Speeddaten met een taalmaatje

Wil jij een andere Amsterdammer helpen om Nederlands te leren? Word taalcoach! Het is leuk om te doen, kost je maar een uurtje per week en je helpt een ander enorm!

Speeddaten

In januari en februari organiseert de OBA in samenwerking met TopTaal en VCA drie speeddate-avonden voor nieuwe taalkoppels in de OBA. Gezellige bijeenkomsten waar een ervaren taalcoach je onder het genot van een lekker hapje en drankje meer vertelt over wat het inhoudt om taalcoach te zijn en welke ondersteuning je krijgt om deze rol uit te voeren. Daarna volgt een kennismakingsronde met taalmaatjes die de Nederlandse taal willen leren. Is er een klik? Dan hebben we een match! 

Match

Is er een match met een taalmaatje? Dan verwijzen we je door naar de vrijwilligersorganisatie waar je taalmaatje aangesloten is en bieden we je een gratis training aan via Leef en leer! Zodat jullie snel en goed aan de slag kunnen.

Taalcoach

Als taalcoach spreek je één keer per week af met je taalmaatje dat Nederlands aan het leren is. Thuis of tijdens een uitstapje praten jullie over alledaagse dingen, het leven in Nederland, de gebruiken in het land van herkomst. Zo leert je taalmaatje beter Nederlands spreken en de Nederlandse samenleving beter kennen.

Word je al warm?


Meld je dan snel aan voor een speeddate in een OBA bij jou in de buurt!

  • OBA Osdorp: woensdag 29 januari van 17.00 tot 20.30 uur
  • OBA Banne: woensdag 12 februari van 17.00 tot 20.30 uur
  • OBA Bijlmerplein: woensdag 26 februari van 17.00 tot 20.30 uur

    We zorgen voor een lekker hapje en een drankje!

Anna & Najib


Anna & Najib gingen je voor en hebben een taaltraject met succes afgerond.
Ontdek hoe Anna en Najib elkaars levens hebben verrijkt: 

 

Speeddating

Wil je weten hoe zo’n speeddatingsessie eraan toe gaat? Neem hier een kijkje in de keuken bij een eerdere editie!

Wil je taalmaatje worden, maar niet speeddaten? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op met VCA: via amsterdam@vca.nu of tel: 020-5301220. Zij helpen je graag verder! Je kunt ook eens kijken op www.taalcoachwijzer.nl

De OBA organiseert deze speeddates in samenwerking met VCA, TopTaal en Leef en leer!