Nationale Voorleesdagen

Een nieuw jaar vol voorleesplezier

Voorlezen beleef je samen! En voorlezen kan altijd en overal. Thuis, in de OBA of online. Op 24 januari starten de Nationale Voorleesdagen traditiegetrouw met het Voorleesontbijt. Tot 4 februari kun je in alle OBA vestigingen langskomen voor een hoop voorleesactiviteiten. Doen jullie mee?

 


De prentenboeken top 10 van 2024


Bereslim

ga naar Bereslim

Kijk en luister samen naar prachtige digitale prentenboeken en doe leuke taalspelletjes. Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Inloggen kan met je OBA-gebruikersnaam en wachtwoord. 

ga naar Bereslim

De Voorleeshoek

ga naar De Voorleeshoek

De mooiste voorleesfilmpjes van de leukste prenten- en kinderboeken. Lekker samen ontspannen kijken en luisteren. Voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Inloggen kan met je OBA-gebruikersnaam en wachtwoord. 

ga naar De Voorleeshoek

Digitale Voorleestas

bekijk het online aanbod voor jeugd

Samen kijken, spelen, praten, zingen en doen. Voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken met leuke taal activiteiten voor peuters, kleuters én hun ouders. Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Inloggen kan met je OBA-gebruikersnaam en wachtwoord. 

ga naar De Digitale Voorleestas

E-books en luisterboeken lenen bij de OBA

lees meer over e-books en luisterboeken lenen

Ook voor de allerkleinsten leen je e-books en luisterboeken! In een paar stappen zet je ze op je smartphone, tablet of e-reader.‌

lees meer over e-books en luisterboeken lenen

De beste voorleestips van de OBA

bekijk de voorleestips voor ouders

Tijdens het voorlezen worden herinneringen voor het leven gemaakt. De OBA geeft je graag tips om het meeste uit deze speciale momenten te halen.

bekijk de voorleestips voor ouders

Samen voorleesfilmpjes kijken?

naar de voorleesfilmpjes

Bij de Jeugdbibliotheek kun je voorleesfilmpjes kijken in 6 talen. 

naar de voorleesfilmpjes