Uitmarkt 2018

De aftrap van het culturele seizoen
Van 24 t/m 26 augustus 2018
Oosterdokskade en Centrale OBA

Highlights Theater:

Ernst Jansz

Ernst Jansz leest voor en speelt liedjes uit zijn nieuwe cd-boek De Neerkant, dat de jaren 1970-1980 beschrijft, van de hippiecommune in het Brabantse Neerkant tot de oprichting en de eerste jaren van Doe Maar.

Home?

Wat als je huis geen thuis meer kan zijn? Laat je meevoeren in de indrukwekkende voorstelling van Theatergroep Light & Shadow van Syrische, Irakese en Nederlandse acteurs, zangers en muzikanten.

Bach & Bleekwater

Twee dames ontmoeten elkaar bij toeval: een altvioliste (Esther Apituley) en een schoonmaakster (Leny Breederveld). Door een fout van het theater staan ze beiden op het podium, ze raken met elkaar in gesprek. 

Highlights Jeugd:

Voorleesestafette (3+)

Luister naar de mooiste verhalen tijdens de Talenvoorleesestafette. Op een reuzenbed van Studio MAKY worden korte kinderverhalen en –boeken in zoveel mogelijk verschillende talen voorgelezen.

Maakplaats (8+)

Altijd al een origineel kunstwerk willen maken? Of je eigen robot? Tijdens deze workshops combineren we het! Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in Maakplaats 021 leren hoe je de beste bots maakt of programmeert.

Maya zingt (2+)

Maya tovert uit haar magische koffer en iedereen mag meedoen. Met haar doldwaze theaterspel en mooie liedjes neemt ze je mee rond de wereld met bijzondere ontmoetingen. Kom verkleed als een wereldreiziger!

Highlights Literatuur:

Women's Power

OBA Linnaeus Live presentatoren Teuntje Klinkenberg en Maaike Bergstra presenteren Women’s Power: jong vrouwelijk schrijftalent aan het woord. Met Marijn Sikken, Nowelle Barnhoorn en Revka Bijl. 

Onno Blom over Wolkers

Interview door Theodor Holman met Jan Wolkers-biograaf Onno Blom over zijn net uitgekomen nieuwe boek Amstelglorie – de volkstuin van Jan Wolkers, geoogst door Onno Blom. 

Filmlezing

Aan de hand van korte fragmenten uit de speelfilm Lawrence of Arabia en andere fictiefilms, schetst filosoof en theoloog Jielis van Baalen de moderne geschiedenis van het Midden-Oosten. 

Highlights Cabaret:

Lebbis

Jarenlang heeft hij gesprekken gevoerd met goede vrienden bij de openhaard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering. Gedachtenwisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan als mensheid...

Soundos

Cabaretier Soundos El Ahmadi is al meer dan 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. Nu staat ze met Niets te verliezen op de planken.

Patrick Nederkoorn

Allereerste preview van Ik Betreur De Ophef. Dit cabaretprogramma van Patrick Nederkoorn gaat over politiek en liefde. Een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

En meer...

Architectuurwandeling

In 2007 werd de OBA aan het Oosterdok geopend, nu ruim 10 jaar later is het gebouw aangepast tot ‘huis van het nieuwe leren’. Laat je rondleiden door de nieuwe ruimtes. 

OBA relaxplek

Kom bij van alle voorstellingen en indrukken op de eerste etage, waar een heerlijke lounge is gemaakt speciaal voor de Uitmarkt.

OBA Babel

Ontdek het nieuwe restaurant Babel op de zevende etage van de Centrale OBA, de plek om te genieten van de beste gerechten met fenomenaal uitzicht over de stad. 

Fotocredits:

Rij 1: Luna Jansz, Light & Shadow, Bach en Bleekwater
Rij 2: Studio Maky, Waag Society, Gillian Jones
Rij 3: Iwan Droog, Wichtert Tjerkstra, Quintalle Nix, Stephan van Fleteren
Rij 4: Martin Oudshoorn, Scala Photography, Tom Cornelissen