studenten

Word lid met studentenkorting

Ben je tussen de 19 en 26 jaar oud en woon je in Amsterdam, Diemen of Ouderkerk aan de Amstel? Dan krijg je flinke korting op het OBA-totaallidmaatschap, je hoeft niet te studeren om gebruik te maken van deze korting!

Je betaalt voor een jaarlidmaatschap €27,50 in plaats van €47,50 en krijgt daarmee toegang tot:

 • meer dan 1,2 miljoen fysieke boeken,
 • duizenden e-books en luisterboeken,
 • (online) kranten en tijdschriften, 
 • en heel veel films, series, cd’s en bladmuziek! 

Ook handig voor jou:

 • Praktische online trainingen volgen van GoodHabitz en Soofos

  Kan je wel wat hulp gebruiken bij je presentatie? Of wil je meer leren over personal branding? Als lid van de OBA volg je gratis online trainingen van GoodHabitz en Soofos. De keuze is reuze!

 • Thuis en in de bieb betrouwbare digitale bronnen raadplegen

  Oefenen voor je Theorie-examen, internationale kranten en tijdschriften lezen - je doet het allemaal gratis en online met je OBA-abonnement. In veel gevallen gewoon thuis.

 • Duizenden e-books en luisterboeken online lenen

  Hoe makkelijk is dat! Download de app en je hebt meteen toegang tot duizenden e-books en luisterboeken. Lekker voor in de trein of tijdens een wandeling.E-books getipt via #Boektok en #Boekstagram

 • Auxiety

  Dieuwertje Heuvelings

  Je begrijpt het niet. Ik heb dit nodig, weet je hoeveel shit er nog steeds over me gezegd wordt? Ik heb cijfers nodig, cijfers liegen niet. 'Een muzikale pageturner over het gewicht van succes.' - ALI B 'Dit boek is voor de liefhebber van literatuur, muziek én maatschappelijke vraagstukken.' - TIM HOFMAN 'Geheime liefdes, grote ego's en angst om jezelf...

  E-book

  Bekijk details van Auxiety

 • Een lied voor Achilles

  Madeline Miller

  De Griekse mythologische held Achilles vat een bijzondere vriendschap op voor een jongeling die door zijn vader op ca. 12-jarige leeftijd is opgenomen na door zijn eigen vader te zijn verbannen.

  E-book

  Bekijk details van Een lied voor Achilles

 • Het eeuwige leven

  Matt Haig

  Een man, die ruim 400 jaar oud is en er uitziet als een 40-jarige, heeft alles al gezien en meegemaakt; het enige dat hij niet moet doen is verliefd worden.

  E-book

  Bekijk details van Het eeuwige leven

 • Nooit meer

  Colleen Hoover

  ‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles...

  E-book

  Bekijk details van Nooit meer

 • Kraai & koninkrijk

  Leigh Bardugo

  Kaz Brekker en zijn bende keren terug in het tweede deel uit De Kraaien-duologie . In List en leugens introduceerde Leigh Bardugo een compleet nieuwe cast in de wereld van de Grisha, en gelukkig voor ons is ze nog niet klaar met Kaz, Nina, Matthias, Inej, Jesper en Wylan. Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem...

  E-book

  Bekijk details van Kraai & koninkrijk

 • Gesprekken met vrienden

  Sally Rooney

  Een jonge vrouw en haar ex-vriendin brengen samen haar poëzie op podia in Dublin en belanden in een vierhoeksverhouding met een fotografe en haar man.

  E-book

  Bekijk details van Gesprekken met vrienden

 • Daisy Jones & The Six

  Taylor Jenkins Reid

  Het wel en wee van een Amerikaanse popgroep vanaf de start, hun grote successen in de jaren zeventig en hun einde na het vertrek van de zangeres.

  E-book

  Bekijk details van Daisy Jones & The Six

 • De vervlogen helft

  Brit Bennett

  De tweelingzussen Desiree en Stella Vignes zijn elkaars spiegelbeeld. Op zestienjarige leeftijd lopen ze samen weg van de kleine, zuidelijke zwarte gemeenschap waarin ze zijn opgegroeid, maar al snel scheiden hun wegen. Eenmaal volwassen lijkt hun spiegelbeeld te zijn vervlogen. Niet alleen de invulling van hun dagelijks leven verschilt, alles is anders:...

  E-book

  Bekijk details van De vervlogen helft

 • Vijf stappen van jou

  Mikki Daughtry, Rachael Lippincott, Tobias Iaconis

  Stella (ik-figuur) heeft taaislijmziekte en brengt veel tijd door in het ziekenhuis. Om in aanmerking te komen voor een longtransplantatie, houdt ze zich strikt aan haar medicijnschema. Dan komt de rebelse Will (17, ik-figuur) bij haar op de afdeling. Hij schopt haar hele leven overhoop. Vanaf ca. 15 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Vijf stappen van jou

 • Daar waar de rivierkreeften zingen

  Delia Owens

  Als een jong meisje opgroeit in de moerassen van North Carolina blijkt het leven vol gevaren te zijn.

  E-book

  Bekijk details van Daar waar de rivierkreeften zingen

 • Waar het licht is

  Jennifer Niven

  Violet en Finch (17, afwisselend ik-figuur) ontmoeten elkaar boven op de klokkentoren van school. Allebei overwegen ze er vanaf te springen. Finch leert Violet opnieuw van het leven te genieten. Maar lukt hem dat zelf ook? Vanaf ca. 15 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Waar het licht is

 • Ik geef je de zon

  Jandy Nelson

  De 13-jarige Jude en Noah zijn als tweeling onlosmakelijk met elkaar verbonden, hoe verschillend ze ook zijn. Maar drie jaar later is alles anders. Wat is er gebeurd? Vanaf ca. 15 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Ik geef je de zon

 • Rood, wit en koningsblauw

  Casey McQuiston

  "Het is bijna onmogelijk om mee te maken hoe Alex voor Henry valt zonder zelf verliefd op hem te worden – op hen allebei, én op dit briljante, geweldige boek." Dat schreef de New York Times Book Review bij verschijning van 'Rood, wit en koningsblauw' van Casey McQuiston. Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry,...

  E-book

  Bekijk details van Rood, wit en koningsblauw

 • De stilte van de vrouwen

  Pat Barker

  De Ilias van Homerus, het klassieke epos over de twist tussen Achilles en Agamemnon over prinses Briseïs in de Trojaanse Oorlog, wordt verteld vanuit het perspectief van Briseïs.

  E-book

  Bekijk details van De stilte van de vrouwen

 • Toen God een konijn was

  Sarah Winman

  Een meisje uit een excentriek gezin wordt met vallen en opstaan volwassen, waarbij haar oudere broer een grote rol speelt.

  E-book

  Bekijk details van Toen God een konijn was

 • Meisje, vrouw, anders

  Bernardine Evaristo

  Het verhaal van twaalf onderling met elkaar verbonden personages in de 20e en 21e eeuw, allemaal Brits, meest vrouw, zwart en tussen de 19 en 93 jaar oud.

  E-book

  Bekijk details van Meisje, vrouw, anders

lees het blog '5 veelbelovende boekentips die populair zijn op #BookTok'