Nationale Voorleesdagen

Peuters en kleuters zijn tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari, van harte welkom in de OBA om de leukste voorleesactiviteiten bij te wonen. Het Prentenboek van het Jaar is Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Kom naar het Nationaal Voorleesontbijt, bezoek een voorstelling of een voorleesuur in de OBA-vestiging bij jou in de buurt! 

Word lid en krijg Moppereend cadeau

word lid en krijg moppereend cadeau

Kinderen van 2 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen OBA-lid worden, ontvangen een vingerpoppetje van Moppereend cadeau. Het lidmaatschap is gratis voor iedereen t/m 18 jaar. Kinderen lenen boetevrij. 

Bezoek een Moppereend-voorstelling

bezoek een moppereend-voorstelling

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er heel veel voorstellingen te zien in de OBA. Ton Meijer, Marianne van Houten, Lot Lohr, de Toneeljuf… ze mopperen er allemaal op los. Mopper je mee?

Kom naar het Leesfeest in de OBA!

Tijdens het OBA Leesfeest van 15 februari tot en met 28 maart 2020 brengen we een ode aan lezen en verhalen! Met voorstellingen en activiteiten in OBA-vestigingen door de hele stad. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Meer informatie volgt binnenkort!

top 10 | Prentenboeken

top 10 prentenboeken 2019 nationale Voorleesdagen

Een jury van jeugdbibliothecarissen stelde voor de Nationale Voorleesdagen 2020 deze top 10 samen met de beste prentenboeken van nu.

blogs over kinderboeken

boekenblogs van de OBA

Ben je op zoek naar een leuk nieuw boek voor je kinderen? Jeugdbibliothecaris Deborah blogt in haar jeugdliteratuurblog over favorieten en ontdekkingen.

Voorleestips van de OBA

zes voorleestips voor ouders van de OBA

Tijdens het voorlezen worden herinneringen voor het leven gemaakt. De OBA geeft je graag tips om het meeste uit deze speciale momenten te halen.