Senioren

Aanbod voor senioren

Bij de OBA kunt u natuurlijk boeken lenen. Maar de OBA is ook een fijne ontmoetingsplaats, een plek om gezellig mee te doen aan leuke activiteiten of iets nieuws te leren. In diverse OBA-vestigingen kunt u binnenlopen voor lezingen, tablet- of  computerles, teken- of schilderworkshops, voorlichtingsbijeenkomsten. Elke week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd.

Heeft u vragen? De OBA-medewerkers helpen u graag verder.

Beeld: Jimena Gabriella Gauna


Daluren in de OBA

Senioren en Amsterdammers met een kwetsbare gezondheid kunnen vanaf nu rustig lenen, lezen en ontmoeten tijdens de daluren in de OBA.

lees verder over daluren in de OBA

Agenda

Hulp bij donorregistratie

hulp bij donorregistratie

Bent u ingeschreven bij een Nederlandse gemeente? Dan staat u in het donorregister geregistreerd met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Wilt u dat liever niet, dan moet dat op tijd doorgeven. Hulp nodig? U kunt terecht bij de OBA.

Eerste Hulp bij Online

eerste hulp bij online

Krijg gratis 1 op 1 hulp bij al uw computervragen. Ontdek hoe u online contact houdt met familie en vrienden. Leer online boodschappen te doen. Of om je online te vermaken met YouTube of leuke spelletjes. Ook voor vragen over de digitale overheid (DigID) kunt u terecht.

In je Uppie aan de lijn

In je Uppie aan de lijn

Voelt u zich alleen nu u door de coronacrisis binnen zit en geen bezoek kunt ontvangen? Maak eens gebruik van In je Uppie aan de lijn, een nieuwe dienst waarmee ouderen uit het hele land elkaar kunnen ontmoeten via telefonische groepsgesprekken. Collectie

Top 10 | Grootletterboek

Passend lezen

passend lezen

Passend Lezen biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

OBA Geheugenkabinet

geheugenkabinet bij de OBA

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

E-books en luisterboeken

e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heeft u toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen leest u ze op uw smartphone, tablet of e-reader.

OBA Maatje

Met OBA Maatje krijgen mensen die het huis niet makkelijk kunnen verlaten, een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger.

lees meer over OBA Maatje


Nostalgie

Online wasrollen beluisteren

wasrollen beluisteren via Muziekweb

Via Muziekweb beluistert u gratis meer dan 500 wasrollen uit de periode 1902-1925. De collectie bestaat voornamelijk uit (instrumentale) licht klassieke en populaire muziek.

De straten van Amsterdam

een stukje nostalgie

Bent u benieuwd hoe uw straat er vroeger uit zag? Of wilt u graag terugblikken op hoe uw wijk vroeger was? Start met zoeken en laat de herinneringen naar boven komen...

OBA Plus op Facebook

Op de Facebookpagina OBA Plus vindt u informatie over diensten van de OBA, nieuwtjes en meer relevante zaken voor de oudere OBA-leden.

naar OBA Plus op Facebook