Midzomer Mokum in de OBA

Doe deze zomer mee met MidzomerMokum!

Kom deze zomervakantie van 16 juli tot en met 28 augustus naar de OBA voor de leukste zomervakantie thuis in Amsterdam! Alle kinderen kunnen gratis bij ons ontwerpen, maken, luisteren naar verhalen, beleven, ontdekken, kijken, genieten en lezen. Midzomer Mokum in de OBA vindt plaats in álle OBA vestigingen door de stad. We zien je deze zomer graag bij de OBA!


FEEST!

Op zaterdag 16 juli starten we MidzomerMokum met een openingsfeest! Kom luisteren naar Iven Cudogham die voorleest uit de Spin Anansi, samen met een muzikant, maak TikTok-dansjes, bouw robots en geniet van verschillende voorstellingen. De hele dag in de OBA-vestiging in Weesp.

Maakplaatsen (8 - 12 jr)

maakplaatsen

Waar ga jij naartoe deze zomervakantie? Naar Maakplaats 021 natuurlijk! Daar gaan we de hele zomer ontwerpen, creëren, ontdekken, experimenteren en maken. Dus stap in De Vakantiesimulator en maak een superreisverhaal, programmeer je eigen robot, breng een bezoekje aan de Techniekfabriek of ga aan de slag met stop-motion. Kom je ook?

Bakfietsen vol boeken (4+)

Tring tring. Deze zomer gaan OBA-medewerkers op pad met bakfietsen vol boeken! In parken, bij speeltuinen, kinderboerderijen...op de meest mooie, zomerse en bijzondere plekken lezen we voor. Kom gezellig met je kind luisteren naar een mooi voorleesverhaal. Dan maken we er samen een fijn voorleesfeestje van.

Expeditie Tech

lees verder over vakantielezen

Deze zomer kan je op digitale expeditie in de bibliotheek! Maak bijvoorbeeld je eigen ruimtewezen en stuur deze de digitale ruimte in. Of ontwerp een 3D illusie in de hologram-piramide en digitaliseer jezelf via green screen. Tijdens Expeditie Tech ontdek je 6 verschillende activiteiten die balanceren tussen de echte en de online wereld.

Tips van boekexpert (6-13 jr)

meld je aan

Zoek je een lekker leesboek voor de zomervakantie? Soms is het kiezen van een boek best lastig, er zijn ook zoveel boeken om uit te kiezen! Weet je niet precies welk boek bij jou past of ben je juist op zoek naar dat ene specifieke boek? Dan kan de kinderboeken-expert je vast helpen. 

VR voor iedereen

VR

VR heeft de toekomst! Steeds vaker zien we mensen met van die gekke, grote brillen op hun hoofd. Maar wat zie je door zo’n bril? Wat is VR? En wat betekent VR voor jouw toekomst?In verschillende OBA’s kun je deze zomervakantie zelf door een VR bril kijken. Stap samen met je vrienden in een magische wereld waar je kan tekenen, leren en verhalen kan beleven.

Nano Supermarkt (8-12 jr)

Nano

Een viltstift die de kleur van de wolken verandert… Huh? Met nanotechnologie kan het! In deze workshop onderzoek je wat nanotechnologie is en ontwerp je zelf een nano-product. Welkom in de Nano Supermarkt!

Voorstellingen

voorstellingen

Er zijn deze zomervakantie geweldige muzikale en theatervoorstellingen door heel Amsterdam. Van Iven Cudogham, die samen met een muzikant zijn boek De Spin Anansi voorleest, tot Aadje Piraatje (Letterbelangrijk). En nog veel meer!

Skip de zomer-lees-dip

Skip de zomer-lees-dip

De zomervakantie is voor de een het perfecte moment om eindelijk die boekenreeks te verslinden. Voor de ander is het een reden om weinig tot niets te lezen. Dan kun je zomaar in een zomer-lees-dip belanden. De OBA helpt! Met een familie-spel (www.vakantie-lezen.nl), met persoonlijke tips van een boekenexpert én met Boekcamps. 

Klik om te zien wat er bij jou in de buurt te doen isMidzomerMokum in de OBA wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam