Blogs

Resultaat 1 - 10 (van 207)

 • 5 tips: ontdek de beste studieplek Bekijk details

  21 juli 2021

  We kunnen er niet omheen: thuis studeren is niet ideaal. De kans is groot dat je studentenkamer niet geschikt is om in te werken. Niet alleen door de afmetingen, maar ook door het monster genaamd afleiding dat altijd op de loer ligt. Gelukkig kun je in de OBA wél heel fijn studeren. Webredacteur Max ging op zoek naar de beste studieplek van Amsterdam en kwam onderweg wat verborgen parels tegen.

  Bekijk details van 5 tips: ontdek de beste studieplek

 • 5 boeken die je mee op reis nemen Bekijk details

  23 juni 2021

  Een boek meenemen op vakantie hebben de meeste mensen weleens gedaan... maar ben je al een keer op vakantie geweest in een boek? Al lezend kun je heel veel ontdekken over dat idyllische kustplaatsje, die levendige stad of dat paradijselijke eiland. Redacteur Max deelt vijf titels die je meenemen naar een plek ver van huis.

  Bekijk details van 5 boeken die je mee op reis nemen

 • Jeugdliteratuurblog | Lees eens een klassieker (voor) Bekijk details

  8 juni 2021

  Het is bijna zomervakantie en in de vakantie heb je altijd iets meer tijd om te lezen. En niet alleen om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen. Terwijl ik ouders er meestal graag op wijs dat er zoveel prachtige nieuwe boeken en kinderboekenschrijvers zijn, wil ik nu eens pleiten voor een klassieker. Echt een fijn boek om voor te lezen: De geheime tuin!

  Bekijk details van Jeugdliteratuurblog | Lees eens een klassieker (voor)

 • blog | Perfecte kookboeken voor het paasweekend Bekijk details

  26 maart 2021

  Of je nu wel of niet Pasen viert, de meeste van ons hebben een lekker lang weekend voor de boeg. Ik ben van plan om de keuken in te duiken, en daarom heb ik alvast 5 mooie kookboeken op mijn leesplankje in de Bibliotheek-app gezet. Misschien bak ik een traditionele tulband (zo mooi) of heerlijk geurende kaneelbroodjes. Lastig kiezen! Kijk je met me mee?

  Bekijk details van blog | Perfecte kookboeken voor het paasweekend

 • Parmantige poëzie: de 7 mooiste bundels uit mijn boekenkast Bekijk details

  6 januari 2021

  Ergens in het eerste jaar van de kunstacademie raakte ik compleet verknocht aan poëzie. In rap tempo verslond ik bundels van onder meer Tjitske Jansen, Ilja Leonard Pfeijffer en Charles Baudelaire. Het ritme, de variaties in tempo en het spel met woorden en associaties maakten dat ik zo verliefd werd op de gedichten dat ik er zelf iets mee moest. Zo is poëzie niet alleen in mijn leven, maar ook in mijn werk een grote rol gaan spelen. Hieronder deel ik mijn favoriete dichtbundels.

  Bekijk details van Parmantige poëzie: de 7 mooiste bundels uit mijn boekenkast

 • Neem een hobby, leen een e-book Bekijk details

  29 december 2020

  Nu de harde lockdown een feit is, kunnen we alleen maar proberen het beste ervan te maken. Het is voor iedereen, alleen of met gezin, een uitdaging om zoveel tijd thuis door te brengen. Juist wanneer de muren op je af lijken te komen, is het belangrijk jezelf wat tijd te gunnen. Dan is het oppakken van een hobby een uitstekend idee. Het biedt bijvoorbeeld uitkomst als je netflix weer eens hebt uitgespeeld. Hobby’s brengen afleiding; stress en angstige gevoelens verdwijnen.

  Bekijk details van Neem een hobby, leen een e-book

 • De leukste luisterboeken voor kinderen Bekijk details

  29 december 2020

  Bij een klusje in het huis luister ik graag naar radioprogramma’s, podcasts en sinds kort ook luisterboeken. Het blijkt goed te werken om kinderen die de hele tijd om je heen dansen even tot bedaren te brengen. Bovendien is het ideaal voor jongeren die niet zo van lezen houden, maar wel van een spannend verhaal. Je zoon of dochter wordt er meteen muisstil van, want alleen zo kan je het verhaal volgen. Goed voor de concentratie dus. In dit blog heb ik een selectie van prachtige boeken voor diverse...

  Bekijk details van De leukste luisterboeken voor kinderen

 • De beste luisterboeken voor tijdens een stevige wandeling Bekijk details

  15 december 2020

  Niet alleen in de lente en de zomer, maar zeker ook tijdens de donkere dagen van het jaar wandel ik graag. Liefst samen, maar alleen kan ook fijn zijn. Dan luister ik vaak naar een podcast of luisterboek. In dit blog tip ik mijn 6 favoriete luisterboeken. Je kan ze natuurlijk ook lekker thuis onder een dekentje op de bank beluisteren!

  Bekijk details van De beste luisterboeken voor tijdens een stevige wandeling

 • 8 lesbische boeken die je zeker moet lezen Bekijk details

  10 december 2020

  Webredacteur Simone vroeg haar vriendinnen, tantes en buurvrouwen het hemd van het lijf (niet letterlijk) en ging op zoek naar de beste lesbische en queer leestips. Ze zijn allemaal te leen bij de OBA.

  Bekijk details van 8 lesbische boeken die je zeker moet lezen

 • Originele kookboeken voor de feestdagen Bekijk details

  7 december 2020

  De winter gaat er dit jaar ongetwijfeld anders uitzien dan we gewend zijn, maar gelukkig kunnen we er altijd nog zelf een beetje sjeu aan geven. Redacteur Max tipt vier originele kookboeken (en één minder originele, maar wel zéér belangrijke bonustip) voor de decemberdagen. Of je nou kerst viert of niet, of je nou lekker wil tafelen met je gezin of gewoon je partner wil verrassen op een woensdagavond, met deze culinaire pareltjes maak je van elke gelegenheid een feestje.

  Bekijk details van Originele kookboeken voor de feestdagen