Senioren

Aanbod voor senioren

De OBA is een fijne ontmoetingsplaats. Een plek om gezellig mee te doen aan leuke activiteiten en iets nieuws te leren. Speciaal voor senioren organiseren wij iedere week activiteiten. Altijd in de buurt en met een gezellig groepje buurtgenoten. U kunt binnenlopen voor lezingen, tablet- of computerles. Of om samen een film te kijken.

Heeft u vragen? De OBA-medewerkers helpen u graag verder.

Beeld: Jimena Gabriella Gauna


Wekelijkse activiteiten

Samenkomen met een kop koffie of thee. Iedere week doen we iets anders. Bijvoorbeeld samen een film kijken of een creatieve activiteit. Natuurlijk is er ook tijd voor gezellige gesprekken. We organiseren iedere week activiteiten in alle stadsdelen.

naar de activiteiten

OBA Maatje

Komt u niet makkelijk uit huis? Maar wilt u wel blijven lezen? Meld u dan aan voor OBA Maatje. Wij koppelen u aan een OBA Maatje-vrijwilliger uit de buurt. Deze vrijwilliger komt een keer per maand gezellig langs en brengt een pakket mee dat is samengesteld volgens uw wensen.

meer informatie over OBA Maatje

OBA Helpt

Bij de OBA helpen we u graag een handje. Of u nu vragen hebt over uw smartphone, hulp nodig hebt bij uw belastingen of uw Nederlands wil verbeteren; wij staan voor u klaar. En het mooiste: het is helemaal gratis.

lees meer over OBA HelptEen bezoek aan Museum Het Schip

Bent u benieuwd hoe een activiteit voor senioren eruit ziet? We doen ook uitjes. Zo gingen we naar Museum Het Schip in de Spaarndammerbuurt. In de korte video kunt u zien hoe dit ging en wat de deelnemers ervan vonden.

bekijk de video op ons YouTube-kanaal


Passend lezen

passend lezen

Een goed verhaal zit tussen de oren. Daarom heeft de OBA ook gesproken boeken. Op www.passendlezen.nl vindt u ruim 80.000 van zulke boeken in alle genres, van klassiekers tot actuele titels.

hoe werkt het?

OBA Geheugenkabinet

geheugenkabinet bij de OBA

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

meer informatie over het Geheugenkabinet

E-books en luisterboeken

e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heeft u toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen leest u ze op uw smartphone, tablet of e-reader.

lees meer over e-books en luisterboeken lenen