Senioren

Aanbod voor senioren

Bij de OBA kunt u natuurlijk boeken lenen. Maar de OBA is ook een fijne ontmoetingsplaats, een plek om gezellig mee te doen aan leuke activiteiten of iets nieuws te leren. In diverse OBA-vestigingen kunt u binnenlopen voor lezingen, tablet- of  computerles, teken- of schilderworkshops, voorlichtingsbijeenkomsten. Elke week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd.

Heeft u vragen? De OBA-medewerkers helpen u graag verder.

Beeld: Jimena Gabriella Gauna


Agenda


Collectie

Top 10 | Grootletterboek

Passend lezen

passend lezen

Passend Lezen biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

hoe werkt Passend Lezen?

OBA Geheugenkabinet

geheugenkabinet bij de OBA

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

meer informatie over het Geheugenkabinet

E-books en luisterboeken

e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heeft u toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen leest u ze op uw smartphone, tablet of e-reader.

lees meer over e-books en luisterboeken lenen

OBA Maatje

Met OBA Maatje krijgen mensen die het huis niet makkelijk kunnen verlaten, een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger.

lees meer over OBA Maatje


Nostalgie

Online wasrollen beluisteren

wasrollen beluisteren via Muziekweb

Via Muziekweb beluistert u gratis meer dan 500 wasrollen uit de periode 1902-1925. De collectie bestaat voornamelijk uit (instrumentale) licht klassieke en populaire muziek.

ga naar Muziekweb

De straten van Amsterdam

een stukje nostalgie

Bent u benieuwd hoe uw straat er vroeger uit zag? Of wilt u graag terugblikken op hoe uw wijk vroeger was? Start met zoeken en laat de herinneringen naar boven komen...

ga naar Een stukje nostalgie

OBA Plus op Facebook

Op de Facebookpagina OBA Plus vindt u informatie over diensten van de OBA, nieuwtjes en meer relevante zaken voor de oudere OBA-leden.

naar OBA Plus op Facebook