Voortgezet onderwijs

Welkom bij OBA School!

OBA School biedt programma’s in de OBA-vestigingen én op school op het gebied van leesbevordering en leesmotivatie en digitale vaardigheden. Via de webshop kun je programma’s, materialen, collecties en het docentenlidmaatschap bestellen. Wil je meer informatie of advies bij het maken van een keuze? Neem dan contact op via school@oba.nl. 

Webshop

ga naar de webshop

In de webshop vind je een ruim aanbod aan programma’s op het gebied van leesplezier en -bevordering, taal-ontwikkeling en digitale geletterdheid. Sommige programma’s hebben een beperkte capaciteit, wij adviseren daarom ruim van tevoren te bestellen. 

ga naar de webshop van OBA School

Maakplaats 021 op school

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

Maakonderwijs geeft leerlingen digitale vaardigheden mee waarmee ze vorm kunnen geven aan hun toekomst. Om bij jou op school of in de OBA met maakonderwijs aan de slag te gaan, heeft Maakplaats 021 een aanbod speciaal samengesteld.

bekijk het aanbod van Maakplaats 021

Aanbod VO

bekijk hier het aanbod

Benieuwd naar het aanbod voor het voortgezet onderwijs? Download de folder met alle programma's die de OBA aanbiedt voor het VO.  Neem contact op via school@oba.nl of bekijk de veelgestelde vragen met betrekking tot het educatieve aanbod van de OBA.

bekijk hier het aanbod

Studiebegeleiding

Jongeren van het voortgezet onderwijs en mbo kunnen bij diverse OBA-vestigingen terecht voor huiswerk- en studiebegeleiding. We werken hierin samen met onze partners die leerlingen begeleiden en de juiste studievaardigheden aanleren.

bekijk hier het aanbod

Lezen voor de Lijst

Er zijn 12 OBA-vestigingen waar speciale kasten met boeken voor het lezen voor de lijst staan. Handig voor middelbare scholieren die lezen voor de vakken Nederlands, Duits en Fries. 

lees verder

Jongerenpagina

jongerenpagina

Lid worden voor jongeren, boekentips en activiteiten: het staat allemaal op de jongerenpagina. 

 

lees verder

Maak kennis met OBA School

Nieuwsbrief

OBA School nieuwsbrief

Ontvang 3 keer per jaar OBA-nieuws voor docenten. Met nieuwe educatieve producten, tips zoals voor Lezen voor de lijst en bijscholingsmogelijkheden. 

naar het aanmeldformulier

Tips van de Boekengasten

Met die meters aan boekenkasten kan het soms best wel eens lastig zijn om een keuze te maken. Daarom hebben we een aantal tips van de Boekengasten voor je op een rijtje gezet. 

bekijk ze hier

Top 10: Spannende boeken

Juni is de maand van het spannende boek. We hebben onze favorieten alvast voor je op een rijtje gezet. Reserveren, lenen en lezen maar!

 

bekijk de boekentips

Top 15: Tweede Wereldoorlog

Maak je lessen nóg boeiender met de kracht van verhalen. Laat je inspireren door deze top 15 met de mooiste boeken over de periode van de Tweede Wereldoorlog. Van korte vertellingen tot graphic novels. Om klassikaal voor te lezen, of als tip voor je leerlingen om zelf te lezen.

bekijk de top 15