Tijdschriftenblog 124; Creatief de zomer door!

Gepubliceerd op: 26 juli 2013 10:49

De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

Tot en met 25 augustus is in de OBA op verschillende etages de tentoonstelling Atelier coverwedstrijd te zien. Atelier Magazine is een tijdschrift voor tekenaars en schilders dat jaarlijks een landelijke teken- en schilderwedstrijd organiseert. Een selectie van de beste inzendingen vindt u in de vitrines van op de 2e, 3e 4e en 5e etage. Het tijdschrift Atelier vindt u in de rubriek Beeldende kunst / Schilderkunst, Tekenkunst, Grafiek. Mocht u niet in gelegenheid zijn om naar de tentoonstelling te komen, kijk dan voor het complete overzicht op www.facebook.com/ateliermagazine. Uiteraard vindt u verder in dit magazine tal van tips om uw tekentechnieken te verbeteren.

Palet

Palet is een magazine voor kunstenaars en kunstliefhebbers. In het julinummer aandacht voor aquarellen. Iedereen heeft thuis wel een paar mislukte aquarellen. Gooi ze niet in de prullenbak maar gun ze een nieuwe leven. Dat kan met een wasbeurt met spons of een varkensharen kwast. Maar het kan ook anders. Kees van Aalst legt uit hoe je dit moet doen. Kunstschilder Jan Kootstra maakt schitterende stillevens in een ‘hyperrealistische’ stijl. Het lijkt net echt maar het is toch echt verf op een doek. Palet portretteert deze uitzonderlijke schilder. Palet vindt u in de rubriek Beeldende kunst / Schilderkunst, tekenkunst, grafiek.

Zoom.nl

In het julinummer van Zoom.nl een basiscursus sluitertijd onder de titel bewust bewogen. Meestal wil je alles scherp hebben op een foto. In deze basiscursus wordt gezocht naar het tegenovergestelde effect. Door de sluiter open te zetten krijg je een dynamisch beeld en creëer je onscherpte. Zoom.nl geeft tal van tips om een mooi effect te bereiken. Onder de titel less is more geeft het blad een kleine cursus naaktfotografie. Hoe fotografeer je het naakte lichaam goed en vooral smaakvol? Lees het in Zoom.nl in de rubriek Vrije tijd / Foto, video en audio.

VT Wonen

In het julinummer tips om je huis op te vrolijken met een colour boost met fluo accenten. Felgekleurde tinten, strepen, hanepoten die je oude meubels en wanden weer de nodige pit geven. Het hoeft niet veel te kosten maar je moet het wel durven. VT wonen laat zien hoe het kan. De een noemt het hippie, de ander gypsy en weer een ander bohemien. VT wonen laat zien hoe je je huis anders kan inrichten door gebruik te maken van het laissez faire principe. Durf je huis nonchalant in te richten met kussens, kleedjes, tierlantijnen en vooral veel bloemen. Houd het persoonlijk en wees creatief in verrassende combinaties. In het artikel Happy Days lees je hoe het kan. VT wonen vindt u in de rubriek Vrije tijd / Wonen.

Groei en bloei

In het augustusnummer van Groei en Bloei aandacht voor hoe je zonder budget toch tuinverlichting kan maken met kerstverlichting en lege plastic flessen. Geniaal en (bijna) gratis! Verder tips hoe je je tuin van een citroenaroma kan voorzien door het planten van citroengras, citroenmunt en een citroenboompje! Citroen is een geur waar je van opfrist en waar je de katten van de buren uit je tuin mee kan weren. Voorts een aantal inzendingen rondom wedstrijd de tuin van het jaar voor hoveniers. Groei en bloei vindt in de rubriek Vrije tijd / Tuin.

Jamie Magazine

In het juli/augustusnummer van het Jamie magazine geeft de succesvolle topkok weer tal van tips voor zomerse gerechten. Onder de titel zilt en zalig zet Jamie variatie op de kaart met gegrilde sardines, gestoomde mosselen en schaaldieren in een spicy harissasaus. Allemaal lekkere gerechten die in een half uur op tafel staan. Verder veel aandacht voor de banaan. Natuurlijk kun je bananen gewoon pellen en opeten maar het is nog lekkerder om de banaan te gebruiken voor toetjes, salades, zelfgemaakt ijs en zelfs soep! Fruit als dessert hoeft beslist niet saai te zijn volgens Jamie. In dit nummer vindt u nieuwe recepten waarmee u in een handomdraai zalige zomerse nagerechten op tafel zet. Jamie magazine vindt u in de rubriek Vrije tijd/Culinair.

 

Ton van de Laar