YA Festival

OBA YA Festival

Op donderdag 17 mei 2018 stond de OBA in het teken van YA literatuur. Het was een groot feest met de beste auteurs!

De workshops:

Zon & Maan

Emmy schrijft over YA en fantasy op haar blog Zon & Maan en ze maakt daarbij prachtige illustraties. Zij gaat je tijdens deze workshop helpen om aan de hand van jouw favoriete boekenquote een illustratie te maken.

Adorable Books

Heb jij altijd al jouw eigen boekenblog willen beginnen? Of schrijf je graag over films? De meiden van de populaire boeken- en filmblog Adorable Books leren je tijdens deze workshop hoe je zelf een blog kunt schrijven.

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen schrijft YA-thrillers en geeft leestips op haar BookTube-kanaal. Tijdens deze workshop vertelt ze alles over hoe je een YA-boek schrijft. Van planning tot taalgebruik en personages, alles komt aan bod.

Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch is piloot bij Lufthansa én schrijver van meeslepende YA-boeken. Tijdens zijn workshop vertelt hij over zijn inspiratiebron, zijn personages en over het schrijven. (Foto: Martijn van de Griendt)

Margje Woodrow

Margje Woodrow schrijft YA-thrillers, spannende boeken die je in één ruk wilt uitlezen. Leer tijdens deze workshop o.a. hoe je vlot en spannend schrijft en hoe het is om fulltime enge boeken te schrijven, alleen op je kamer…

Natasza Tardio

Natasza Tardio schrijft boeken met heftige thema’s, zoals pesten, radicalisering en mishandeling. In haar workshop gaat ze in gesprek over de thema’s van haar boeken en vertelt ze waar ze haar inspiratie vandaan haalt.

Festivalzone

Op de festivalzone op de 6e etage kom je van alles tegen: standjes waar je boekenkaarsen, boekenleggers en YA-boeken kunt kopen, een meet & greet met YA-uitgeverijen en Blossom Books die hun spannende boekverfilming presenteert. Verder kan je een eigen boekenblog maken en nog veel meer leuke dingen doen! 

OBA YA Festival

Theaterprogramma

In het OBA theater vindt een wervelend programma plaats met muziek, filmfragmenten en een vraaggesprek met Buddy Tegenbosch, Margje Woodrow en Natasza Tardio. Waarom schrijven ze? Waar halen ze hun inspiratie vandaan? En welke tips hebben ze voor jongeren die zelf willen schrijven?

Top 10 | Inspirerende blogs & vlogs

Boeken, boeken en nog meer boeken! Kan je er niet genoeg van krijgen? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenbloggers en -vloggers voor je op een rijtje gezet. Lekker verder lezen en kijken dus!

lees verder