Spaanse cultuur

Flamenco Biënnale & Spanish Film Festival

November heeft dit jaar een Spaans tintje. In het OBA Theater waren optredens te zien van de Flamenco Biënnale en films in het kader van het Spanish Film Festival. De avonden worden in samenwerking met Instituto Cervantes georganiseerd.  

Binnenkort van start: nieuwe serie over Spaanse literatuur

In 2022 is Spanje gastland tijdens de Frankfurter Buchmesse. Aanleiding voor een serie over Spaanse Literatuur in samenwerking met Instituto Cervantes. De bekende Spaanse schrijver Manuel Vilas wordt tijdens de eerste bijeenkomst op 30 november geïnterviewd door Margot Dijkgraaf.

meer informatie en tickets


Openbare Masterclass door Rocío Molina

In deze masterclass aan (semi-)professionele dansers krijgt het publiek een uniek kijkje in de flamencokeuken. De openbare Masterclass wordt gegeven door Rocío Molina, de ‘Madonna van de hedendaagse flamenco’.  

Helaas is deze voorstelling niet terug te kijken.

 

Leonor Leal danst Vicente Escudero

Vicente Escudero danste liever op het lawaai van motoren of dat van de wind, dan ‘te roffelen op de gebaande paden’. In deze gedanste lezing duikt danser/choreografe Leonor Leal in de rijke denk- en bewegingswereld van totaalkunstenaar Escudero.

Antonio Machado, Los días azules

Deze documentaire is een hommage aan het werk van Antonio Machado. Het leven van de dichter als symbool voor het Spanje dat verloren is gegaan: een lofzang op het belang van cultuur voor het leven, voor de vooruitgang en om een betere maatschappij te creëren. Laura Hojman, regisseur en scenario-schrijfster van de documentaire, zal na afloop vragen beantwoorden. 

Ama

De film Ama vertelt het verhaal van één van de vele vrouwen die hun kinderen in hun eentje moeten opvoeden. Na vele waarschuwingen, wordt Pepa uit huis geschopt en belandt ze op straat met haar zesjarige dochter Leila. Nu moeten Pepa en Leila zonder hulp een nieuw huis vinden. Na afloop Q&A met Júlia Paz, regisseur van Ama. Aansluitend is er Spaanse wijn in de Theater Foyer