Blogs

Resultaat 1 - 10 (van 211)

 • Kinder- en jeugdboeken over oorlog Bekijk details

  7 maart 2022

  Rusland en Oekraïne zijn in oorlog. Veel kinderen maken zich zorgen of begrijpen niet precies wat er aan de hand is. Sommigen vinden het fijn erover te praten, voor anderen is het te spannend. Uit boeken valt veel te leren over vrede en ze kunnen helpen om angst weg te nemen. Daarom heeft OBA's Sophie een aantal bijzondere kinder- en jeugdboeken met een oorlogsthema uitgezocht.

  Bekijk details van Kinder- en jeugdboeken over oorlog

 • Top 5 | De Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  25 januari 2022

  De Nationale Voorleesdagen gaan deze maand weer van start. Dat is een mooie reminder om regelmatig voor te lezen en dit het hele jaar te blijven doen. Er is weer een mooie top tien gemaakt met als prentenboek van het jaar het ontzettend fijne voorleesboek ‘Maar eerst ving ik een monster’. Mijn persoonlijke favoriet uit deze lijst is zeker weten ‘De ridder zonder billen’, een hilarisch verhaal wat gegarandeerd veel voorleesplezier oplevert. Maar er zijn nog zoveel andere mooie voorleesboeken. Dit...

  Bekijk details van Top 5 | De Nationale Voorleesdagen

 • 5 toegankelijke poëziebundels voor kinderen Bekijk details

  21 januari 2022

  Poëzie kan een lastig genre zijn - waar te beginnen? Mijn advies, kijk eens bij de jeugdafdeling. Deze staat vol mooie bundels waarin op een begrijpelijke manier gespeeld wordt met woorden, vaak ondersteund door wonderschone illustraties. Daarnaast zijn de verhalen vaak kort, waardoor het makkelijk wegleest. Ideaal voor een dagelijkse ontsnapping voor jezelf, samen met je kind(eren) of in de klas.

  Bekijk details van 5 toegankelijke poëziebundels voor kinderen

 • De mooiste winterse leestips voor kinderen Bekijk details

  16 december 2021

  Het is, wat mij betreft, weer de fijnste maand van het jaar. December staat voor gezelligheid, lichtjes in het donker, familie, knus en warm onder een dekentje muziek luisteren en een mooi verhaal lezen. En misschien is het dit jaar nog wel belangrijker dan anders om af en toe even een andere wereld te gaan verkennen. Daarom heb ik vijf mooie tips samengesteld om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen.

  Bekijk details van De mooiste winterse leestips voor kinderen

 • De fijnste winterse verhalen uit mijn boekenkast Bekijk details

  6 december 2021

  Ben je op zoek naar winterse verhalen om lekker bij weg te dromen? Ik deel graag mijn tips met je, want de winter is mijn favoriete leesseizoen! Wat dacht je bijvoorbeeld van de klassieker 'Little Women' van Louisa May Alcott? Bij het lezen van de eerste zin, verdwijn ik meteen in een landschap van sneeuw en traditioneel versierde kerstbomen.

  Bekijk details van De fijnste winterse verhalen uit mijn boekenkast

 • De beste luisterboeken voor tijdens een stevige wandeling Bekijk details

  22 november 2021

  Niet alleen in de lente en de zomer, maar zeker ook tijdens de donkere dagen van het jaar wandel ik graag. Liefst samen, maar alleen kan ook fijn zijn. Dan luister ik vaak naar een podcast of luisterboek. In dit blog tip ik mijn 6 favoriete luisterboeken. Je kan ze natuurlijk ook lekker thuis onder een dekentje op de bank beluisteren!

  Bekijk details van De beste luisterboeken voor tijdens een stevige wandeling

 • 5 veelbelovende boekentips die populair zijn op #BookTok Bekijk details

  26 oktober 2021

  Volg jij #BookTok al? Als je op TikTok zit, raad ik je aan om dat te doen! Via deze hashtag vind je de leukste filmpjes van boekenliefhebbers over de hele wereld. Er zijn ook super enthousiaste Nederlandse BoekTokkers, dus bekijk daarnaast zeker even #BoekTok. Ik verzeker je dat je enorm veel zin krijgt om je TBR-stapel aan te vullen, daarom deel ik alvast 5 veelbelovende tips die je meteen kunt downloaden, beluisteren of gewoon ouderwets lenen bij de OBA.

  Bekijk details van 5 veelbelovende boekentips die populair zijn op #BookTok

 • blog | Favoriete herfstboeken om voor te lezen Bekijk details

  18 oktober 2021

  Ik houd van lezen, maar eigenlijk ben ik de laatste tijd vooral aan het voorlezen. Het najaar leent zich er ook wel extra voor. Samen knus op de bank met een dekentje, de kinderen genieten ervan en ik ook! Daarom deel ik in dit blog de beste voorleesboeken voor de herfst.

  Bekijk details van blog | Favoriete herfstboeken om voor te lezen

 • 5 tips: ontdek de beste studieplek Bekijk details

  21 juli 2021

  We kunnen er niet omheen: thuis studeren is niet ideaal. De kans is groot dat je studentenkamer niet geschikt is om in te werken. Niet alleen door de afmetingen, maar ook door het monster genaamd afleiding dat altijd op de loer ligt. Gelukkig kun je in de OBA wél heel fijn studeren. Webredacteur Max ging op zoek naar de beste studieplek van Amsterdam en kwam onderweg wat verborgen parels tegen.

  Bekijk details van 5 tips: ontdek de beste studieplek

 • 5 boeken die je mee op reis nemen Bekijk details

  23 juni 2021

  Een boek meenemen op vakantie hebben de meeste mensen weleens gedaan... maar ben je al een keer op vakantie geweest in een boek? Al lezend kun je heel veel ontdekken over dat idyllische kustplaatsje, die levendige stad of dat paradijselijke eiland. Redacteur Max deelt vijf titels die je meenemen naar een plek ver van huis.

  Bekijk details van 5 boeken die je mee op reis nemen

Paginanavigatie