Jeugd 12-18 jaar

Digitale bronnen

In de OBA maak je gratis gebruik van uiteenlopende digitale bronnen. Ook als je geen lid bent. Ben je wel lid? Dan kan je vaak thuis ook de digitale bronnen raadplegen. Selecteer hieronder een categorie of bekijk de A-Z-lijst van digitale bronnen.


Theorie-examen oefenen?

Met Theorie.nl kun je op een makkelijke, overzichtelijke manier oefenen voor je theorie-examen auto, bromfiets en motor. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze. Zo ga jij straks veilig de snelweg op.

ga naar Theorie.nl


Lezen & luisteren

 • E-books lees meer over e-books lenen

  Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone of tablet. Zo kun je altijd en overal digitaal lezen.

 • Luisterboeken lees meer over luisterboeken lenen

  Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen luister je voortaan je boeken ook onderweg.


School & huiswerk

 • Delpher ga naar Delpher

  Geschiedenishuiswerk? Bekijk ruim 120 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Bijvoorbeeld een krant uit je geboortejaar of een artikel uit de 17e(!) eeuw.

 • Literom Bekijk details

  Literom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers, die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen sinds 1900. Toegang: binnen en buiten de bibliotheek.

Hulp bij huiswerk of studie

Heb je hulp nodig bij het maken van je huiswerk, of heb je behoefte aan een rustige omgeving om te studeren? De OBA biedt verschillende opties om je te helpen.

lees meer over hulp bij je huiswerk of studie

Nog meer digitale bronnen

Kun je geen genoeg krijgen van onze tips? Of heb je alle bovenstaande websites al uitgespeeld? In deze A-Z lijst vind je nog meer informatiebestanden, catalogi, oefenprogramma's en websites.

ga naar alle digitale bronnen