Zomervakantie met de OBA

Beleef de zomer met de OBA

 Kom deze zomervakantie, vanaf 22 juli, naar de OBA voor de leukste zomervakantie in Amsterdam. Kinderen kunnen gratis bij ons ontwerpen, maken, luisteren naar verhalen, beleven, ontdekken, kijken, genieten en lezen. We zien je deze zomer graag bij de OBA.


Als je nu lid wordt van de OBA, krijg je deze heerlijk handige tas cadeau.

Handig om al je boeken mee op reis te nemen. Maar we worden ook niet boos als je 'm volpropt met je vieze was of souvenirs. Als je er maar blij mee bent. Jeugdlid worden is leuk.

word nu lid

Vakantielezen in de OBA

Vakantielezen is op avontuur in een universum van boeken. Wil je deze zomer lekker lezen met je gezin? Meld je dan aan voor Vakantielezen, een gratis online platform met leuke leestips, spelletjes en opdrachten. Elke week heeft een ander thema, zoals reizen Griezelkust, Sprookjeseilanden, Dierenrijk, Sportmanie, Avonturenland en Lachland.

En natuurlijk doet de OBA ook mee aan vakantielezen. Kom elke donderdagochtend naar een van onze vestigingen om te luisteren naar mooie verhalen en mee te doen aan leuke activiteiten. En vergeet niet dat iedereen onder de 18 gratis lid kan worden van de OBA.

bekijk het programma

Maakplaats in de OBA

In onze digitale wereld zijn maakvaardigheden belangrijker dan ooit. Makende mensen zijn creatiever, vindingrijker en hebben meer zelfvertrouwen. Daarom organiseert de OBA de maakzomer: in 9 maakplaatsen kun je deze zomervakantie klooien, experimenteren, ontwerpen en maken met 50 verschillende tools. Van 3D-printer tot hamer en van MaKey Makey tot soldeerbout. Verzamel jij ze allemaal in je maakpaspoort?

bekijk het Maakplaats-programma

Boekentips voor jeugd

Of je nou ver weg bent of thuis blijft, van een goeie stapel boeken wordt het pas echt zomer. Daarom hebben we de beste jeugd- en kinderboeken voor je verzameld. 

bekijk onze lievelingsboeken voor deze zomer

Boekentips voor volwassenen

Soms zie je het even niet meer zitten; wat moet je nou lezen? Om je door al die wouden en bergen van boeken heen te helpen, hebben we de perfecte zomerboeken voor je verzameld. Ze staan handig op onderwerp, dan weet je meteen waar je moet zijn. 

bekijk alle boekentips voor volwassenen

Leer iets nieuws deze zomer met ons giga-aanbod online cursussen

Speciaal voor leden van de OBA hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

bekijk het aanbod

Word OBA Digitaal-lid

Als je niet houdt van met boeken zeulen en wachten op de nieuwste titel, is een OBA Digitaal-lidmaatschap wat voor jou. Dan leen je bergen e-books en luisterboeken voor een scherpe prijs en hoef je nooit meer een boek op tijd terug te brengen. Handig voor op vakantie!

En natuurlijk hebben we nog een hoop andere lidmaatschappen.