OBA, nieuwtjes en meer relevante zaken voor de oudere OBA-leden. 

Passend Lezen

passend lezen

Passend Lezen biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

OBA Servicepunten

servicepunten

In elf buurtcentra in het centrum van Amsterdam en in Amsterdam-Oost heeft de OBA een servicepunt. Een OBA servicepunt biedt een leestafel met diverse abonnementen op kranten en tijdschriften óf een wisselcollectie.

Top 10 | Grootletterboek

grootletterboeken

Voor iedereen die moeite heeft met het lezen van boeken in gewone druk bestaan er grootletterboeken, boeken die gedrukt zijn met grotere letters.