Nooit te oud om te beginnen

Graag nieuwe mensen leren kennen? Meedoen aan leuke activiteiten? Of iets nieuws leren? Dan zijn 66-plussers in de OBA vestigingen Banne, Spaarndammerbuurt, Molenwijk, Mercatorplein, Reigersbos en Buitenveldert aan het juiste adres! Daar draait namelijk het project Ouderen in de Wijk.

Bij ons kunnen senioren binnenlopen voor lezingen, digitale vaardigheden, tekenen en schilderen, voorlichtingsbijeenkomsten over bijvoorbeeld gezondheid en nog veel meer. Maar ook is er gelegenheid om met buurtgenoten koffie te drinken. Alle activiteiten zijn laagdrempelig en meedoen is altijd vrijblijvend en op eigen niveau. Kijken mag natuurlijk ook.

Het project Ouderen in de Wijk organiseert  (vaak samen met partners uit de wijk) deze activiteiten binnen en buiten de bibliotheek. Ook verwijzen wij door naar het aanbod in de wijken. Onze gastvrouwen en -heren van Ouderen in de Wijk op deze vestingen vertellen graag meer over deelname. Zelf ideeën of wensen?  Dan horen wij dat ook graag.

Gratis OBA-pas

Bij deelname aan het project ontvangen deelnemers gratis een OBA-pas voor 1 jaar zodat ze kosteloos gebruik kunt maken van de OBA-faciliteiten, de activiteiten en Bijdehandje. Dit is een boekje waarin gespaard kan worden voor leuke prijzen.

Programma

Ouderen in de Wijk heeft elke week -speciaal voor oudere Amsterdammers- een ochtendprogramma. 

Op woensdagochtend van 10:00-12:00 uur in OBA Mercatorplein
Op donderdagochtend van 10:00-12:00 uur in OBA Buitenveldert en OBA Banne
Op donderdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur in OBA Reigersbos
Op vrijdagochtend van 10:00-12:00 uur in OBA Molenwijk
Op vrijdagochtend van 11:00-13.00 uur in OBA Spaarndammerbuurt

Kijk ook in de OBA-agenda.

Daarnaast organiseren wij regelmatig extra activiteiten in samenwerking met andere organisaties en/of wijkpartners zoals Van Gogh museum, Amsterdam Vertelt, of Week tegen eenzaamheid.

In 2016 is de OBA gestart met Ouderen in de Wijk in de OBA-vestigingen Banne, Spaarndammerbuurt, Molenwijk en Buitenveldert. Andere OBA-vestigingen volgen snel. Het project Ouderen in de Wijk is er ook in Utrecht, Rotterdam en Den Haag en wordt uitgevoerd met subsidie uit het Europees Fonds (EFMB).

Vragen?

Wilt u meer weten? Mail naar ouderenindewijk@oba.nl