Nationale Voorleesdagen 2019

Baby’s, peuters en kleuters zijn tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 23 januari tot en met 2 februari, van harte welkom in de OBA om de leukste voorleesactiviteiten bij te wonen. Bekijk wat er te beleven is: van een interactief voorleesavontuur met acteur Curt Fortin tot het verhaal van Harry de kater met klassieke muziek en theater door theaterduizendpoot Ton Meijer. 

23 januari | Voorleesontbijt

voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen worden traditioneel geopend met voorleesontbijtjes in diverse OBA-vestigingen. Eerst wordt het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ voorgelezen, daarna is er voor alle kinderen een verantwoord en feestelijk ontbijt. 

Word lid en krijg Harry de kater cadeau

kinderen zijn gratis lid van de oba

Kinderen van 2 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen OBA-lid worden, ontvangen een lief vingerpoppetje van Harry de kater cadeau. Het OBA-lidmaatschap is gratis voor iedereen tot en met 18 jaar. Ook lenen kinderen boetevrij.

Kleurwedstrijd

In elke OBA-vestiging kunnen kinderen binnenkort een kleurplaat ophalen. De mooiste inzendingen winnen een OBA-tasje met vrijkaartjes voor jeugdtheater in de OBA. Meedoen kan vanaf 21 januari tot en met 11 februari.

Wanneer de kleurplaten er zijn, staat dat op deze pagina. 

Curt Fortin (2+)

curt fortin

Curt Fortin geeft een spannende en interactieve voorleesvoorstelling en leest uit het Prentenboek van het jaar. Als opwarmertje, want al snel is het tijd om samen met de kinderen op zoek te gaan naar een nieuw avontuur, namelijk... hun eigen verhalen!

Ton Meijer (2+)

ton meijer voorleesdagenvoorstelling

Ieder jaar maakt Ton een voorstelling over het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dit boek Een huis voor Harry. Ton speelt, vertelt en zingt samen met de 2-plussers en hun ouders het verhaal van Harry de kater. 

Maria's Muziek (2+)

maria's muziek kindervoorstelling in de oba

Als Harry Vera de vlinder ziet, wordt hij wakker. Harry heeft zin om te spelen! Jij ook? Kom meekijken, fladderen en spelen met Maria’s Muziek. Samen wordt er gelezen uit het boek Een huis voor Harry.

Kat en muis zoeken een huis!

kat en muis zoeken een huis voorleesvooratelling

Ga op ontdekkingstocht door drie  prentenboeken die aansluiten bij het Prentenboek van het Jaar. Kinderen beleven samen het verhaal over de verdwaalde Harry, waarna ze met kleine muis een huis gaan zoeken voor hem en zijn appel. I.s.m. Wapperkids.

top 10 | Prentenboeken

top 10 prentenboeken 2019 nationale Voorleesdagen

Een jury van jeugdbibliothecarissen stelde voor de Nationale Voorleesdagen 2019 deze top 10 samen met de beste prentenboeken van nu.

blogs over kinderboeken

boekenblogs van de OBA

Ben je op zoek naar een leuk nieuw boek voor je kinderen? Jeugdbibliothecaris Deborah blogt in haar jeugdliteratuurblog over favorieten en ontdekkingen.

Voorleestips van de OBA

zes voorleestips voor ouders van de OBA

Tijdens het voorlezen worden herinneringen voor het leven gemaakt. De OBA geeft je graag tips om het meeste uit deze speciale momenten te halen.