Top 10 | De nieuwste luisterboeken voor 7+

Gepubliceerd op: 14 april 2020 16:29

Voorlezen heeft een bewezen positieve invloed op de taalontwikkeling en woordenschat van kinderen. Kom je er als ouder te weinig aan toe? Dan biedt een luisterboek uitkomst. Ogen dicht, koptelefoon op… Je moet er even voor gaan zitten, maar eenmaal overstag is het snel gedaan met alle afleiding. Probeer het maar eens met deze spiksplinternieuwe luisterboeken!

1.

Anna Woltz | Zondag, maandag, sterrendag

Nora is uitvinder. Boven op zolder verzint ze vanalles en nog wat. Dan krijgt ze een nieuwe buurjongen: Sep. Hij weet veel over sterren, maar hij durft geen spreekbeurt te geven. Kan Nora iets uitvinden om Sep te helpen?

2.

Bibi Dumon Tak | Winterdieren

De dieren in dit boek houden best van zon, maar dan moet het wel een koud zonnetje zijn. Ze wonen op de Noordpool en de Zuidpool. Als de sneeuw eens niet over de velden jaagt, kun je de bewoners horen: het gebrul van de zuidelijke zeeolifant en het geschuifel van de keizerspinguïn.

3.

Paul van Loon | Weg met die krokodil!

Het lukt! De postbode had gelijk: als je iets heel graag wil, lukt het. Uit het ei kruipt een baby-krokodil. En dat is een leuker huisdier dan die stomme goudvis die Bregje voor haar verjaardag kreeg! Maar de kleine krokodil wordt groter en groter. En wat moet je doen als je ouders niet van huisdieren houden?

4.

Guus Kuijer | Voor altijd samen, amen

Het enige rustpunt in het leven van de 11-jarige Polleke zijn de weekenden bij opa en oma. Haar vader is verslaafd, haar moeder gaat met de meester trouwen en nu willen de ouders van Polleke's Marrokaanse vriendje Mimoen ook nog eens dat ze hun verkering verbreken...

5.

Carry Slee | Ridder Schijtebroek

Michiel en zijn vriendinnetje Bo helpen graag op de kinderboerderij. Maar de laatste tijd gebeuren er rare dingen: hokken worden vernield en dieren gepest. Michiel en Bo zetten alles op alles om de daders op te sporen.

6.

Margriet Th. Burnaby Lautier-Bordes | Snoezebol en de muzieknoten

Snoezebol zit op pianoles en fantaseert over mooie grote zalen, waar de mensen naartoe komen om haar te horen spelen. Maar dan vraagt de pianoleraar van Snoezebol of ze mee wil doen aan een voorspeelavond. Oh jee... Gaat dat wel lukken? 

7.

Paul Biegel | Ik wou dat ik anders was

"Ik wil ANDERS worden!" roept een jongetje, zo vaak dat de mensen hem Anders zijn gaan noemen. Hij struikelt over zijn eigen benen en kan helemaal niet goed leren. Was Anders maar anders... Gelukkig weet De Grote Tovenaar raad, maar dan moet Anders wel een moeiijke opdracht volbrengen...

8.

Line Kyed Knudsen | Liv krijgt een hond

Liv krijgt eindelijk een puppy! Het hondje is heel lief en Liv wil graag samen met haar vriendinnejte Emma met haar spelen. Maar het kleine diertje springt steeds tegen ze op en bijt ook nog eens. Misschien is het toch niet zo leuk om een puppy te krijgen. Wat nu?

9.

Bart Moeyaert | Missen is moeilijk

Drie verhalen over iemand missen. Een vrouw mist haar dochtertje. Roos mist haar vader (of misschien toch niet?). En de hoofdpersoon in het derde verhaal mist iemand die ze nog niet kent: een nieuwe vriend of vriendin.

10.

Reggie Naus | 1, 2, 3... Enteren!

Aaaarrrrrggggh! De schat van de piratenfamilie Donderbus is gestolen. Nu zullen ze moeten werken voor hun geld. Maar welke landrottenbaan is geschikt voor een piraat? Een heel avontuur om dáár achter te komen.