Top 10 | VakantieBieb jeugd 2019

Gepubliceerd op: 20 juni 2019 15:45

Wist je dat je in de zomermaanden gratis en zonder in te loggen e-books leent bij de OBA? Je hoeft alleen maar de VakantieBieb-app te downloaden. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen zijn er interessante titels te leen!

1.

Sabine Wisman | Ik ben een zeemeermin (maar dat is geheim)

Mare ontdekt dat ze een zeemeermin is; haar beste vriend en haar moeder weten van niets. Vanaf ca. 8 jaar.

2.

Gary Northfield | Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen

De jonge en eigenwijze zebra Julius wordt samen met zijn vriendje Cornelius, een wrattenzwijn, door soldaten ontvoerd en naar Rome gebracht. Daar moet hij al vechtend zijn hachje redden in de gevaarlijkste arena aller tijden: het Colosseum!

3.

Tonke Dragt | De Zevensprong

Naar aanleiding van een geheimzinnige brief gaat een jonge onderwijzer op onderzoek uit. Op elk van de zeven wegen van de zevensprong heeft hij een wonderlijke ontmoeting. Vanaf ca. 10 jaar.

4.

Marjon Hoffman | Floor trekt door!

Floor (ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht: je hoeft nooit te luisteren naar een mevrouw die wil dat je haar 'tante' noemt en een meneer mag niet zeuren als Floor een bijzondere oplossing vindt voor haar uitgekauwde kauwgom. Vanaf ca. 8 jaar.

5.

Anna Woltz | Gips

Fitz (12, ik-figuur) is woedend, omdat haar ouders gaan scheiden. Als ze een dag in het ziekenhuis moet doorbrengen, moet ze met haar eigen gevoelens en die van haar moeder leren omgaan. Vanaf ca. 10 jaar.

6.

Greg James | Super Normaal

Murph is een doodnormale jongen die verhuist naar een nieuwe stad. Het wil niet lukken om een nieuwe school voor hem te vinden, totdat hij per ongeluk op een superheldenschool belandt. Als enige zonder superkracht is hij al snel het buitenbeentje. Maar heb je wel superkrachten nodig om een held te zijn? 

7.

Mel Wallis de Vries | Wild

Zes jongeren gaan na hun eindexamens een weekje naar Spanje. Ze besluiten een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied, waar ze hopeloos verdwalen. De volgende ochtend vinden ze Liv dood in een afgrond. Wat is er gebeurd? Vanaf ca. 15 jaar.

8.

John Green & David Levithan | Will Grayson, Will Grayson

Will Grayson (ik-figuur): als hij zich maar nergens mee bemoeit, gaat het leven wel goed. Denkt hij. Tiny Cooper: luidruchtig, reusachtig, homo. En Will Grayson: depressief en eenzaam. Na hun toevallige ontmoeting ontstaat er iets spectaculairs. Vanaf ca. 15 jaar.

9.

Jozua Douglas | De Rioolridder

Keesie Kippenkop wordt gepest op school. Als zijn spreekbeurt mislukt, komen de pestkoppen achter hem aan. Keesie verstopt zich in het riool, waar hij een vreemde man in een duikerspak ontmoet. Samen bedenken ze een plan om wraak te nemen. Vanaf ca. 7 jaar.

10.

Vivian den Hollander | Spekkie en Sproet – Wachtwoord amigo

Spekkies neef Nelson is politie-agent. Hij is tot over zijn oren verliefd op zijn nieuwe vriendin. Maar Spekkie en Sproet vertrouwen haar niet. Al gauw komen ze iets verdachts op het spoor. Vanaf ca. 7 jaar.


bekijk meer leestips van de OBA