De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnenlopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Voorjaarsvakantie

Beleef de voorjaarsvakantie met de OBA!

20 t/m 28 februari 2021

De dagen worden langer en de zon laat zich voorzichtig weer zien. Het voorjaar is weer in aantocht! Weet jij al hoe je dat gaat vieren? Op deze pagina vind je vrolijke leeslijstjes en handige tips voor de leukste online activiteiten. 


Vrolijke e-books over de lente

download de online Bibliotheek-app en leen meteen e-books en luisterboeken

Inspirerende activiteiten voor thuis

Thuisexpositie Print&Play

Tover jouw huis om tot een museum! Met Print&Play maak jij in jouw woonkamer, toilet, gang of slaapkamer een echte expositie met het printbare werk van opkomende kunstenaars.

Maakplaats instructables

Ken je het online aanbod van onze Maakplaatsen al? Op maakplaats021.nl vind je maakprojecten en webinars, waarin onze maakplaats-coaches je maak-technieken leren.

Top 10 | Zelf e-books lezen

Wist je dat de leesprestaties van kinderen erg vooruit gaan als ze iedere dag 15 minuten lezen? Zeker de moeite waard dus om in je dagplanning op te nemen. En met de e-books uit deze top 10 is dat geen straf!

Top 10 | Disneyfilms

Soms gaat er niets boven een Disneyfilm kijken op de bank. Klassiekers als Bambi, Assepoester of Belle en het Beest zijn leuk voor kinderen, maar zeker ook voor ouders. En je leent ze gewoon bij de OBA!

De leukste luisterboeken

Luisterboeken zijn ideaal. Ze zijn goed voor je concentratie, je kinderen zijn onder de pannen en zelfs pubers raken eraan verslingerd. Redacteur Daphne tipt prachtig vertelde verhalen voor diverse leeftijden.

Haal de mooiste boeken in huis

Met de OBA Bestelservice kan je als OBA-lid een boekenpakket naar wens laten samenstellen. Via het bestelformulier laat je weten wat je voorkeuren zijn qua schrijvers, genre en taal. OBA-medewerkers stellen dan met zorg een mooi pakket met 5 boeken voor je samen.

lees meer over de OBA Bestelservice