Senioren

Aanbod voor senioren


Hulp bij donorregistratie

hulp bij donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen die ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente wordt in het donorregister geregistreerd met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Je kunt er ook voor kiezen om geen donor te zijn, dat moet je dan op tijd doorgeven. Als je hulp nodig hebt bij deze registratie, kun je terecht bij de OBA.

Eerste Hulp bij Online

eerste hulp bij online

Krijg gratis 1 op 1 hulp bij al uw computervragen. Ontdek de mogelijkheden van het internet om contact te houden met familie en vrienden op afstand. Leer online boodschappen te doen. Of om je online te vermaken met YouTube, Netflix en leuke spelletjes. Ook voor vragen over de digitale overheid (DigID) kunt u op het spreekuur terecht.


E-books en luisterboeken

lees meer over e-books lenen

OBA-leden hebben toegang tot maar liefst 28.000 digitale boeken, die leest u gewoon op uw telefoon, e-reader of tablet. Of laat u lekker voorlezen met een luisterboek. 

Passend Lezen

passend lezen

Passend Lezen biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

Top 10 | Grootletterboek

bekijk de top 10 grootletterboek

Voor wie moeite heeft met het lezen van boeken in gewone druk bestaan er grootletterboeken, die gedrukt zijn met grotere letters.

Boekendienst aan huis

meer informatie over Boekendienst aan huis

De Boekendienst aan Huis is speciaal voor leners, jong of oud, die door chronische ziekte of immobiliteit niet meer zelf naar een vestiging van de OBA kunnen komen voor boeken.

 

In je Uppie aan de lijn

lees verder over OBA maatje

Voelt u zich alleen nu u door de coronacrisis binnen zit en geen bezoek kunt ontvangen? Totdat de programma's van de OBA worden hervat is er 'In je Uppie aan de lijn', een nieuwe dienst waarmee ouderen uit het hele land elkaar kunnen ontmoeten via telefonische groepsgesprekken. 

Koffiemomenten

koffiemomenten

Goed nieuws! We beginnen weer met koffiemomenten voor senioren, waarbij we even samen komen om bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje.


OBA Maatje

Met OBA Maatje krijgen mensen die het huis niet makkelijk kunnen verlaten, een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger.

lees meer over OBA Maatje


Nostalgie

Online wasrollen beluisteren

wasrollen beluisteren via Muziekweb

Via Muziekweb beluister je gratis meer dan 500 wasrollen uit de periode 1902-1925. De collectie bestaat voornamelijk uit (instrumentale) licht klassieke en populaire muziek.

De straten van Amsterdam

een stukje nostalgie

Ben je benieuwd hoe jouw straat er vroeger uit zag? Of wil je graag terugblikken op hoe je wijk vroeger was? Start met zoeken en laat de herinneringen naar boven komen...


OBA Geheugenkabinet

lees meer over het Geheugenkabinet

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

OBA Plus op Facebook

OBA Plus op Facebook

Op de Facebookpagina OBA Plus vindt u informatie over diensten van de OBA, nieuwtjes en meer relevante zaken voor de oudere OBA-leden.