Poëzieweek

Poëzieweek

Maak kennis met het spannende spel van woord en ritme! Tijdens de Poëzieweek inspireert de OBA je met de leukste poëziegerelateerde tips. Wat doet de OBA allemaal met poëzie? Hoe lees je eigenlijk een gedicht? En met welke bundel(s) kun je het beste beginnen? Op deze pagina vind je handige tips.


6 boeken van Dichter des Vaderlands Lieke Marsman

Van 2021 tot 2022 is Lieke Marsman de Dichter des Vaderlands! Wist je al dat ze filosofie heeft gestudeerd en naast gedichten ook essays en proza schrijft? Marsman timmert hard aan de weg, dus het kan zomaar dat dit lijstje gaat groeien... Hieronder maak je kennis met haar werk.

bekijk de boeken van Lieke Marsman

Lees de muurgedichten van stadsdichters nu ook online!

Even kennismaken met het werk van onder meer Adriaan Jaeggi, Anna Enquist, K. Schippers en Mustafa Stitou? Dat kan! Zelfs nu de OBA-vestigingen gesloten zijn. Je kunt de gedichten nu namelijk ook online bekijken.

lees hier de gedichten van de stadsdichters


Collectie

Hoe lees je poëzie?

Poëzie lezen is niet voor iedereen weggelegd. Of toch wel? Ineke Holzhaus geeft al jaren lezingen en poëzieworkshops in de OBA. Wij vroegen haar naar de beste tips om poëzie te lezen. Want hoe doe je dat nou eigenlijk?

bekijk de tips van Ineke Holzhaus

De Grote Poëzieprijs


De onderstaande bundels wonnen de afgelopen jaren deze prestigieuze prijs. De nieuwste aanwinst is 'Lijfrente' van Vrouwkje Tuinman.

Top 10 | Toegankelijke poëzie

Poëzie lijkt soms ingewikkeld, maar hoeft dat niet te zijn. Wil je een beetje bij de kern van een dichtbundel komen zonder met moeilijke woorden te worstelen? Neem dan eens een kijkje in deze top 10!

Top 10 | Poëzie voor kinderen

Poëzie is écht niet alleen maar leuk voor volwassenen. Deze dichtbundels voor kinderen leen je gewoon bij de OBA. Zo laat je ze op een leuke en speelse manier kennismaken met de wereld van poëzie.

E-books en luisterboeken

Ook dichtbundels leen je heel makkelijk online! In de collectie van de Online Bibliotheek vind je frisse titels en grote klassiekers. Heerlijk voor tijdens een wandeling of gewoon lui op de bank.

Tips voor e-books


De onderstaande bundels zijn stuk voor stuk klassiekers. En download je gemakkelijk vanuit huis!