Vredesweek in de OBA

Gepubliceerd op: 7 september 2017 10:43

Van 16 t/m 24 september wordt door heel het land de Vredesweek gevierd. Ook in de OBA kun je tijdens deze week op zoek naar innerlijke vrede tijdens een workshop en filmvertoning.

De Vredesweek is een initiatief van PAX en wordt dit jaar voor de 51e keer gevierd. Met de week wil PAX aandacht vragen voor het belang van vrede en mensen inspireren zelf in actie te komen. Zie hieronder de activiteiten die in de Centrale OBA plaatsvinden:

Workshop | Creëer vrede in jezelf

Je hoofd zit vol met gedachten, je moet zoveel en je hebt altijd tijd tekort. Herken je dit ook? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben hier last van. Je bent moe, slaapt wellicht slecht en hebt behoefte aan rust in je hoofd en in je leven. Maar hoe doe je dat? En hoe kun je dat relaxte vakantiegevoel vasthouden?In de workshop ‘Creëer vrede in jezelf’ laat Prema Devi, een moderne monnik, je zien hoe je meer vrede in jezelf kunt creëren. Ze is langer dan een jaar in retraite geweest bij haar leraar en deelt haar ervaring en inzichten in rust in je hoofd.

Deze workshop wordt gegeven op 21 september in de Centrale OBA.

Documentaire | A Mindful Choice

‘A Mindful Choice’ portretteert mensen die tegen alle verwachtingen in de bewuste keuze voor innerlijke rust maken. In een tijd waarin velen gebukt gaan onder stress, angst en machteloosheid kiezen zij voor een andere ervaring door meditatie. De geïnterviewden in de documentaire beoefenen Ascension van The Bright Path Ishayas; een specifieke meditatievorm.

De Ishayas zijn moderne en niet-religieuze monniken met een eeuwenlange traditie in het vergroten van het bewustzijn op aarde. In Nederland wonen momenteel tien Ishaya-monniken. Zij staan midden in de maatschappij met partners, families en banen en hebben tegelijkertijd allemaal een passie voor vrede.Na afloop van de documentaire kun je nog even blijven voor een oefening van de Nederlandse Ishaya’s. Daarna is er bij de bar gelegenheid om met de Ishaya’s na te praten.

De documentaire wordt op zondag 17 september om 14:00 vertoond in het OBA Theater in de Centrale OBA.

Passe-partout

Allebei de activiteiten bezoeken? Koop dan een passe-partout, OBA-leden krijgen korting.

Voor de film in combinatie met de workshop van 21 september met OBA-korting klik hier.
Voor de film in combinatie met de workshop van 21 september zonder OBA-korting klik hier.