Zomer in de OBA

Bij de OBA vieren we de zomer in festivalstijl!


Voor theaterliefhebbers is er tijdens de Pride Amsterdam het Queer Theater Festival in OBA Oosterdok. Ontdek verschillende dansstijlen bij Summerdance. Luister je liever naar bijzondere concerten in de stad, dan is het Grachtenfestival echt iets voor jou. Kortom, OBA’s Zomerfestival wil je niet missen.


Queer Theater Festival

Queer Theater Festival

Tijdens de Pride vindt in Amsterdam het Queer Theater Festival plaats. Met diverse theaterproducties worden verhalen verteld vanuit verschillende perspectieven van de queer community. Het festival wordt gehouden tijdens Pride 2022 in het OBA Theater.

Summer Dance Festival

Summer Dance Festival

Het Summer Dance Festival komt naar de OBA!  Met 4 bijzondere dans performances en een publiek programma met films, columns, interviews en discussie.

Moesson Live

Beeld: Peter van Dongen

Moesson Live! Is een nieuwe serie programma’s in het OBA Theater in samenwerking met Het Indisch tijdschrift Moesson rond steeds een ander, actueel thema. Op 21 augustus vindt de volgende Moesson Live! plaats met als thema ‘Makan’.

Eerdere edities Moesson Live:
Na de kolonie
Showtime!

Brommer op zee

De Brommer op zee-boekenclub komt naar Amsterdam! Op dinsdagavond 9 augustus is de meet up met schrijver Malou Holshuijsen over haar debuutroman ‘Zachtop lachen’.

TYYYPOëzie

TYYYPOëzie toont de spannende ontmoeting tussen woord en beeld, taal en typografie. Met de beroemde visuele dichtbundel ‘Bezette Stad’ van schrijver Paul van Ostaijen en kunstenaar Oscar Jespers als inspiratiebron.

Grachtenfestival

Grachtenfestival

Van 12 tot en met 21 augustus is door de hele stad het Grachtenfestival weer te horen. Dit jaar bestaat het Grachtenfestival maar liefst 25 jaar! Reden genoeg om te genieten van een van de vele bijzondere concerten. Ook de OBA doet mee, in verschillende vestigingen zijn er optredens te zien zoals de ‘ambient’ accordeonklanken van Sophie de Klerk in OBA CC Amstel en de Braziliaanse vibes van Breno Virícimo in OBA Oosterdok. En er is meer! 


Ben je nog geen lid?

Meld je meteen online aan. Als lid van de OBA heb je toegang tot onze enorme collectie die bestaat uit meer dan 1,2 miljoen fysieke boeken, duizenden e-books en luisterboeken, kranten en tijdschriften en heel veel films, series, cd’s en bladmuziek. Voor kinderen tot en met 18 jaar is het lidmaatschap gratis.