Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Senioren

Aanbod voor senioren

Let op: in verband met de tijdelijke sluiting vinden er momenteel geen seniorenactiviteiten plaats in de OBA. 

Bij de OBA kunt u natuurlijk boeken lenen. Maar de OBA is ook een fijne ontmoetingsplaats, een plek om gezellig mee te doen aan leuke activiteiten of iets nieuws te leren. In diverse OBA-vestigingen kunt u binnenlopen voor lezingen, tablet- of  computerles, teken- of schilderworkshops, voorlichtingsbijeenkomsten. Elke week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd.

Heeft u vragen? De OBA-medewerkers helpen u graag verder.

Beeld: Jimena Gabriella Gauna


Agenda

Hulp bij donorregistratie

hulp bij donorregistratie

Let op: vanwege de coronamaatregelen bieden we de komende tijd geen hulp bij donorregistratie aan. Bent u ingeschreven bij een Nederlandse gemeente? Dan staat u in het donorregister geregistreerd met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Wilt u dat liever niet, dan moet dat op tijd doorgeven. Hulp nodig? U kunt terecht bij de OBA.

Eerste Hulp bij Online

eerste hulp bij online

Let op: vanwege de tijdelijke sluiting van onze vestigingen bieden we de aankomende tijd geen EHBO-spreekuren aan. Vanaf 19 januari kunt u weer terecht op een spreekuur in een OBA-vestiging bij u in de buurt. U kunt hiervoor alvast een afspraak inplannen.

Infopunt Digitale Overheid

ga naar oba.nl/ido

Tegenwoordig kan alles geregeld worden via internet. Kunt u wel wat hulp gebruiken of kent u iemand die hulp nodig heeft? Bel dan tijdens het telefonische spreekuur. Wij denken met u mee en geven u informatie zodat u verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor u maken met een organisatie die u verder helpt. U hoeft geen lid te zijn.


Collectie

Top 10 | Grootletterboek

Passend lezen

passend lezen

Passend Lezen biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

OBA Geheugenkabinet

geheugenkabinet bij de OBA

Het OBA Geheugenkabinet is bedoeld voor de groeiende groep mensen die zelf, of in hun omgeving te maken hebben met dementie of een andere vorm van geheugenproblematiek.

E-books en luisterboeken

e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heeft u toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen leest u ze op uw smartphone, tablet of e-reader.

OBA Maatje

Met OBA Maatje krijgen mensen die het huis niet makkelijk kunnen verlaten, een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger.

lees meer over OBA Maatje


Nostalgie

Online wasrollen beluisteren

wasrollen beluisteren via Muziekweb

Via Muziekweb beluistert u gratis meer dan 500 wasrollen uit de periode 1902-1925. De collectie bestaat voornamelijk uit (instrumentale) licht klassieke en populaire muziek.

De straten van Amsterdam

een stukje nostalgie

Bent u benieuwd hoe uw straat er vroeger uit zag? Of wilt u graag terugblikken op hoe uw wijk vroeger was? Start met zoeken en laat de herinneringen naar boven komen...

OBA Plus op Facebook

Op de Facebookpagina OBA Plus vindt u informatie over diensten van de OBA, nieuwtjes en meer relevante zaken voor de oudere OBA-leden.

naar OBA Plus op Facebook