Top 10 | Disneyfilms

Gepubliceerd op: 16 februari 2023 08:30

Heb je ook zo'n zin om weer eens Disney-klassiekers te bekijken? Je leent Bambi, Assepoester of Belle en het Beest gewoon bij de OBA!

1.

Peter Pan

Peter Pan (6+)

Samen met de fee Tinkelbel leert Peter Pan Wendy en haar broertjes vliegen. Ze vliegen naar het denkbeeldige Nooitgedachtland, waar Peters Slimme Jongens wonen. Maar ze hebben geen rekening gehouden met de gemene Kapitein Haak…

2.

Doornroosje

Doornroosje (6+)

Het koninkrijk van koning Stefan viert feest als prinses Aurora geboren wordt. Maar dan komt de duivelse tovenares Malafide het feest verstoren… Ze spreekt een vloek uit waardoor de prinses zich op haar zestiende verjaardag zal prikken aan een betoverd spinnewiel en in een diepe slaap zal raken...

3.

The jungle book

The jungle book (6+)

Diep in de jungle van India vindt panter Bagheera Mowgli, een achtergelaten mensenbaby. Het jongetje wordt naar de wolven gebracht en groeit liefdevol op als wolvenkind. Als na 10 jaar tijger Shere Khan terugkeert naar dit deel van de jungle, loopt Mowgli groot gevaar.

4.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Sneeuwwitje en de zeven dwergen (6+)

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… De woede van de koningin is groot als ze ontdekt dat niet langer zij zelf, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is. Haar jager laat Sneeuwwitje achter in het bos, waar ze wordt opgevangen door de zeven dwergen. Maar dan komt de koningin met een tweede plan.

5.

101 Dalmatiërs

101 Dalmatiërs (6+)

Na een ontmoeting in een park in Londen trouwen Roger en Anita en hun dalmatiërs Pongo en Perdita. Anita’s oude schoolvriendin Cruella De Vil is bezeten van bont en wil de puppy’s van Pongo en Perdita kopen. Als dat haar niet lukt, schakelt ze de hulp van twee misdadigers in.

6.

De kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin (6+)

Diep in de zee woont de betoverend mooie zeemeermin Ariel, die een prachtige stem heeft. Als ze op het land een knappe prins ziet, wil Ariel niets liever dan mens worden. De boze zeeheks Ursula biedt aan haar in een mens te veranderen, op één voorwaarde…

7.

Pinocchio

Pinocchio (6+)

Speelgoedmaker Gepetto heeft een nieuwe houten marionetpop gemaakt, die hij Pinokkio noemt. Hij wil maar wat graag dat Pinokkio een echte jongen wordt. Die nacht laat de blauwe fee de wens van Gepetto in vervulling gaan. Maar eerst moet Pinokkio als levende pop bewijzen dat hij een goed karakter heeft.

8.

Bambi

Bambi (6+)

Het kleine hertje Bambi is de prins van het woud en wordt daarom door alle dieren bewonderd. Samen met het konijn Stamper en het stinkdier Bloem beleeft Bambi vele avonturen in het bos. Als de winter komt, leren Bambi en zijn moeder dat er ook gevaar schuilt in het woud.

9.

The Lion King

The Lion King (6+)

De gemene leeuw Scar bedenkt een sluw plan om met de hyena’s de macht in het koninkrijk van Mufasa over te nemen. Wanneer zijn zoon Simba op het verboden olifantenkerkhof komt, ziet Scar zijn kans om hem in de val te lokken.

10.

Belle en het beest

Belle en het beest (6+)

Belles vader wordt door een gevaarlijk ogend beest gevangen genomen in een sprookjesachtig kasteel. Belle gaat naar haar vader op zoek en komt oog in oog met het beest te staan. Ze biedt aan te blijven als haar vader wordt vrijgelaten en ontdekt dat een vloek het kasteel in zijn greep houdt. 

 

bekijk alle dvd's van Disney in de catalogus van de OBA

bekijk meer leestips van de OBA