Zomer in de OBA

Zomer in de OBA

Tijdens de zomer is er van alles te doen in de OBA! Kom kijken naar een dansvoorstelling, breng een bezoekje aan een interessante expositie of dompel je onder in het Grachtenfestival.
Op deze pagina vind je een overzicht van de leukste activiteiten in en rondom Amsterdam, plus een aantal fijne lees-, kijk- en luistertips.

Beeld: Summer Dance Forever


Expo | De A-factor

lees meer over de expo De A-factor

Afasie is bij ieder persoon anders maar confronteert ieder met dezelfde vragen: Wie ben ik als ik niet meer goed uit mijn woorden kom? Wie ben ik als ik mezelf niet meer direct uit kan drukken? Wie ben ik als ik niet meer in het perfecte plaatje pas?

Expo | X, Alles en Niets

lees verder over de expo van Mona van den Berg

Er is nog niet veel ruimte voor mensen die zich tussen de hokjes “man” en “vrouw” bewegen. Daarom fotografeerde Mona van den Berg, in samenwerking met activist Nanoah Struik, zelf non-binar, tientallen binair-brekende mensen. 

Summer Dance Festival

lees meer over het Summer Dance Festival

Op 21 augustus presenteert dansfestival Summer Dance Forever een eclectische mix van hiphopdans uit Frankrijk, met spetterende optredens van Naïf Production, Flowcus en Relevant, in OBA Oosterdok.


Zomerlezen: extra lang genieten van je boeken

10 juli t/m 22 augustus 2021

Lekkere lange zomerdagen – tijd voor jezelf, tijd voor een boek! Kom daarom deze zomer naar de OBA. We helpen je graag bij het kiezen van boeken. Extra fijn, je mag alle materialen de komende weken extra lang lenen.

Winactie: wat is jouw favoriete leesplek in Amsterdam?

Win een jaar lang gratis boeken! Laat in de comments onder onze oproep op Instagram weten wat jouw favoriete leesplek is en maak kans op een jaarabonnement bij de OBA. Snuffel in onze enorme collectie die bestaat uit meer dan 1,2 miljoen fysieke boeken, duizenden e-books en luisterboeken, kranten en tijdschriften en heel veel films, series, cd’s en bladmuziek. Meedoen kan tot 12 juli.

ga naar de winactie op Instagram


Ben je nog geen lid?

Meld je meteen online aan. Als lid van de OBA heb je toegang tot onze enorme collectie die bestaat uit meer dan 1,2 miljoen fysieke boeken, duizenden e-books en luisterboeken, kranten en tijdschriften en heel veel films, series, cd’s en bladmuziek. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.