Midzomer Mokum in de OBA

Kom deze zomervakantie van 4 juli tot en met 16 augustus naar de OBA en doe mee met de leukste jeugdactiviteiten. Voor alle kinderen en jongeren van 4 – 23 jaar hebben we een uitgebreid zomerprogramma met allerlei workshops en activiteiten rondom taal, cultuur en zelf maken.
Kortom, vier je leukste zomervakantie thuis bij de OBA! 


Maakplaats 021

Maakplaats 021

Tijdens Midzomer Mokum vinden er van maandag tot en met vrijdag héél veel activiteiten plaats voor echte makers. Wat dacht je van je eigen robotstad maken, een fantasiebeest 3D-printen of je wagen aan virtual reality?

Schrijfwedstrijd

lees meer over de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil

Wat is dat, het 'nieuwe normaal'? Bij de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil vertel jij wat de nieuwe Amsterdamse standaard is. Hoe ziet jouw nieuwe Amsterdam er uit? Wat is het Nieuwe Amsterdamse Peil?

Voorstellingen

Voorstellingen

Deze zomer kun je in de OBA de leukste jeugdvoorstellingen zien, bijvoorbeeld over Robinson Crusoë of het avontuur van zeerover Woeste Willem en zijn vriend Frank.

Write-inns

bekijk alle write-inns in de agenda

Ben jij een goede schrijver of wil je dat worden en ben je op zoek naar slimme schrijftips? En wil je graag liever persoonlijk advies over je eigen tekst dan in een groep? Meld je dan aan voor de write-inns. Hier krijg je feedback die past bij de door jou geschreven tekst. 

ABFF Filmlab

bekijk het ABFF Filmlab in de agenda

Vind je het leuk om te filmen en wil je je eigen film leren maken? In de workshop van het ABFF kan dat. Het Amsterdams Buurtfilmfestival (ABFF) en de OBA bieden een workshop om met je smartphone een film te leren maken. De workshop wordt gegeven door professionele filmmakers!

Cinema Literair Junior: Babe

bekijk Babe: Pig in the City in de agenda

Een speciale aflevering van Cinema Literair voor het hele gezin rond Babe: Pig in the City (1998) van George Miller, gebaseerd op het bekroonde boek. Regisseur Martin Koolhoven en presentator Gawie Keyser vertellen waarom Babe: Pig in the City een van de ‘tien meest perfecte films aller tijden’ is.

Tip: kijk regelmatig op deze pagina, want er komen steeds nieuwe activiteiten bij. 

MidZomer Mokum in de OBA is onderdeel van het programma
Midzomer Mokum, een initiatief van de Gemeente Amsterdam.OBA Junior

Voorkom een zomerdip - blijf lezen in de zomervakantie

Om te voorkomen dat de leesvaardigheid van je kind achteruit gaat, is het belangrijk om tijdens de zomermaanden ook (samen) te oefenen met lezen. Met onderstaand aanbod helpt de OBA je graag een eindje op weg.

Tip:

Lees het artikel 'Vijf zomerse tips tegen de leesdip' op oba.nl/nieuws.

Zomers blog met leestips

blog over kinderboeken

Jeugdbibliothecaris Deborah pleit voor het (voor)lezen van klassiekers tijdens de vakantie. Echt een fijn boek om voor te lezen is volgens haar De geheime tuin!

Ken je de digitale bieb al?

digitale bieb voor kinderen

E-books, luisterboeken, digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes, in de digitale bieb is voor kinderen van alle leeftijden iets interessants te vinden.

Inspiratie voor in je koffer

inspiratie voor in je koffer

Van goede film tot perfect e-book, op de pagina met leentips van de OBA vind je altijd inspiratie. Ook voor kinderen!