Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nationale Voorleesdagen

Lees mee tijdens de Nationale Voorleesdagen!

20 t/m 30 januari 2021

Wist je dat voorlezen de woordenschat van je kind vergroot? En niet een beetje ook! Kinderen die vanaf de geboorte worden voorgelezen, maken in de eerste vijf levensjaren kennis met zo'n 300.000 extra woorden. Lees je 5 boekjes per dag voor, dan zijn dit er bijna anderhalf miljoen!

Peuters en kleuters kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Alle 27 OBA-vestigingen zijn op het moment helaas gesloten, maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren. En je kunt natuurlijk ook nog boeken lenen met de OBA Bestelservice! Het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen bijvoorbeeld, dat is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2021.

Hoewel de Nationale Voorleesdagen dit keer anders zullen verlopen, hebben wij er heel veel zin in om er met z’n allen, nu en na de lockdown, een fantastisch voorleesfeest van te maken. 


Prentenboeken van het Jaar 2021

Gratis OBA Junior lidmaatschap voor iedereen t/m 18 jaar

Als OBA Junior-lid kun je lenen uit een enorme collectie boeken, luisterboeken, e-books, strips, games, films en nog veel meer. Daarnaast krijg je korting op activiteiten en hoef je geen boetes te betalen.

lees meer over het OBA Junior lidmaatschap

Knutsel je eigen Coco

Illustrator en schrijver Loes Riphagen neemt je mee in het verhaal van het Prentenboek van het Jaar 2021. Maak thuis je eigen vogelnest en vlieg er op uit!

MEMO thuis

Ontmoet de artiesten van MEMO Cultuur voor kleintjes. Kijk en luister naar instrumenten en verhalen vanuit jouw eigen huiskamer.

Opa en oma lezen voor

Van alle voorlezers zijn opa en oma misschien toch wel het leukst. Doe mee en lees voor met (digitale) tips van bekende grootouders. 

Bereslim

ga naar Bereslim

Prentenboeken komen tot leven bij Bereslim. Handig voor ouders die zelf even niet willen voorlezen en fijn voor de kinderen! Inloggen kan met je pasnummer (22000) en geboortedatum (ddmmjjjj).

De Voorleeshoek

ga naar De Voorleeshoek

Op de website Voorleeshoek worden grappige, ontroerende en informatieve boeken voorgelezen voor kinderen van 0 tot 10 jaar. De eerste maand van het abonnenement is gratis.

Online aanbod

bekijk het online aanbod voor jeugd

Ken jij het online aanbod van de OBA al? Naast een enorme collectie e-books en luisterboeken vind je er thuismaaktips van Maakplaats 021, prachtige apps van het Applab en nog veel meer!

Haal een prentenboek in huis

Met de OBA Bestelservice kan je als OBA-lid een boekenpakket naar wens laten samenstellen. Via het bestelformulier laat je weten wat je voorkeuren zijn qua schrijvers, genre en taal. OBA-medewerkers stellen dan met zorg een mooi pakket met 5 boeken voor je samen.

lees meer over de OBA Bestelservice

E-books en luisterboeken lenen bij de OBA

lees meer over e-books en luisterboeken lenen

Ook voor de allerkleinsten leen je e-books! We tippen 10 prachtige digitale prentenboeken die je als lid van de OBA direct leent en leest op je smartphone of tablet.

De beste voorleestips van de OBA

bekijk de voorleestips voor ouders

Tijdens het voorlezen worden herinneringen voor het leven gemaakt. De OBA geeft je graag tips om het meeste uit deze speciale momenten te halen.

Top 10 | Digitale prentenboeken

bekijk de top 10 digitale prentenboeken

Ook voor de allerkleinsten leen je e-books! We tippen 10 prachtige digitale prentenboeken die je als lid van de OBA direct leent en leest op je smartphone of tablet.

Tips voor kinderboeken

Ben je op zoek naar een leuk nieuw boek voor je kinderen? Jeugdbibliothecaris Deborah is 17 jaar lang jeugdbibliothecaris geweest bij de OBA. Lees in haar jeugdliteratuurblog over favorieten en ontdekkingen.

lees de blogs van Deborah