Midzomer Mokum in de OBA

Doe deze zomer mee met MidzomerMokum!

Kom deze zomervakantie van 16 juli tot en met 28 augustus naar de OBA voor de leukste zomervakantie thuis in Amsterdam! Alle kinderen kunnen gratis bij ons ontwerpen, maken, luisteren naar verhalen, beleven, ontdekken, kijken, genieten en lezen. Midzomer Mokum in de OBA vindt plaats in álle OBA vestigingen door de stad. We zien je deze zomer graag bij de OBA!


FEEST!

​Op zaterdag 27 augustus zwaaien we een zomer vol lees-, maak- en beleef-activiteiten uit met een feest in OBA CC Amstel. Maak TikTok-dansjes, schrijf je mooiste gedicht, check dansende vlooien, bekijk de wereld door een VR-bril en sta oog in oog met een levensgrote giraffe. Zien we je daar?

ga naar de agenda

Maakplaatsen (8 - 12 jr)

maakplaatsen

Waar ga jij naartoe deze zomervakantie? Naar Maakplaats 021 natuurlijk! Daar gaan we de hele zomer ontwerpen, creëren, ontdekken, experimenteren en maken. Dus stap in De Vakantiesimulator en maak een superreisverhaal, programmeer je eigen robot, breng een bezoekje aan de Techniekfabriek of ga aan de slag met stop-motion. Kom je ook?

Kijk wat er te doen is

Bakfietsen vol boeken (4+)

Tring tring. Deze zomer gaan OBA-medewerkers op pad met bakfietsen vol boeken! In parken, bij speeltuinen, kinderboerderijen...op de meest mooie, zomerse en bijzondere plekken lezen we voor. Kom gezellig met je kind luisteren naar een mooi voorleesverhaal. Dan maken we er samen een fijn voorleesfeestje van.

 

ga naar de agenda

Maak je eigen ruimtewezen

Deze zomer maak je in de bibliotheek je eigen ruimtewezens. Maak, upload en stuur ze zo de data ruimte in. Want eigenlijk is er amper nog verschil tussen de online en offline wereld: elke dag bewegen we data pakketjes door ze te uploaden en te downloaden, maar wat doe je dan precies? Met de Spacebees isntallatie hink, stap en ren je samen stap voor stap door de digitale ruimte. Kom je ook? We kijken uit naar je kunstwerk.

ga naar de agenda

Expeditie Tech

lees verder over vakantielezen

Deze zomer kan je op digitale expeditie in de bibliotheek! Maak bijvoorbeeld je eigen ruimtewezen en stuur deze de digitale ruimte in. Of ontwerp een 3D illusie in de hologram-piramide en digitaliseer jezelf via green screen. Tijdens Expeditie Tech ontdek je 6 verschillende activiteiten die balanceren tussen de echte en de online wereld.

Doe mee en ontdek

Tips van boekexpert (6-13 jr)

meld je aan

Zoek je een lekker leesboek voor de zomervakantie? Soms is het kiezen van een boek best lastig, er zijn ook zoveel titels! Weet je niet precies welk boek bij jou past of ben je juist op zoek naar dat ene specifieke boek? Dan kan de kinderboeken-expert je vast helpen. Iedereen die meedoet krijgt een gratis tas!

Kijk hier welke OBA-locatie

FEEST!

VR

​Op zaterdag 27 augustus zwaaien we een zomer vol lees-, maak- en beleef-activiteiten uit met een feest in OBA CC Amstel. Maak TikTok-dansjes, schrijf je mooiste gedicht, check dansende vlooien, bekijk de wereld door een VR-bril en sta oog in oog met een levensgrote giraffe. Zien we je daar? 

ga naar de agenda

Nano Supermarkt (8-12 jr)

Nano

Een viltstift die de kleur van de wolken verandert… Huh? Met nanotechnologie kan het! In deze workshop onderzoek je wat nanotechnologie is en ontwerp je zelf een nano-product. Welkom in de Nano Supermarkt!

meld je hier aan voor de workshop

Voorstellingen

voorstellingen

Er zijn deze zomervakantie geweldige muzikale en theatervoorstellingen door heel Amsterdam. Van Iven Cudogham, die samen met een muzikant zijn boek De Spin Anansi voorleest, tot Aadje Piraatje (Letterbelangrijk). En nog veel meer!

kijk welke voorstellingen er bij jou in de buurt zijn

Skip de zomer-lees-dip

Skip de zomer-lees-dip

De zomervakantie is voor de een het perfecte moment om eindelijk die boekenreeks te verslinden. Voor de ander is het een reden om weinig tot niets te lezen. Dan kun je zomaar in een zomer-lees-dip belanden. De OBA helpt! Met een familie-spel (www.vakantie-lezen.nl), met persoonlijke tips van een boekenexpert én met Boekcamps. 

ga naar de agenda

Klik om te zien wat er bij jou in de buurt te doen isMidzomerMokum in de OBA wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam