Tips voor tijdens de ramadan

Gepubliceerd op: 23 april 2020 09:00

Ben je op zoek naar lekkere en gezonde recepten nu de ramadan is begonnen? Of wil je tijdens de vastenmaand iets extra’s doen voor je medemens? We hebben een paar online tips voor je op een rijtje gezet, die handig zijn nu alles door het coronavirus toch een beetje anders dan anders is.

Tip 1 | Hulp bieden

Sinds kort kan je op de website wijzer.amsterdam terecht met allerlei vragen die nu bij veel mensen leven. Denk bijvoorbeeld aan vragen over je gezondheid en thuiswerken, maar ook vind je er tips voor als je iets wilt doen voor de mensen in je buurt. Ken je bijvoorbeeld Voor Elkaar in Amsterdam al? Je kan je hier aanmelden als je als vrijwilliger een buurtbewoner wilt helpen. Bijvoorbeeld door even een boodschapje te doen als je toch al naar de buurtsuper gaat. Heb je niet zoveel tijd? Kijk ook eens bij de laagdrempelige initiatieven op stcamsterdam.nl. Klein is vaak ook heel fijn.

Tip 2 | Lekker & gezond

Wist je dat je als je lid bent van de OBA via de E-book-app ook mooie kookboeken leent? Handig als je op zoek bent naar fijne en gezonde recepten voor de komende tijd. Al maakt je moeder natuurlijk altijd de beste gerechten klaar!

Tip 3 | Momentje voor jezelf?

Heb je kinderen en kan je in deze toch al zo drukke tijd tijdens de ramadan wel even een adempauze gebruiken? Bekijk eens het online aanbod voor kinderen van de OBA. Een mooi alternatief voor Netflix zijn de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek en de digitale prentenboeken van Bereslim. En voor de wat oudere kinderen is er het online aanbod van Maakplaats 021 en zijn luisterboeken en e-books leuk en leerzaam. Goed om te weten, kinderen tot 19 jaar zijn gratis lid van de OBA!

Ramadan Mubarak!