Literaire Natuurwandelingen

Literaire natuurwandelingen 2018/2019

Leer de verschillende windstreken van de stad kennen vanuit een ander perspectief. Dat kan tot en met mei 2019 tijdens een serie literaire natuurwandelingen georganiseerd door de OBA, IVN en Leesbaar Amsterdam. Met een ervaren en opgeleide gids van het IVN vindt om de maand een circa 1,5 uur durende wandeling plaats. Hierbij komen verschillende delen van de stad aan bod. Tijdens de wandeling worden lokale literaire fragmenten voorgelezen en van commentaar voorzien. Loop je mee?

17 november

OBA Reigersbos - volgeboekt, inschrijving niet meer mogelijk

De tijd dat de Bijlmer werd geassocieerd met grijze hoogbouw ligt achter ons. OBA Reigersbos bevindt zich tussen stadsgroen en plantsoenen. Op steenworp afstand vind je het Gaasperpark en de Gaasperplas. Een wandeling met bijzondere literaire fragmenten van (oud-)bewoners.

2019

19 januari

23 maart

18 mei

Vertrekpunt: OBA Spaarndammerbuurt

Praktische informatie

Deelname: € 5 / gratis met OBA-pas. Het maximum aantal deelnemers is 15. Reserveren wordt daarom aanbevolen en kan bij de betreffende vestiging (aan de balie, telefonisch of per e-mail). In de Centrale OBA kan dit aan de balie of via de agenda (zie hieronder). Trek stevige schoenen aan. 


Aandacht voor de literaire natuurwandelingen in MUG magazine:

Frisse lucht inademen en wat leren over de natuur, literatuur en 'uitgestelde verenigbaarheid', terwijl je de benen strekt. Het kan allemaal tijdens de literaire natuurwandelingen van de OBA. Trek die bergschoenen maar aan!