Top 10 | Literaire thrillers 2020

Gepubliceerd op: 20 april 2020 10:08

E-books om in één ruk uit te lezen: gruwelijk goed en super spannend. Deze literaire thrillers zijn net nieuw in de online collectie verschenen. De echte waaghalzen lezen ze natuurlijk in het donker: 's nachts, met alleen de blauwige gloed van je scherm, de stilte in huis...

1.

Camilla Lackberg | Vrouwen zonder genade

Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek. Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Dat zijn ze zo zat dat ze tot drastische maatregelen over gaan, met alle gevolgen van dien...

2.

Delia Owens | Daar waar de rivierkreeften zingen

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in de moerassen van North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.

3.

Dalilla Hermans | Black-out

Een schijnbaar doodnormale jongen transformeert achter zijn computerscherm tot een huiveringwekkende pestkop die uiteindelijk in cel belandt voor moord. Terwijl hij zijn vonnis afwacht verliest hij stilaan alle controle. Intussen heeft de moord op de jonge activiste Maya het land in rep en roer gezet. Iedereen heeft zijn mening klaar over de nerd die zijn dreigende woorden op internet omzette in daden. Maar is dat wat er echt gebeurd is? Was Maya echt zo onschuldig als de rouwberichten en krantenkoppen beweren?

4.

Barbara Baraldi | Je zal geen kwaad doen

Ooit was Aurora Scalviati de beste politieagent van haar team, maar na een traumatiserend politieonderzoek is ze overgeplaatst naar het rustige Italiaanse dorpje Sparvara. Op de dag van haar aankomst wordt er in het dorp een gruwelijke moord gepleegd. Aurora herkent de voortekenen van seriemoord, maar niemand wil luisteren. Al snel begrijpt Aurora dat ze buiten haar boekje moet gaan en haar intuïtie moet vertrouwen als ze deze zaak wil oplossen en meer slachtoffers wil voorkomen…

5.

Cilla & Rolf Börjlind | Koudvuur

Voormalig inspecteur Tom Stilton reist naar Thailand om zich te verzoenen met de verschrikkelijke misdaad die hij onlangs heeft begaan. Intussen kampt Olivia Rönning in Stockholm met een gruwelijke moord op een gezin. Een dader wordt gearresteerd en veroordeeld, maar door een schokkend telefoontje wordt de zaak heropend en moet Olivia bewijzen dat er grote fouten zijn gemaakt.

6.

Katrine Engberg | De krokodilvogel

Op een vroege ochtend in Kopenhagen struikelt de gepensioneerde Gregers Hermansen op de trap van zijn appartementencomplex. Als hij weer bijkomt, blijkt hij bovenop het bebloede lichaam van een jonge vrouw te liggen. Het is het begin van een nachtmerrie voor alle bewoners van de flat. Vooral wanneer ontdekt wordt dat één van de bewoners een thriller schrijft over een moord die wel erg veel gelijkenissen vertoont met de gruwlijke gebeurtenissen.

7.

Deon Meyer | Prooi

Er wordt een lichaam naast het spoor gevonden. Griessel en Cupido mogen de rootzooi van de SAPS weer opruimen. Maar de twee verdachte passagiers, aan boord van de meest luxe trein ter wereld, lijken in rook opgegaan. Intussen heeft Daniel Darret zijn gewelddadige verleden achter zich gelaten en geniet hij van een rustig bestaan in Bordeaux. Totdat een oude kameraad hem een nieuwe prooi voorschotelt: de corrupte president moet dood. Kunnen Griessel en Cupido de aanslag dwarsbomen? En wat te doen met de meedogenloze Russen die het op Daniels leven hebben gemunt?

8.

Felicity Everett | De buren van nr. 9

Het Londense echtpaar Sara en Neil hebben sinds kort nieuwe buren: Gavin en Lou zijn artistiek, hip en sexy. Met name Sara raakt helemaal in de ban van hun losse, bohémienachtige leven. Hoe meer tijd ze met Lou en Gavin doorbrengt, hoe meer behoefte ze heeft aan veranderingen in haar eigen leven. Maar die veranderingen hebben een prijs. Wanneer de nieuwe buren haar dingen vragen te doen die eigenlijk niet kunnen, heeft dat verschrikkelijke gevolgen voor hen allemaal...

9.

Donna Leon | Dood van een maestro

Tijdens de pauze van de opera La Traviata in theater La Fenice wordt de beroemde dirigent Helmut Wellauer dood aangetroffen. Hij blijkt te zijn vergiftigd. De eigenzinnige maestro had weliswaar vele vijanden, maar zou één van hen ook in staat zijn een moord te plegen? Liggen de motieven van de moord wel in de artistieke wereld, of juist in het turbulente privé-leven van de dirigent? Commissaris Guido Brunetti duikt in Wellauers verleden en doet macabere ontdekkingen over zowel het slachtoffer als de dader. 

10.

Sebastian Fitzek | De patiënt

Hij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T., terwijl de politie er zeker van is dat hij ook de spoorloos verdwenen zesjarige Max heeft ontvoerd. Zonder verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast. De wanhopige vader van Max werpt zich op om undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit toenadering te zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis af te dwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest?